– Igor Jurić je na medijsku mapu Srbije došao prije 5 godina, kada mu je nestala kćerka Tijana. Potraga za njom je trajala punih 13 dana, a na kraju je pronađena mrtva. On je tada osnovao i fondaciju po njenom imenu, a sda se opet o njemu priča, pošto je ostavio suprugu i zaručio puno mlađu djevojku od svoje supruge.

Nakon razotkrivanja njihove veze, pojavio se niz negativnih komentara, iako je razlog za to ostao nejasan. Dotične osobe pretrpjele su ogromnu patnju i gubitak, zbog čega je sasvim razumljivo da će tražiti utjehu jedni u drugima. Igor Jurić je nedavno privukao pažnju zbog romantične veze sa Milenom Popović, udovicom Olivera Ivanovića. Međutim, Mirjana, prva supruga Igora Jurića, koja je odigrala značajnu ulogu na tragičnom putu Tijane Jurić, osnivačice Fondacije Tijana Jurić, odlučila je ostati van očiju javnosti na duže vrijeme.

  • Životi Igora i Mirjane Đurić zauvek su izmenjeni 26. juna 2014. godine, kada su doživeli nezamislivu tragediju – srceparajuću smrt njihove ćerke Tijane u okolini Bajmoka. Od tog sudbonosnog dana, duboki osjećaj tuge prožeo je njihova bića, nadjačavajući ljubav koja ih je nekada povezivala i na kraju rezultirajući raspadom njihove bračne zajednice. Ipak, njihova preživjela ćerka Saška stoji kao nesalomiva snaga, koja služi kao čvrsta veza koja osigurava njihov prijateljski odnos.

Nesumnjivo, prva supruga Igora Jurića posjeduje neosporan šarm, što je vidljivo i kroz česte internetske fotografije njihove kćerke Saške. Saška i sa 50 godina ponosno pokazuje majčinu prirodnu lepotu i mladalački izgled.

Podsjetimo, ljubavna priča Igora i Mirjane Jurić započela je još u školskim klupama, vrhunac je dostigla brakom, a na kraju se završila mirnim i sporazumnim razvodom.

Igor Jurić, srpski advokat, bivši fudbaler i trener, socijalni radnik i osnivač Fondacije “Tijana Jurić”, svestran je pojedinac koji daje vredne doprinose u više domena.

Poreklom iz Subotice, na svoj akademski put je krenuo na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Istovremeno se prepustio i svojoj ljubavi prema fudbalu, krasivši teren kao igrač za FK Spartak u Subotici i nekoliko drugih domaćih timova. Prelazeći u oblast treniranja, prvo je usavršavao svoje vještine u svom rodnom gradu prije nego što je otišao u Cirih i Brisel kako bi dalje proširio svoju stručnost.

Nakon nestanka kćerke Tijane Jurić u Bajmoku 26. jula 2014. godine, vratio se u domovinu. Posle iscrpne 12-dnevne potrage, njeni beživotni ostaci otkriveni su u naselju Čonoplja kod Sombora. Za ovo gnusno delo osuđen je Dragan Đurić, mesar rodom iz Surčina, koji je osuđen na 40 godina zatvora.

Osnovana 2. juna 2015. godine, Fondacija “Tijana Jurić” nastala je kao neprofitna organizacija posvećena očuvanju dobrobiti dece u Srbiji. Uz nepokolebljivu posvećenost zagovaranju, Fondacija je imala značajan utjecaj u oblikovanju izmjena i dopuna Zakona o policiji 2015. godine. Na čelu sa Jurićem, Fondacija je orkestrirala preko 400 efektnih događaja, uključujući radionice, predavanja i tribine.

  • Specijalizacija ga je vodila u različita mesta, poput Belgije, gde se usavršavao u Centru za nestalu i zlostavljanu decu u Osijeku, ali i u MUP-u Republike Srbije. Jurićeva ključna uloga kao pokretača sprovođenja kazne doživotnog zatvora u Krivičnom zakoniku 2019. godine dovela je do njegovog cenjenog poziva kao gosta u galeriju u plenarnoj sali Doma Narodne skupštine Republike Srbije.

U srpskom društvu, Milena Popović, zapaženo prisustvo u savremenoj politici i društvenim krugovima, ostavila je trajan utisak svojim ličnim i profesionalnim zalaganjem. Dok je u početku bila istoričar umetnosti, Milenin život se preokrenuo kada je stupila u brak sa Oliverom Ivanovićem, poznatim političarem poreklom iz Kosovske Mitrovice.

Tragična i prerana smrt njenog supruga Olivera 2018. godine ne samo da je nanijela duboku emocionalnu ranu u njenom privatnom životu, već ju je i potaknula na pojačano učešće u političkoj sferi.

Nakon što se pridružila Srpskoj naprednoj stranci, Milena je brzo postala poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Uprkos kratkoći njenog dosadašnjeg političkog putovanja, već je napravila značajne iskorake, posebno u oblasti kulture i obrazovanja.