Poznata glazbena umjetnica Dragana Mirković 26. ožujka otvoreno je priznala raskid 24-godišnjeg braka s Tonijem Bijelićem, otkrivši da posljednje tri godine žive razdvojeno. U izjavi za tisak, iskreno je podijelila svoje hrabre napore da spasi njihovu ljubav i oživi njihovu vezu, ali je na kraju priznala da ne postoji mogućnost pomirenja.

Četiri desetljeća Dragana Mirković krasi estradu, krenuvši u isprva neplaniranu karijeru. Unatoč njezinim težnjama da završi svoje obrazovanje, savlada engleski jezik, osigura posao i istraži svijet, njezin neosporan talent nije se mogao zanemariti. Sudbina ju je odvela na put glazbe, putovanje koje je započelo u dobi od 14 godina kada je pjevala serenadu publici na lokalnom plesnom okupljanju.

“Pjevanje nikada nije bila moja težnja. Ciljevi su mi bili završiti školovanje, tečno govoriti engleski, pronaći posao i istražiti svijet. Međutim, sve se promijenilo kada sam imao 14 godina i imao priliku nastupiti na lokalnom plesnjaku u Nisam znao da je među publikom bilo pojedinaca iz Beograda koji su bili očarani mojim talentom i odmah su me označili kao ‘čudo od djeteta’ U početku smo bili skeptični, misleći da su me zamijenili s nekim drugim, činilo se apsurdnim odjednom izjaviti: ‘Neću to učiniti.’ Roditelji su mi savjetovali da završim osnovnu školu prije nego što se odlučim na takav pothvat. Na kraju smo se dogovorili da snimim album, a moj otac Predrag me pratio na svim turnejama i nastupima do moje 18. godine. prekretnica u mom pjevačkom životu.

Ušavši kao dijete u sferu zrelosti, upustio sam se u ozbiljan pothvat poznat kao show business. Prešavši izravno iz školske klupe u studio, krenuo sam na turneje, izvodeći svoje prve pjesme. Ovo iskustvo nije bilo ništa manje nego neodoljivo. U to se vrijeme smatralo sramotnim da se mlada djevojka šminka, pa sam izašla na pozornicu au naturel. Kao tinejdžerica krenula sam na samostalna putovanja na ugledne turneje i festivale, među kojima su Zlatni glasovi Šumadije i Aspevana Jesen… Odjednom sam se našla okružena najvećim zvijezdama i sve je to bio pravi šok. Ta iskustva nisu bila bez izazova, dok sam se borio s težinom slave.

Dragana se osvrće na svoju prošlost i priznaje da je bilo trenutaka kada je čeznula za povratkom u školu. Težina popularnosti bila je težak teret za tako mladu osobu, koja je nastojala zaštititi svoje ime, identitet i ugled. Strah da drugi ne govore loše o njoj obuzimao joj je misli od početka karijere, podsjećajući je da ne opterećuje sebe ili svoju obitelj. Bilo je slučajeva kada se osjećala preopterećeno i razmišljala o odustajanju, ne iz kukavičluka, već zato što je vjerovala da ne treba ništa učiniti. Odrastajući u privilegiranoj obitelji, nikada se nije morala brinuti hoće li ih zbrinuti. Uvijek su imali sve što im je trebalo.

Zanimljivo, malo tko zna da je Dragana uspješno završila srednju školu, a njen obrazovni put nastavio se i nakon izlaska prvog albuma.

BONUS TEKST

Osjećate li umor, letargiju i nedostatak energije nakon buđenja? Možda ove simptome pripisujete pojavi proljetnog umora. Međutim, važno je biti oprezan jer ovi pokazatelji mogu biti znakovi upozorenja na značajniji temeljni problem.

Usred raširene rasprave o proljetnom umoru, ključno je biti oprezan i prepoznati da umor može ukazivati na temeljne zdravstvene probleme značajnije prirode. Nedovoljna prehrana, sjedilački način života, komplikacije sa štitnjačom, anemija i kronične bolesti među potencijalnim su čimbenicima koji pridonose vašoj nemilosrdnoj iscrpljenosti.

U slučaju da imate osjećaj umora i osigurate dovoljnu količinu sna, ključno je uzeti u obzir dijabetes kao potencijalni faktor. To je posebno važno za osobe starije od 45 godina, one s prekomjernom težinom ili one s obiteljskom predispozicijom za dijabetes.