Glumica je stekla široku afirmaciju ulogom Vukice u kultnom klasiku “Ljubavni život Ljubomira Trajkovića”, a njen opsežan repertoar broji brojne ostvarene uloge.

Tijekom svoje blistave karijere, glumica Cvijeta Mesić krasila je filmska platna brojnih omiljenih jugoslavenskih i srpskih produkcija, ostavivši neizbrisiv trag na filmu i kazalištu. Od bezvremenskih klasika poput “Grlom u jagode” i “Petrijina vijenca” do zadivljujućih serija “Klan” i “Tajne”, Mesićev talent zrači u svakoj ulozi u koju se upusti. Trenutno nastavlja osvajati publiku u produkciji filma “The Vine”, koja je u tijeku. Uz opsežan repertoar filmova i serija iza sebe, Mesić s lakoćom udahnjuje život svakom liku na svoj autentičan i neusporediv način.

Tijekom svog javnog života dosljedno je pokazivala sklonost da se kloni medijske pozornosti, kao što pokazuje njezina odsutnost s odabranih naslovnica časopisa, što je karakteristika koja ju je pratila od ranih godina.

Cvijeta, Beograđanka rođena 1948., od malih je nogu posjedovala urođenu opčinjenost carstvom glume i javnog izlaganja. Nepokolebljivom odlučnošću, bez napora je odmah nakon završene srednje škole izborila mjesto na Akademiji, kao da joj je to bila suđena putanja.

Bez sumnje, vrhunac njezinog profesionalnog puta dogodio se tijekom 1970-ih i 1980-ih, razdoblja obilježenog izuzetnom produktivnošću. U intervjuu za magazin “Nada” otkrila je da je u njenoj karijeri postojala faza kada se suočila s profesionalnim isključenjem nakon što je odbila priliku da glumi u predstavi s kraja sedamdesetih pod nazivom “Jugopapir”, prenosi sam “Jugopapir”. – Svaki mjesec sam igrala u 15 predstava. Međutim, napravila sam nezamisliv izbor da odbijem glavnu ulogu, što je posljedično dovelo do suočavanja s posljedicama – otkrila je glumica.

Iako joj je kazalište i dalje najdraža arena za glumu, gdje se osjeća najlakše, značajno je utjecala i na filmsko područje. Ulogom tete Vukice u Ljubavnom životu Ljubomira Trajkovića, kao i ulogom glumice-psihologinje Kosar u “Defektologiji”, mnogi su se pohvalili.

Glumičin neupadljivi brak počeo je i završio medijski nezapaženo zahvaljujući njezinu diskretnom i privatnom načinu života.

Tijekom prethodnog intervjua za spomenuti časopis, izrazila je svoje divljenje osobnoj slobodi, a istovremeno je izrazila i osjećaj kajanja što nije imala djece.

Priznajući blagoslove koje mi je život podario, zahvalan sam na prilici da dam prioritet osobnom razvoju i autonomiji. Ovo razdoblje samoće ima veliko značenje u mom životu, služeći kao ključno poglavlje. Razmišljajući o budućnosti, zamišljam sebe kako napredujem u zajednici koju bih osnovao. Kako je vrijeme prolazilo, moj rast u znanju i razumijevanju učinio me prilagodljivijim i sposobnijim da postignem ono što mi je nekoć bilo nedostižno. Među mojim težnjama je želja da imam djecu sa svojim partnerom, koji žive u odvojenim stanovima. Čvrsto vjerujem da bi ovaj aranžman bio koristan za sve uključene strane, jer ima potencijal da održi svetinju braka”, rekla je Cvijeta. Iskoristivši priliku koju joj je pružila smrt glumca Žarka Lauševića, iskoristila je priliku da se oprosti od njega. njezin kum i dugogodišnji suputnik.

Doživjeti gubitak drage osobe neizmjerno je teško iskušenje. U rasponu od trideset godina Žarko i ja smo gajili prijateljstvo koje je započelo u JDP-u. Imao sam sreću osobno upoznati i njegovu suprugu Anitu. Tijekom vremena pružali smo nepokolebljivu podršku jedni drugima u trenucima ushićenja i poteškoća, uključujući i razdoblje bombardiranja. Kad su Žarko i Anita donijeli odluku o braku, Gaga Nikolić i ja ponosno smo preuzeli uloge njihovih kumova. Žarko je posjedovao ne samo iznimne glumačke sposobnosti koje su plijenile pažnju, već je utjelovio i kvalitete poštenja, poštenja i časti. Bila je čast smatrati tako izvanrednu osobu dragim prijateljem. Naša veza s vremenom je samo jačala, a Žarko i Anita postali su neizostavan dio moje odabrane obitelji.

Nakon posjeta njihovom prebivalištu, neočekivano sam susreo svoje rođake koji su igrom slučaja stanovali u istoj njujorškoj zgradi, na istom katu. Svako jutro okupljali bismo se u spavaćicama, uživajući u okusu kave dok smo razmjenjivali priče o našim životima. Na dan kad je izašao iz zatvora, potražio me. Tijekom tih godina imao sam privilegiju istinski shvatiti njegov karakter i svjedočiti o njegovoj kreposnoj i hvalevrijednoj biti, kao i o njegovoj nesposobnosti da sam sebi podari oprost. To je teret koji plemeniti pojedinci smatraju nesavladivim”, otkrila je glumica za Nedeljnik na slavlju svog kuma. i kolega u prolazu.

Živeći u beogradskom stanu, ispunjenje mu pruža uranjanje u carstvo parapsihologije. Ne samo da ima cijenjenu ulogu predsjednice u Udruženju makrobiotičara Srbije, već i svoje znanje o keramici prenosi ambicioznim znanstvenicima. Unatoč tome što se već može pohvaliti impresivnim portfeljem, on ostaje nepokolebljivo predan svojoj umjetnosti, osvajajući publiku svojim iznimnim prikazima. Proteklih godina oduševila je gledatelje zapaženim nastupima u popularnim televizijskim ostvarenjima među kojima su “Klan”, “Tajne vinove loze”, “Kućni ljubimac” i “Mamini sinovi”.