Kada je riječ o modi za žene starije od 45 godina, postoji nekoliko grešaka koje se mogu izbjeći kako bi se izbjegli smiješni ili vulgarni izgledi.

Prvo, svijetla šminka može dati buntovnički izgled, ali nakon 45. godine, bolje je okrenuti se prirodnijim tonovima. Delikatne nijanse hladnih ili toplih boja mogu naglasiti vaše najljepše crtice lica, dok proizvodi sa šljokicama trebaju biti korišteni oprezno.

Dezeni divljih životinja trebaju biti umjereno dozirani. Ako želite nositi takav uzorak, bolje ga je kombinirati sa svedenim komadima odjeće.

Važno je odabrati odjeću prave veličine koja odgovara vašem tijelu. Vrećasti krojevi mogu dodatno istaknuti nedostatke umjesto da ih sakriju. Umjesto da pratite svaki trend, fokusirajte se na komade koji vam dobro stoje i u kojima se osjećate udobno.

Mini suknje i previše duboki dekoltei mogu djelovati neprimjereno, posebno jer godine prvo pokazuju znakove na rukama, koljenima i vratu. Umjesto toga, bolji izbor su suknje ili haljine srednje duljine ili nešto iznad koljena, kao i rukavi 3/4.

Konačno, važno je kombinirati odjeću na novi način. Ne morate baciti cijelu garderobu samo zato što ste prešli 45. godinu. Umjesto toga, možete iznova kombinirati svoje komade. Na primjer, farmerke možete nositi sa lepršavom košuljom umjesto sa uskom majicom uvučenom u hlače.