– Za danas jedna relaksirajuća tema, koja je povezana sa zvijezdama i astrologijom. Slijedi i priča o znakovima koji prednjače nad ostalim znakovima po pitanju inteligencije, ali i tome, kako im mozak radi brzo.

Različiti oblici inteligencije mogu se manifestirati na različite načine, neki su urođeni, dok se drugi stječu i razvijaju tijekom života. Zamršena jednadžba koja određuje inteligenciju pod utjecajem je mnoštva čimbenika, kao što su inherentni instinkti i prethodni susreti koji oblikuju naše reakcije na nepoznate situacije. Astrologija služi kao dodatna komponenta u ovoj zamršenoj jednadžbi. Posebne osobine koje razlikuju svaki horoskopski znak ono su što ih čini doista jedinstvenima.

Ovnovi su poznati po svojoj neovisnosti, Škorpioni po nepokolebljivoj odanosti, a Djevice po iznimnim organizacijskim sposobnostima. Kako bi utvrdili koji se horoskopski znak može smatrati najinteligentnijim, tim istraživača iz Britanije upustio se u studiju koja je uključivala analizu dobitnika Nobelove nagrade sve do 1901. godine. Vrijedno je napomenuti da je znanstveno dokazano da osobe rođene u horoskopskom znaku Blizanci posjeduju izvanredne intelektualne sposobnosti. Tijekom posljednjih stotinu godina, impresivnih ukupno 97 Nobelovih nagrada dodijeljeno je pojedincima koji pripadaju ovom znaku, što je doista izvanredan pothvat.

Bez obzira na vaš prošli akademski uspjeh u srednjoj školi, sadašnji trenutak predstavlja izvrsnu priliku da transformirate i u potpunosti prihvatite svoje posebne talente. Astrofame izvještava da su Blizanci univerzalno priznati kao intelektualno najdarovitiji astrološki znak, prvenstveno zbog njihove nepopustljive predanosti osobnom razvoju i neutažive gladi za mudrošću. Njihova urođena radoznalost tjera ih da neprestano izazivaju sami sebe i teže izvrsnosti u svakom aspektu postojanja. Dodatne vijesti: Na našem području postoji skupina od 9 vrsta zmija, od kojih samo par posjeduje otrov: poskok i zmija šarka.

Dok poskok pokazuje nešto veću moć od čegrtuše, obje ove zmije znatno su manje otrovne u usporedbi sa svojim afričkim i azijskim dvojnicima. Kao rezultat toga, njihovi ugrizi rijetko rezultiraju smrću. S maksimalnom dužinom od jednog metra, pepeljasto siva poskok ima glavu u obliku srca, ukrašenu jedinstvenim rogom smještenim na vrhu njuške. Ovu vrstu karakterizira istaknuta tamna linija koja vijuga duž cijelog tijela, počevši od glave pa sve do repa. Vrijedno je napomenuti da su tamne mrlje vidljive na stranama ove prepoznatljive linije. U Europi se može susresti zmija poznata kao The Hinge, koja je duga oko 60 do 80 cm i pokazuje jedinstveni uzorak nalik “cik-cak” na svom tijelu.

Ovo zadivljujuće stvorenje pripada dvjema različitim vrstama: Vipera berus bosniensis i Vipera pseudoaspis. Kada se radi o ugrizu zmije, ključni prvi korak je utvrditi je li zmija otrovna ili ne. Za razliku od neotrovnih zmija, njihove otrovnice mogu se prepoznati po trokutastoj glavi i vitkim eliptičnim očima. U europskom kontekstu, razlika između otrovnih i neotrovnih ženki nadilazi njihovu otrovnu prirodu. Čimbenik razlikovanja leži u fizičkim atributima otrovnih ženki, jer njihova tijela pokazuju kompaktnu i robusnu strukturu, što je u oštroj suprotnosti s vitkim i izduženim tijelima neotrovnih ženki.

Vrijedno je naglasiti da je ova razlika u obliku tijela jedinstvena za Europu. Ne preporuča se aktivno tražiti zmiju kada se koriste metode samopomoći, jer postoji opasnost od ponovnog ugriza. Ako je zmija učinkovito uklonjena, preporučljivo je donijeti je u bolnicu radi točne identifikacije jer to uvelike utječe na daljnje protokole liječenja. U većini slučajeva, zmijski ugriz rezultirat će s dvije vidljivo odvojene ubodne rane, međusobno udaljene oko 6 do 8 mm.

Međutim, također je moguće da postoji samo jedna rana ili čak manja ogrebotina. Ključno je razumjeti da prisutnost rane ne znači automatski da je otrov ubrizgan u tijelo. Manifestacije i znakovi povezani s ugrizima zmija. Nakon ugriza, pojedinci mogu osjetiti bol i oteklinu na mjestu u roku od dva sata. Ako je otrov jak, bol će se iznenada pojačati, poprimajući nesnosno oštru kvalitetu. To je popraćeno brzim i opsežnim oticanjem, što može dovesti do značajnog krvarenja ispod kože.

  • Osim toga, koža može pokazivati ​​crvenilo i stvaranje mjehurića ispunjenih krvavom tekućinom. Ostali simptomi koji se mogu pojaviti nakon ugriza uključuju vrtoglavicu, mučninu, povraćanje, opću slabost i oticanje obližnjih limfnih čvorova. U slučaju ugriza noge mogu biti zahvaćeni limfni čvorovi u preponama, dok ugriz ruke može uzrokovati oticanje pazuha. Prisutnost blijede, hladne kože natopljene znojem, uz ubrzan rad srca i pad krvnog tlaka, služi kao pokazatelj početka šoka. Ovo stanje postupno napreduje i primarni je uzrok smrti.