U nastavku našeg aktualnog članka ukratko ćemo se osvrnuti na poznatu Rušku Jakić. Ova osoba konstantno je prisutna u medijima i ne izostaje da plijeni pažnju svojim modnim odabirom. Unatoč svojim godinama, dosljedno se besprijekorno odijeva.

Špekulisalo se o mogućnosti da je Ruška Jakić, žena koja je prošla kroz tri braka, možda na svijet donijela kćerku Anu Nadeždić tijekom druženja s Laletom Nadeždićem. Unatoč tome što su se Ruška i njezin suprug rastali kad je Ana imala samo tri mjeseca, njezino rođenje dokaz je duboke ljubavi. Ruška je cijeli svoj život posvetila tome da Ana ima svu ljubav i brigu koju zaslužuje. Uz Ruškino vodstvo, Ana je stekla izvrsno obrazovanje i na kraju je otišla na put u Italiju kako bi nastavila studij.

U ulozi life coacha postigla je izniman uspjeh u svojoj profesiji. Unatoč napuštanju svog biološkog oca kada je imala samo tri mjeseca, Ana je imala sreću razviti snažnu vezu sa svojim očuhom, Vojom Milinom, talentiranim glazbenikom koji je postao značajna prisutnost u njezinu životu. Obasipao ju je ljubavlju i privrženošću, uključivao se u aktivnosti kao što su skijanje, satovi plivanja i pratio je u školu. Njihova je veza cvjetala sve dok Ana nije napunila 17 godina, kada se pojavila velika prepreka za nju i njezinu majku. Otkrili su nevjeru njezina očuha, što je u konačnici dovelo do raspada njihova braka. Ovo šokantno otkriće natjeralo je Anu da se emotivno povuče i povuče iz svijeta oko sebe. Svoju duboku bol otvoreno je izrazila medijima, tugujući zbog gubitka drugog najvažnijeg muškarca u svom životu. U osamnaestoj godini Aninu je majka potaknula da upozna biološkog oca, što je odluka koja je izazvala vrtlog oprečnih emocija.

Preplavljena zbrkom proturječnih emocija, njezina je odlučnost da ga više nikad ne vidi proždirala njezine misli, dok je godinama razmišljala o njegovoj odsutnosti. Anina majka, čvrsti oslonac, igra vitalnu ulogu u njihovoj doista iznimnoj vezi. Ruška Jakić, renomirana srpska novinarka, voditeljica i urednica vrlo cijenjene emisije “Ljubav i moda”, osvojila je publiku na više televizijskih mreža u Srbiji. Rođena u Beogradu 1938. godine, tamo i dalje živi i radi, stekavši slavu ne samo u bivšoj Jugoslaviji nego i izvan njenih granica. Unatoč novinarskoj profesiji, utrla je put kao jedna od pionirki domaće javne sfere, neustrašivo se hvatajući u koštac s dosad zabranjenim temama.

Slovi za jednu od najtraženijih žena u Beogradu, Ruška se predstavlja kao zanosna i primamljiva osoba. Gotovo tri desetljeća osvaja televizijsku publiku kao kreatorica, urednica i voditeljica iznimno popularne emisije “Ljubav i moda” koja se emitira na više kanala. U suradnji s Dankom Novovićem i Brankom Vučkovićem, Ruška je bila i suvoditeljica televizijske emisije “Dargi savjet” na “Prvoj TV”. Njezin talent seže i izvan televizijskih okvira, jer je nastupila u hvaljenoj komediji “Mi nismo anđeli: Rokenrol prima hit” i dokumentarcu “Biba Stroja”. Dok se Ruška već dugi niz godina bavi novinarstvom, istinsku afirmaciju i uspjeh postigla je kroz emisiju “Ljubav i moda”. Izvorno premijerno emitirana na Televiziji Pink 1992. godine, u emisiji su gostovale brojne značajne osobe iz svijeta glume, glazbe, sporta i politike.

Štoviše, emisija bi predstavila pojedince koji su osvojili publiku svojim posebnim i zadivljujućim pričama. Među raznolikom ponudom gostiju, Ruška Jakić se posebno istaknula u programu, neustrašivo se upuštajući u dosad neistražene i kontroverzne teme. Nakon odlaska s TV Pink, Ruška je rebrendirala emisiju u “Jednom smo se voljeli” tijekom emitiranja na TV “Jesenjin” i “Košava”. Ipak, s vremenom je shvatila da je “Ljubav i moda” njezin jedinstveni zaštitni znak, što ju je potaknulo da se vrati izvornom imenu.

U dvadesetogodišnjem rasponu emisija je doživjela nevjerojatnu metamorfozu, mijenjajući koncepte, goste i teme, kako je priznala i sama autorica. S nepokolebljivim žarom, autorica svoju pozornost usmjerava prema uspješnim ženama koje su srušile barijere u domenama u kojima tradicionalno dominiraju muškarci. Emisija počinje kultnom krilaticom “Dobra večer! Ja sam Ruška Jakić. Neki me obožavaju, neki preziru, ali ja čvrsto vjerujem u svoju izuzetnu prirodu.” Kao posveta prošlosti, Ruška uključuje glazbu koja utjelovljuje jedno kulturno doba, uključujući i omiljene hitove Sedmorice mladih. Ova omiljena emisija krasila je eter više sezona na televiziji “Palma Plus”. Istovremeno je bila i jedna od voditeljica emisije Drago vijeće koja se emitirala na TV Prva. U studiju su joj se pridružile Danka Novović i Branka Vučković.