– Svjedoci smo do sada jako puno puta bili, kada neka svjetska zvijezda dobro ne raspolaže sa svojim novcem, i onda mora da proglasi bankrot. Nikome nije jasno kako neko ko ima 100+ miliona na računu, u roku od par mjeseci proglasi bankrot, i onda okolo moli za pomoć. Slijedi jedna priča koja nam dolazi iz centra Holivuda.

Bivša holivudska ljepotica Loni Willison snimljena je kako izgleda izvan forme na ulicama Los Angelesa. Bivša manekenka provela je godine živeći na ulici, gdje je i završila nakon što je doživjela psihički slom i upala u pakao droge.

Nekada jedna od najtraženijih žena u Hollywoodu, manekenka se 2012. udala za zvijezdu Baywatcha Jeremyja Jacksona. Tvrdila je da ju je suprug zlostavljao i tijekom svađe pozvala je policiju. Nakon razvoda doživjela je živčani slom, bila je u dugovima, nije imala kuću ni auto, a 2016. je živjela na ulici, beskućnica, vukući kolica s prtljagom.

BONUS VIJEST:

Prema izvješćima australskih medija, Strickland Metals je ušao u “unosnu srpsku igru ​​zlata” nakon što je potrošio 37 milijuna dolara za kupnju projekta Rogozna, koji ima ogromne resurse od 5,44 milijuna unci ekvivalenta zlata (oko 170 tona). Australski div Strickland Metals Ltd predan je otkrivanju mineralizacijskih sustava “svjetske klase” s fokusom na zlato i bakar.

Prema medijskim izvješćima, Strickland Metals potpisao je obvezujući kupoprodajni ugovor s ISIHC Ltd, podružnicom Ibaera Capital Fund LP, za projekt rudnika zlata Rogozna. Ugovor uključuje preuzimanje cjelokupnog kapitala tvrtke Betoota Holdings Ltd, vlasnika Zlatne Reke Resources, koja je vlasnik projekta Rogozna.

Prema medijskim izvješćima, projekt Rogozna nalazi se u globalno važnom mineralizacijskom pojasu Tethys u Srbiji i ima veliki potencijal da se razvije u jedan od najvećih svjetskih nerazvijenih rudnika zlata. To uključuje četiri licence za istraživanje koje pokrivaju približno 184 četvorna kilometra u rudarskom bazenu Trepča u južnoj Srbiji.

Mineralni resursi uključuju 214.000 tona bakra i 364.000 tona cinka, s drugim značajnim istraživačkim potencijalom i mogućnostima proširenja resursa koje treba istražiti, uključujući vrlo jak potencijal za značajnu mineralizaciju porfirskog bakra i zlata. – Zadovoljstvo nam je što možemo najaviti kupnju velikog projekta Rogozna, ekvivalentnog 5,44 milijuna unci zlata – rekao je Andrew Brej, izvršni direktor australske tvrtke. Dodao je da Strickland Metals ima iznimno jaku novčanu poziciju kao tvrtka za istraživanje, a Rogozna predstavlja izvrsnu priliku za pružanje značajne dodane vrijednosti dioničarima Stricklanda.

Ukupni trošak akvizicije je otprilike 37 milijuna američkih dolara, što je uglavnom dovršeno kroz izdavanje dionica tvrtke uz početnu kupovnu cijenu od 750.000 američkih dolara. Po završetku akvizicije, kupoprodajni ugovor omogućit će izdavanje nešto manje od 380 milijuna dionica po 9 centi po dionici.

– Vidimo da projekt pruža značajnu polugu za okruženje cijena zlata koje se brzo poboljšava – rekao je Brej.

plan bušenja: Odmah nakon završetka akvizicije, Strickland namjerava provesti istražna bušenja na četiri identificirana ležišta, usredotočujući se na područja visoke mineralizacije i nova otkrića. Kampanja dijamantnog bušenja od 60.000 metara održat će se do kraja 2025. godine, a tvrtka planira koristiti najmanje tri dijamantne bušilice uz bušenje ključnih ciljeva u Šancu, Medenvcu, Gradini i Bakarnom kanjonu.

“Vjerujemo da projekt ima potencijal da se razvije u jedno od najvećih neiskorištenih nalazišta zlata na svijetu (s velikim udjelom bakra i cinka)”, rekao je Bredger. – Nevjerojatne prednosti koje Rogozna nudi na već impresivnoj osnovi prilično su rijetke u industriji – kako se program istraživanja razvija, značajne količine porfirnog bakra i Potencijal za mineralizaciju zlata mogle bi biti velika korist – dodao je.

Prema njegovim riječima, Srbija je dobro organizirana zemlja sa zrelim rudarskim jurisdikcijama i trenutno je drugi najveći proizvođač bakra u Europi. – Osim toga, mnoge svjetske kompanije imaju važne projekte u Srbiji, među kojima su BHP Billiton, Rio Tinto, Vale, Zijin Mining, Kinross Gold i Dundee Precious Metals – dodao je Brej.

Podsjetimo, domaći su mediji još 2009. objavili da su stručnjaci nekoliko stranih kompanija proveli istraživanje novopazarskog kraja, tvrdeći da su mineralna bogatstva cijele planine Rogozne bakar, srebro i zlato, od kojih polovica sadrži dragocjene metali. europski.

  • Prethodno su istraživanja na Rogozni vršili i stručnjaci iz beogradskog Geozavoda, samo na nalazištima Mednovac i Karavansalđa otkriveno je oko 40 milijuna tona rude bakra, srebra i bakra. Sadržaj metala u rudi je 1,2% do 1,6%, što je bolje od Bora.