– Novak Đoković je definitivno najveći sportaš kojeg je Balkan ikada imao. Sa svojih 25 Grand slemova, on je najveći u istoriji bijelog sporta, a način i uslovi u kojima je počeo, to dodatno daje na snazi i važnosti. Slijedi priča o njemu i Jeleni…

Postalo je očito da je strast Novaka Đokovića prema tenisu nepokolebljiva od trenutka kada je uhvatio reket u ruke u dobi od četiri godine. Ipak, na obilježavanju Međunarodnog dana sporta, 6. travnja, Novak je otkrio pravo podrijetlo ove nevjerojatne ljubavi koja se urezala u povijest.

Moja naklonost prema njemu bila je toliko jaka da sam uvjerio roditelje da mi kupe reket, a ja bih provodio sate udarajući o zid. Taj početni val strasti prema sportu bio je neporeciv, ali onda je došlo neizbježno pitanje za roditelje: što se događa s tom ljubavlju prema sportu nakon što prvotno uzbuđenje nestane? Novak je započeo s rješavanjem ove zabrinutosti i nastavio:

Roditelji igraju dvostruku ulogu u našim životima – služe kao mentori kojima se divimo i koje težimo oponašati, dok također preuzimaju odgovornost da nam pomognu pronaći dodatne mentore koji nas mogu voditi na našem putu.

Novak je istaknuo ključnu ulogu roditelja kao naših idola, prijatelja i mentora u našim ranim godinama, govoreći u kontekstu programa “Put šampiona” Zaklade “Novak Đoković”.

Novak Đoković, duboko zaljubljen u sport, uspješno je usadio ljubav prema igri svom sinu Stefanu, koji uz nepokolebljivu očevu podršku od malih nogu marljivo trenira tenis.

  • Vrijedi spomenuti da su Novak i Jelena Đoković zaljubljeni još od srednjoškolskih dana. Svoju ljubav zapečatili su brakom 2014. godine i bili blagoslovljeni sinom po imenu Stefan. Radost im se višestruko povećala kada je u njihov život ušla kći Tara. Godine 2014. Jelena i Novak Đoković vjenčali su se i dobili svoje prvo dijete Stefana. Tri godine kasnije njihova se obitelj povećala dolaskom kćeri Tare.

Nakon što su prošli brojne izazove, sada uživaju u stanju harmonije. Međutim, njihovo putovanje nije bilo bez iskušenja. Nakon tri godine njihove veze dogodio se ključni trenutak koji je Jelenu potaknuo da otvoreno izrazi svoje misli i osjećaje.

Nakon tri godine zajedničkog života, došli smo do ključnog trenutka u našoj vezi. Donijeli smo odluku da ćemo zajedno živjeti, ali pronalazak posla u Monaku pokazao se prilično izazovnim. Činilo se kao da su sve prilike nedostupne, ali srećom, slučajno sam naišao na posao u naftnoj tvrtki. Jelena Đoković podijelila je svoje iskustvo ranih dana u Monte Carlu, ističući značajne izazove s kojima se njihova veza suočavala.

Tijekom godinu dana bio sam zaposlen u toj ustanovi i to se pokazalo kao nepremostiv izazov za naš odnos. Novak mi je u jednom trenutku rekao da više ne možemo nastaviti na isti način… Dok sam studirala, imala sam jasnu spoznaju kada imam trenutke slobode i mogla sam mu se svim srcem posvetiti – dodala je. .

Jelena je objasnila da je naša veza bila pred izazovom kada smo dane morali provoditi na različitim radnim mjestima. To nas je potaknulo da potražimo alternativno rješenje. Jedna tema koja ne prestaje privlačiti pozornost je izbor prehrane Novaka Đokovića. Neusporedivi teniski prvak slijedi vrlo osebujan režim prehrane, suzdržavajući se od mesa tijekom duljeg razdoblja i prihvaćajući praksu autofagije.

Svakog jutra započinje dan ispijanjem čaše mlake vode, fizičkim vježbama i uživanjem u doručku.

Nakon ustajanja, moja početna radnja je da popijem obilnu porciju vode sobne temperature. Prethodno sam izrazio svoju averziju prema vodi koja sadrži led, a iza te preferencije postoji valjano obrazloženje. Konzumacija hladne vode tjera tijelo da pojačan protok krvi preusmjeri prema probavnim organima kako bi se temperatura vode podigla na standardnih 37 °C.

Iako postoje prednosti ove metode – kao što je povećano sagorijevanje kalorija zbog zagrijavanja hladne vode – ona ima svoje nedostatke. Otežava probavu i ne uspijeva dovoljno prokrviti mišiće, zbog čega biram mlaku vodu ujutro i tijekom dana.

  • Nakon što završim svoju jutarnju rutinu istezanja i bavljenja laganom gimnastikom, spreman sam uživati ​​u zadovoljavajućem doručku. Moj izbor za ovo vrijeme obroka obično je zdjelica ‘superflakes’, kako je otkrio Nole. Uz svoje redovite obroke, on također uživa u dva međuobroka tijekom dana – jedan prije ručka i drugi poslijepodne.

Novakov početni izbor međuobroka sastoji se od bezglutenskog kruha ili krekera uz avokado i tunu, dok indijski oraščići služe kao popodnevni međuobrok. Indijski oraščići, superhrana koja obiluje esencijalnim vitaminima i mineralima, imaju izvanrednu sposobnost poboljšanja probave zahvaljujući značajnom sadržaju vlakana.