U iskrenoj ispovijesti, jedan je muškarac ispričao da su se on i njegova supruga suočili s izazovnim izborom da svoju tromjesečnu kćer daju na posvajanje zbog percipirane neusklađenosti s njihovim preferiranim načinom života. Kako prenosi The Sun, otac je otkrio da je njegova supruga Katherine od samog početka pokazivala minimalan entuzijazam prema njihovoj kćeri Elizabeth te je samo dva tjedna nakon poroda odlučila nastaviti raditi. Oba roditelja, samozvani “radoholičari”, teško su doživjeli ovu odluku.

Osim toga, otac je napomenuo da Elizabethina baka, koja živi s obitelji, najviše vremena posvećuje društvu Elizabeth. Otac je također dao dodatne informacije na Redditu, navodeći da njegova supruga nikada nije zagrlila njihovu kćer. U zasebnoj objavi muškarac je za BlicŽenu podijelio kako su on i njegova partnerica, zbog zahtjevnog radnog vremena, napravili izazovan izbor da bebu daju na posvajanje.

  • Nakon što je saznala njihovu odluku, svekrva je žestoko izrazila negodovanje. Međutim, na kraju je došlo do rješenja, što je rezultiralo time da je svekrva usvojila dijete. Kada ga je korisnik Reddita upitao zašto je odabrao svoju ženu umjesto njihove kćeri, muškarac je odgovorio izjavom da iako odluka da se odrekne njihove kćeri nije bila laka, nije mogao pojmiti svoj život bez svoje žene. Čvrsto je vjerovao da je prioritet njezinoj sreći najvažniji, te je na kraju donio ovaj izbor u najboljem interesu Katherine, Elizabeth i svih uključenih strana.

Reddit zajednica ostala je zapanjena odlukom para, što je dovelo do izljeva komentara punih nevjerice. Jedan je korisnik istaknuo očiti nedostatak emocija kod tog muškarca, implicirajući da su napuštanje djeteta tretirali kao običnu transakciju. Drugi je korisnik povukao usporedbu između para i robota ili izvanzemaljaca koji pokušavaju iskusiti ljudski život, izazivajući sumnju u razumnost donošenja novog života na svijet, samo da bi brzo zaključili da to nije ono što žele. Premda je priznao važnost empatije, korisnik je također naglasio važnost odabira para za nekoga tko će pružiti ljubav i brigu za bebu, izražavajući zabrinutost za vlastitu emocionalnu dobrobit para.

BONUS TEKST

Osjećate li umor, letargiju i nedostatak energije nakon buđenja? Možda ove simptome pripisujete pojavi proljetnog umora. Međutim, važno je biti oprezan jer ovi pokazatelji mogu biti znakovi upozorenja na značajniji temeljni problem.

Usred raširene rasprave o proljetnom umoru, ključno je biti oprezan i prepoznati da umor može ukazivati na temeljne zdravstvene probleme značajnije prirode. Nedovoljna prehrana, sjedilački način života, komplikacije sa štitnjačom, anemija i kronične bolesti među potencijalnim su čimbenicima koji pridonose vašoj nemilosrdnoj iscrpljenosti.

U slučaju da imate osjećaj umora i osigurate dovoljnu količinu sna, ključno je uzeti u obzir dijabetes kao potencijalni faktor. To je posebno važno za osobe starije od 45 godina, one s prekomjernom težinom ili one s obiteljskom predispozicijom za dijabetes.

Simptomi depresije obuhvaćaju više od samog emocionalnog stresa; mogu se očitovati kao umor i stalni osjećaj umora. Ovo stanje mentalnog zdravlja nadilazi osjećaje tuge i može predstavljati fizičke znakove, uključujući stalnu iscrpljenost, poremećaje u obrascima spavanja i smanjeni apetit.

Kako biste poboljšali svoje opće blagostanje i održali optimalnu razinu energije, preporučljivo je uključiti veću količinu svježih namirnica u svoju prehranu, osobito onih koje obiluju vitaminom C. Osim toga, bitno je dati prednost konzumaciji vitamina B kompleksa i vitamina D, jer igraju vitalnu ulogu u jačanju živčanog sustava i održavanju zdrave energetske ravnoteže. Preporuča se ograničiti unos šećera i prerađene hrane kako biste spriječili nagli val energije praćen brzim padom i osjećajem iscrpljenosti.

Bavljenje tjelovježbom još je jedna opcija koju treba razmotriti. Iako možda nije najprivlačniji izbor, održavanje dosljedne rutine tjelesne aktivnosti ima potencijal uvelike poboljšati vaše emocionalno stanje i potaknuti vašu vitalnost. Preporuka je da svakodnevne šetnje na otvorenom pređu u naviku, pišu Vijesti.me.