Njemački mediji izvještavaju da je nedavno oglašavanje trgovca izazvalo pomutnju na internetu. Oglas prikazuje kovanicu od 2 eura reklamiranu kao “izuzetno rijetku” kovanicu s cijenom od 99.000 eura.Bremen, grad u Njemačkoj, s ponosom predstavlja jedinstveni prigodni novčić.

Ovaj izvanredni novčić odaje počast dvama važnim simbolima grada: legendarnoj gradskoj vijećnici i cijenjenom spomeniku Rolandu od Bremena. Oba simbola su od velike važnosti za Bremen i smatraju se sastavnim dijelom svjetske kulturne baštine UNESCO-a.Ova je kovanica puštena u optjecaj 2010. godine i ukupno je podijeljeno 30 milijuna kovanica.

Međutim, postavlja se pitanje: Kako prodavači opravdavaju prenapuhane cijene koje naplaćuju baš za ovaj komad?Stručnjaci procjenjuju da kovanica od dva eura “Grace Kelly” vrijedi nešto više od 3000 eura, što je čini najvrjednijom kovanicom te vrste. Međutim, dvojbe o vrijednosti bremenskog novčića mogu ostati.

Ovaj skepticizam proizlazi iz činjenice da je novčić izrađen od jednog metala, što ga čini “čistim” u usporedbi s uobičajenom mješavinom nikla, bakra i legura mjedi.Kako se navodi u priopćenju, vlasnik posjeduje jednu kovanicu nominalne vrijednosti 2 eura. Ostali detalji navedeni u oglasu potvrđuju da nije pronađen niti jedan drugi novčić s istim karakteristikama, čime se potvrđuje jedinstvenost novčića za prodaju.