– Jako je mali procenat pjevača koji su uspjeli iskoristiti svojih 5 minuta u super gledanom šou-u, Zvezde Granda. Imamo čak i pjevača koji su pobijediili tamo, a onda kao da su samo nestali sa javne scene. Milan Stanković je jedan od odabranih koji je iskoristio ovaj program kao odskočnu dasku u svojoj karijeri. 

Svojim prvim nastupom u vrlo gledanom glazbenom natjecanju Zvezde Granda, Milan Stanković svojim je jedinstvenim izgledom i smislom za modu momentalno zaokupio pažnju publike te vrlo brzo postao srcelomac među obožavateljicama. U to vrijeme uplovio je u romantičnu vezu s kolegicom umjetnicom Radom Manojlović, no njihovoj je ljubavnoj priči nakon nekoliko godina došao kraj.

Nakon razdoblja povlačenja iz javnosti, Milan Stanković, proslavljeni pjevač, napravio je duboku odluku da svoju egzistenciju posveti sferi duhovnosti. Ipak, njegovo istraživanje ovog novog puta konačno je završeno, što ga je navelo da svoju pozornost preusmjeri na svoje profesionalne napore i pobjedonosno se vrati u carstvo glazbe.

Prema izvješćima medija, dugo očekivani nadolazeći album pjevača trebao bi biti objavljen u roku od mjesec dana, nudeći odmak od njegovog tipičnog glazbenog žanra.

Ponovno pojavljivanje Milana Stankovića u glazbenim vodama razveselilo je njegove simpatizere i kolege. Jelena Karleuša, koja je s njim već surađivala na vlastitom glazbenom pothvatu, među prvima je poslušala pjesme s njegovog posljednjeg albuma. U intervjuu za “Svetu” ona je svim srcem izrazila svoje uzbuđenje i pružila mu nepokolebljivu podršku. Milanova želja da postane novak u crnogorskom samostanu Podmajine iskazivana je tijekom prethodne godine, ali je, nažalost, na kraju njegova molba odbijena.

Biografija:

  • Odrastajući u Obrenovcu, Milanove godine formiranja bile su oblikovane skromnim odgojem njegove majke. Unatoč njihovim financijskim ograničenjima, njegova je majka dala sve od sebe kako bi mu osigurala sve što mu je potrebno. Tragično, Milanovi roditelji rastali su se kad je on imao samo godinu dana, a prerana smrt njegova oca u zatvoru četiri godine kasnije ostaje misterija. Na kraju se Milanova majka ponovno udala i na svijet poželjela dobrodošlicu njegovoj voljenoj polusestri Nastasji, stvarajući među njima duboku i neraskidivu vezu.

Milanova majka i Nastasja igraju ključnu ulogu u pružanju nepokolebljive potpore tijekom cijelog života. Dok se školovao u Obrenovcu, Milan se u osnovnoj školi morao suočiti sa surovom realnošću vršnjačkog nasilja. Zbog svojih jedinstvenih osobina koje su ga izdvajale od kolega iz razreda, Milan je nailazio na poteškoće u prihvaćanju i često je postajao meta njihovih zlonamjernih trikova.

Tijekom svojih teških godina u sedmom i osmom razredu, Milan se suočavao sa salvom uvreda, stalnim uništavanjem svojih stvari i izolacijom od svojih vršnjaka. U tom teškom razdoblju Milan je pronašao utjehu unutar zidova svog doma, povukavši se u svoje vlastito maštovito carstvo. Unutar sigurnosti svog utočišta, zamislio bi sebe na središnjem mjestu i postizanje priznanja i uspjeha bilo kao glumac ili pjevač.

Snovi Milana Stankovića u nekoliko su se trenutaka pretvorili u stvarnost. Unatoč teškim obiteljskim okolnostima koje su ga natjerale da privremeno odbaci svoje težnje da postane glumac, uspio je završiti studij medicine u srednjoj školi. Ipak, morao je brzo pronaći posao kako bi se uzdržavao. Ipak, njegova glazbena avantura tek počinje.

Svojim prvim pojavljivanjem u glazbenom showu Zvezde Granda 2007. godine, Milan je vrlo brzo dospio u centar pažnje. Publiku nije plijenio samo njegov izniman pjevački talent, već i jedinstven modni smisao. Milan, kojeg obožavatelji rado zovu “plavi čuperak”, naišao je na nepravedne kritike i predrasude u vezi sa svojim izgledom, posebno njegovim prepoznatljivim dugim šiškama, plavom kosom i sklonošću širokim hlačama. Milan je odbio dopustiti da bude ograničen ishitrenim prosudbama drugih, odbijajući dopustiti stereotipima da oblikuju njegov identitet. Unatoč stalnom suočavanju s glasinama o svojoj seksualnosti, koje je odlučno opovrgao, Milan je neustrašivo izrazio svoju viziju uvođenja živahnog i inovativnog umjetnika u lokalnu glazbenu industriju.

Uoči audicije za “Zvezdu Granda” večer prije je otišao u frizerski salon kako bi ofarbao kosu u upečatljivu nijansu plave. Prije toga proveo je dosta vremena pažljivo birajući i organizirajući razne outfite, osiguravajući potpunu transformaciju i potpuno spreman izgled za trenutak na pozornici. Dok su se njegovi suborci pretežno opredijelili za narodne pjesme, on je svoj talent odlučio iskazati kroz glazbu Zdravka Čolića i Željka Joksimovića, umjetnika čije su melodije duboko odjekivale s njim u godinama njegova formiranja.

Njegov nastup popraćen je burnim pljeskom publike, a impresioniran žiri koji mu je u konačnici osigurao željeno mjesto u iščekivanom superfinalu cijenjenog glazbenog natjecanja “Zvezde Granda”. Veliko finale održano je na Tašmajdanu. Milan Stanković oduševio je publiku svojom obradom Željka u prvom krugu Joksimovića “Nije do mene” i uspješno prošao dalje. Uvjeren u svoje sposobnosti, svoju fantastičnu izvedbu pjesme Zdravka Čolića “Kao moja mati” odlučio je sačuvati za finale, unatoč brojnim zahtjevima da je ranije prikaže.