U Novom Pazaru rezidencija pjevačice Emine Jahović i njenog brata Mirsada Turkdžana pretvorena je u službeni konzulat Republike Turske.

Zbog ograničenog prisustva u kući posljednjih nekoliko godina, Eminina obitelj se odlučila na ovu akciju.

Jahović je za to vrijeme izvijestio lokalne medije da su turskom konzulatu doista iznajmili prostranu kuću u Novom Pazaru koja je prazna oko 11 mjeseci godišnje.

Emina je napomenula da njen brat Mirsad i ona rijetko posjećuju Pazar, dok je majka najčešće u Beogradu kod sestre ili s njima u Istanbulu.

Prema pouzdanom izvoru, Jahovići su odlučili iznajmiti svoju sjajnu kuću za 2000 eura mjesečno kako ne bi propadala. Emina i Mirsad shvatili su da ne provode puno vremena u obiteljskom domu, jer im je majka jedina veza s Novim Pazarom. Priliku za dodatnu zaradu vidjeli su u iznajmljivanju prekrasno obnovljene kuće turskom konzulatu. Bez imalo oklijevanja prihvatili su zadovoljavajuću ponudu konzulata. Njihov glavni cilj bio je osigurati da kuća ostane u dobrom stanju i da je netko koristi. Prihod od najma osigurao bi im dovoljno sredstava da kuću dodatno oplemene renoviranjem i opremanjem još boljim namještajem.

Emina i Mirsad su pozamašnu svotu, oko milijun eura, posvetili obnovi svoje kuće prije njenog otvaranja. Nisu štedjeli kada je riječ o opremanju doma, nabavljajući namještaj iz Istanbula i Italije kako bi svoju viziju oživjeli. Projekt je povjeren vrlo cijenjenom arhitektu u regiji, a rezultat je kuća koja se danas smatra najskupljom u Novom Pazaru. Po dolasku članova turskog konzulata, napravljene su određene izmjene kako bi se povećala sigurnost unutar prostorija. Značajno je povećan broj nadzornih kamera kako bi se osigurala sveobuhvatna zaštita cjelokupnog posjeda. Osim toga, bodljikava žica postavljena je duž perimetralne ograde kako bi se zaštitila od bilo kakvog upada ili invazije na privatnost. Kako bi se dodatno pojačale sigurnosne mjere, u dvorištu je cijelo vrijeme stacioniran sivi automobil, dok se namjenski portir nalazi u stražnjem dijelu imanja. Ovu informaciju prenio je pouzdan izvor blizak pjevačici u tom periodu.

BIOGRAFIJA

Emina Jahović, poznata pop pjevačica i tekstopisac, nije se proslavila samo u glazbenoj industriji, već se tijekom srednjoškolskih godina okušala i u glumi. Čak je imala i nezaboravno pojavljivanje u jednoj epizodi turske serije Polje lala (tur. Lale Devri). Nadalje, krasila je ekrane brojnih modnih reklama i krasila naslovnice raznih europskih časopisa. Njezina slava seže izvan Balkana i doseže do Turske, gdje je dugo živjela i nastavila svoju karijeru.

Sa odličnim uspjehom uspješno je završila osnovno obrazovanje u školi “Meša Selimović” u Novom Pazaru. Paralelno se glazbeno školovala u renomiranoj „Srpskoj muzičkoj školi“ (MŠ Stevan Mokranjac), gdje je savladala gitaru i klavir, instrument koji je već iskusila.

U rodnom Novom Pazaru aktivno je sudjelovala u folklornoj sekciji i posuđivala glas u tamošnjem zboru tijekom osnovnoškolskih godina. Nastavljajući školovanje u istom gradu, završila je srednju školu i odlučila se za smjer jezika. Kroz svoj srednjoškolski put, Emina Jahović se bavila kazališnom glumom, ostvarivši uloge u predstavama “Antigona” i “Galeb”.

Unatoč priznanju da je oduvijek gajila strast prema arhitekturi, nastavila je fakultetsko obrazovanje na Fakultetu za menadžment Sveučilišta Braće Karić “BK” u Beogradu (Alfa Sveučilište u Beogradu) i uspješno stekla diplomu prvostupnika.

Emina Jahović tečno govori srpski, turski i engleski jezik, au komunikaciji se služi i bugarskim i slovenskim jezikom.