– Ksenija Pajčin je definitivno jedna sjajna pjevačica, koja nikada nije pokazala svoj puni potencijal. Mnogi ne znaju da je prije pjevačke karijere, imala plesnu grupu, te je pratila Draganu Mirković na koncertima. Nakon toga, sasvim slučajno kreće da se bavi pjevanjem, i njena prva dva albuma su sjajno primljena kod publike.

Pokojna pjevačica Ksenija Pajčin posjedovala je razinu energije kakva je rijetkost među pjevačima. Nažalost, njezina neodoljiva privlačnost prema suprotnom spolu naposljetku je dovela do njezine prerane smrti. Nažalost, smrtno ju je ustrijelio njezin bivši dečko, maneken Filip Kapisoda, čime je okončan njezin buran život.

Podrijetlom iz Livanjskog polja u bosanskom selu Gubin, na ovaj je svijet otišla 1977. godine. Njena osebujna osobnost, obilježena strahovitim duhom, priskrbila joj je nadimak “princeza beogradske kaldrme”.

Ksenija je tijekom svog postojanja važila za jednu od najizvrsnijih izvođačica na našoj estradi. Privlačnost njezine očaravajuće ljepote bila je jednostavno neodoljiva.

Ksenija, iako lažno povezivana s brojnim slavnim muškarcima, pa čak i s ubojstvom (unatoč svojoj potpunoj nevinosti), uspjela je osvojiti srca i potaknuti kontroverze gdje god je stigla, neprestano osvajajući svjetla reflektora i ostavljajući za sobom trag komešanja. Prema njenim riječima, Zvezdan joj je bio ne samo prva ljubav već i najteži raskid koji je doživjela. Osim toga, spomenula je da njezin nedostatak romantike često dovodi do izazova u njezinim vezama.

Godine 1997. svijetu je predstavila svoj prvi album. Kružila su nagađanja da je pjesma “Sviđa mi se on” iskrena posveta Peđi Mijatoviću. Nakon incidenta u koji je bio uključen Zvezdan, Ksenija se preselila u Atenu, gdje je stekla priznanje kao voljena sportašica, a također je postigla uspjeh kao koreografkinja i zabavljačica na grčkoj televizijskoj mreži Alfa.

  • Po povratku u Srbiju brojni ugledni pojedinci poput Ivice Dragutinovića, Ace Lukasa i nogometaša Predraga Perišića spominjali su njezino ime u medijima. U cijelom tom razdoblju ostala je posvećena svojoj glazbenoj karijeri, objavivši albume Extreme i Best of izdanje, te singlove “Nino” i “Moj dečko je umoran”. U novije vrijeme sklopila je bliske veze sa stilistom Banetom Devićem i imitatorom Goranom Stojićevićem Karamelom, koji su joj pružili nepokolebljivu podršku kada se u ljeto 2008. upustila u strastvenu romansu s manekenom Filipom Kapisodom.

U stanu koji se nalazi na Voždovcu, Filip je 16. ožujka izveo tragičan slijed događaja. Najprije je Kseniji oduzeo život, a zatim tragično okončao svoj. Pojavile su se brojne teorije prema kojima je možda ljubomora bila pokretačka snaga ovog razornog čina.

Tijekom sprovoda, dok je bijeli lijes spuštan u zemlju, iz Ksenijinog počivališta izašla je bijela golubica, praćena očaravajućom melodijom Bolera, ostavivši prisutne na misi zapanjeni spektaklom.

U tom su razdoblju brojni pojedinci izrazili uvjerenje da je odlazak jedne od najzanimljivijih djevojaka u srbijanskom javnom prostoru značio njezino trajno odsustvo, ali i priznali da će sjećanje na nju opstati.

Nebojša Tubić Žabac u intervjuu je pričao o Kseniji i iznio nevjerojatne podatke.

Prema Tubićevim riječima, Ksenija Pajčin doživjela je traumatično iskustvo s 18 godina kada ju je na Voždovcu seksualno napastvovala grupa od pet osoba. Nakon ovog traumatičnog događaja, Tubić je naveo da je Ksenija kod njega dovezena u istraumatiziranom stanju, bez povjerenja i osjećaja udobnosti u društvu muškaraca. Tubić je također napomenuo da se Ksenija kasnije povezivala s grupom Dak, uz osobu po imenu Dača, koja je opisivana kao dobra osoba. No, Tubić je naglasio da Ksenijino bavljenje pjevanjem nije vezano uz njezino druženje s ovom grupom.