Ana Zubkova, supruga Aleksandra Zubkova, fudbalera iz Šahtjora, nedavno je proslavila svoj rođendan uz dodatni razlog za slavlje – plasman ukrajinske fudbalske reprezentacije na Evropsko prvenstvo. Iako njen suprug nije imao priliku da igra u ključnoj utakmici protiv Islanda, Ana je bila izuzetno srećna zbog postignutog uspjeha.

Nakon što je reprezentacija Ukrajine osigurala svoje mjesto na prvenstvu, Ana je odlučila podijeliti svoju radost s javnošću putem društvenih mreža. Njen suprug, Aleksandar Zubkov, nije dobio priliku za sudjelovanje u toj utakmici, iako je tijekom sezone ostvario solidne rezultate.

Ana Zubkova, koja je poznata po neuobičajenim izjavama i svojem izgledu, privlači pažnju ukrajinskih medija. Njena popularnost porasla je nakon što je postala supruga fudbalera iz Šahtjora.

Prije nego što je postala poznata kao supruga fudbalera, Ana je diplomirala na Harkovskom institutu za farmakologiju i radila u farmaceutskom institutu. Njen suprug, Aleksandar Zubkov, poznati fudbaler iz Donjecka, vratio se u Šahtjor u avgustu 2022. godine i potpisao dugoročni ugovor.