– Pored trave koja se mora šišati skoro svakih 7 dana, svi oni koji imaju baštu ili vrt, definitivno najveći problem pravi korov. Danas vam donosimo jedan prirodan savjet, kako da se riješite korova, faktički za jako kratak vremenski interval….

Odabir stvaranja vlastitog prirodnog sredstva protiv korova je ekološki osviještena odluka, za razliku od upotrebe štetnih kemikalija. Odabir stvaranja vlastitog prirodnog sredstva protiv korova je ekološki prihvatljivija alternativa korištenju štetnih kemikalija. Destruktivni rezultati mogu se postići upotrebom netoksičnih komponenti kao što su ocat, sol, pa čak i kipuća voda. Uz pomoć ovih kuhinjskih alata, možete se izbjeći otrovnih tvari, a pritom postići jednako impresivne rezultate. Dok se mehaničko plijevljenje pokazalo učinkovitim, ono također zahtijeva značajan rad i oduzima dosta vremena.

Iz tog razloga, odlučili smo stvoriti sveobuhvatnu kompilaciju pristupačnih i učinkovitih organskih herbicida. Jeste li netko tko prezire prisutnost korova u vašem vrtu i radije izbjegavate upotrebu jakih kemikalija? Za vas smo otkrili vrlo učinkovit domaći recept. Neophodno je čuvati ovaj recept tijekom sezone. U svom osobnom iskustvu, otkrio sam da su priprema i upotreba ovog domaćeg herbicida nevjerojatno jednostavne i nekomplicirane. Uz samo tri jednostavna sastojka, vrlo je vjerojatno da ih mnogi od vas već posjeduju u udobnosti vlastitog doma.

Uz upotrebu domaćeg herbicida, sada možete biti mirni znajući da će vaš vrt ostati bez kemikalija i da će vaše biljke i vrtni proizvodi biti zdravi. Izrada i korištenje ovog jednostavnog trokomponentnog herbicida kod kuće je jednostavno i praktično. Ono što ga čini još boljim jest činjenica da doista funkcionira onako kako je zamišljen! Za dovršetak recepta bit će vam potrebne tri bitne komponente: točno 3,8 litara octa. Potrebna je mjera od 1/4 šalice deterdženta. Za ovu mješavinu trebat će vam 2 šalice Epsom soli ili jednaka količina obične soli.

  • Za zadržavanje herbicida bit će potrebno nabaviti prskalicu većih dimenzija. Ove materijale vjerojatno već imate kod kuće, a oni nisu nimalo skupi. Uz trošak proizvodnje ispod 3 €, ova doza pruža dovoljno pokrivanja za cijeli moj vrt. Prskanje se može provesti u područjima gdje se životinje i djeca često kreću bez ikakvih sigurnosnih problema. Jedan značajni aspekt je jamstvo da nema potrebe za brigom zbog udisanja otrovnih tvari ili istiskivanja korisnih insekata kao što su pčele iz vašeg vrta. Da biste napravili smjesu, počnite isprazniti sadržaj posude za sol u zdjelu. Zatim u smjesu umiješamo ocat. Pomiješajte ocat i sol. Za optimalne rezultate preporučuje se pričekati otprilike jedan sat da se sol potpuno otopi prije nastavka. Zatim, imate mogućnost uključiti deterdžent za pranje posuđa. Nakon što su svi sastojci pomiješani, još jednom protresite.

Nakon što smjesa postigne odgovarajuću konzistenciju, može se pažljivo staviti u atomizer za daljnju upotrebu. Sada ste spremni za početak postupka prskanja korova! Za potpuno uništavanje korova može biti potrebno razdoblje do 24 sata. Kada se radi o većim korovima, možda će biti potrebno primijeniti veću količinu prskanja u usporedbi s manjim korovima. Budite oprezni pri nanošenju spreja na korov, pazeći da okolna trava i biljke nisu pogođene jer i one mogu propasti. Budite iznimno oprezni jer će sve što dođe u dodir sa sprejom propasti. Pazite da sprej nanesete na sunčan dan, jer je prisutnost sunčeve svjetlosti ključna za učinkovito suzbijanje korova. Iako postoje pojedinci koji vjeruju da su kemijski herbicidi dovoljni za održavanje vrta, ovo gledište nije točno.

Uz malo truda, imate mogućnost stvoriti vlastito visoko učinkovito prirodno sredstvo protiv korova! ocat Budući da je tvar bez kemikalija, ocat je prirodni herbicid s učinkovitim svojstvima uništavanja korova. Kako biste ciljali na neželjeni rast u svom vrtu, napunite bočicu s raspršivačem bijelim octom i nanesite ga izravno na zahvaćena područja. Budite oprezni i prskajte isključivo na neželjeno raslinje. U suprotnom, to može oštetiti vaše preostale biljke.

Za optimalne rezultate savjetuje se nanošenje octa u ranim jutarnjim satima na sunčan dan, budući da prisutnost sunčeve svjetlosti pojačava učinkovitost ovog organskog uništavača korova. Izbjegavajte nanošenje ovog proizvoda prije kiše ili tijekom oblačnog vremena. Topla voda je druga stavka na popisu. Primjena tople vode može učinkovito iskorijeniti korov nevjerojatnom brzinom. Idealan za rješavanje teško dostupnih kutova oko prednjih ulaza, stubišta i drugih prašnjavih ili prljavih područja, ovaj alat za čišćenje savršen je izbor. Budite oprezni dok polijevate vrućom vodom biljke koje želite ukloniti.

Za biljke koje imaju korijenje dublje u tlo, možda ćete morati ponoviti ovaj postupak. 3. Sunce Korov se može učinkovito eliminirati korištenjem mješavine vode i soli. Da biste napravili otopinu slane vode, pomiješajte 1 dio soli s 3 dijela vode. Nanesite otopinu izravno na korov. Za tvrdokorne korove izravna primjena soli može biti učinkovita metoda kontrole. Soda bikarbona, poznata i kao natrijev bikarbonat, svestran je sastojak koji se može koristiti na razne načine. Soda bikarbona pokazala se učinkovitim rješenjem za uklanjanje korova. Kako biste učinkovito riješili područja zaražena korovom, ravnomjerno rasporedite veliku količinu sode bikarbone po zahvaćenim područjima.

Jedna od prednosti je što sodu možete koristiti i po oblačnim danima ili u nepovoljnim vremenskim uvjetima, bez čekanja jer kiša ne predstavlja prepreku. Obavite ovaj zadatak na mjesečnoj bazi. Kombinacija octa i sredstva za pranje posuđa Da biste dobili jaku otopinu, pomiješajte 5 ml tekućine za pranje posuđa s 1 litrom octa. Sastojke miješajte oprezno, pazeći da izbjegnete stvaranje mjehurića ili pjene. Jedna praktična primjena ovog rješenja je njegova sposobnost učinkovitog popravljanja pukotina pronađenih na terasama ili parkiralištima. Novine drže šesto mjesto na listi. Za učinkovito suzbijanje rasta korova preporuča se navlažiti tlo, a zatim preko njih staviti sloj novinskog papira.

Još jednom navlažite površinu i zatim nastavite sa slojem malča kao pokrovom. Zaklanjanjem sunčeve svjetlosti učinkovito se sprječava rast korova. Korisne gliste nalaze ugodno utočište unutar njegovih zaštitnih granica. Kukuruzno brašno je sedma stavka na listi. Spriječiti klijanje sjemena korova može se postići posipanjem kukuruznog brašna po vašem vrtu. Korištenje ove metode za sprječavanje klijanja drugog sjemena je učinkovito, ali se može primijeniti samo kada je biljka već uspostavljena i raste.