– Keanu Reaves je definitivno jedan od najskromijih holivudskih glumaca. Poznato je da zarađuje ne milione dolara od svojih filmova, ali kako ih zaradi, on ih tako lako i dijeli i to većinom u dobrotvorbe svrhe. Sada se prisjetio i svog dragog kolege, sa kojim je snimio hit film, 1991 godine….

U nedavnim vijestima, Keanu Reeves odvojio je trenutak da razmisli o sjećanju na svog pokojnog kolegu, Patricka Swayzea, koji se suočio s izazovnim okolnostima u posljednjim fazama svog života. U rujnu 2009. Patrick Swayze preminuo je nakon hrabre borbe protiv raka. Tijekom nedavne promocije filma “John Wick: Chapter 4”, Keanu Reeves, koji je prethodno glumio uz Patricka Swayzea u akcijskom filmu “Point Break” iz 1991., podijelio je svoju najdražu uspomenu s njihovog zajedničkog snimanja.

  • Kijanu je izrazio svoje divljenje Patricku Swayzeu, opisujući ga kao pravog džentlmena i vrhunskog profesionalca. Ne samo da je bio poznata filmska zvijezda, već je služio i kao inspiracija drugima. Gubitak Patrika, koji se hrabro borio protiv raka gušterače, duboko je rastužio ne samo njegove milijune obožavatelja diljem svijeta, već i njegove kolege iz filmske industrije. U intervjuu s Barbarom Walters, glumac je izrazio nepokolebljivu odlučnost da se izravno suoči s izazovima.

No, evidentno je da je pretrpio goleme patnje, a to je bio tek početak njegove muke. Tragično je preminuo u 57. godini na svom ranču u blizini Los Angelesa. Tek su kasnije izašle na vidjelo potresne okolnosti njegovih posljednjih dana, zahvaljujući njegovoj voljenoj ženi, koja je otkrila istinu. Patrikovi prijatelji otkrili su kasnije da ga je Lisa Niemi zatočila poput zarobljenika na svom ranču, zabranjujući mu bilo kakve posjetitelje.

Čim je Don, njegov mlađi brat, otišao na posao, počela ga je potpuno zanemarivati. Sati bi prolazili s njezinom odsutnošću, ostavljajući Patricka da otkrije kako leži usred prljavštine i otpada nakon njezina povratka. Njihova svađa bila je obilježena fizičkim napadom, a ona ga je, kako su opisali, šamarala i češala. Osim toga, tvrdili su da je Niemi bila u nevjeri tijekom svoje veze sa Swayzeom, a prije njegove bolesti njihovu dinamiku karakterizirala je turbulencija zbog njezine želje da kontrolira svaki aspekt njegovog postojanja.

Prodaja glumčevih suvenira s raznih filmskih setova, uključujući legendarnu kožnu jaknu iz “Prljavog plesa”, ne samo da je izazvala frustraciju u njegovoj obitelji, već je izazvala i negodovanje u javnosti. Patrickova nećakinja, Daniel Swayze, na internetu je izrazila svoje uvjerenje da ovi dragocjeni predmeti trebaju ostati u obitelji. Kako bi prikupila potporu za svoj cilj, pokrenula je online peticiju koja je prikupila impresivnih 1500 potpisa. Očito je da nezadovoljstvo obitelji proizlazi iz pozamašne svote od gotovo 50.000 dolara koliko je jakna postigla na aukciji.

Od 1975. godine glumac i Lisa su u braku bez djece, a vidjelo se da je glumac jako cijeni. Patrik se u mladosti bavio gimnastikom, plivanjem i baletom. Nažalost, teška ozljeda koljena zaustavila je njegove natjecateljske težnje. Nije ga pokolebao, odlučio se baviti glumom i postigao je uspjeh. Započevši svoje putovanje u lokalnim kazalištima, njegove izvedbe brzo su privukle pažnju i veliku publiku.

To je na kraju dovelo do poziva iz Hollywooda. Iako njegovi prvi filmovi možda nisu postigli široku hvalu, Patrik je ostao otporan i nikada nije odustao. Godine 1987. dogodio se prijelomni trenutak kada se ukazala prilika da glumi u kultnom klasiku “Prljavi ples”. Unatoč raširenim predviđanjima o neuspjehu, ovaj je film označio prekretnicu u mojoj karijeri. Nakon ovog uspjeha, nastavio sam glumiti uz Demi Moore u kultnom filmu “Duh”, čime sam učvrstio svoje mjesto u povijesti.

Tragično, Patrik je 1994. godine doživio duboke osobne nemire nakon tragičnog gubitka sestre koja je počinila samoubojstvo, što ga je nagnalo da utjehu potraži u alkoholu. Istodobno je razvio jaku naviku pušenja, što je u konačnici rezultiralo iscrpljujućim oblikom raka. Posljednje slike glumca izazvale su duboku tugu u cijelom svijetu, budući da je izgledao alkoholiziran i slab, pogoršavajući potresno otkriće o zlostavljanju njegove supruge tijekom tog razdoblja.