U jednoj beogradskoj školi, 18. marta, dogodila se tragična nesreća u kojoj je jedan učenik izgubio život. Direktor škole je istakao da nije bilo sukoba među učenicima, već da je jedan od njih, usled nesrećnih okolnosti prouzrokovanih fizičkim kontaktom, pao i zadobio tešku povredu glave koja je nažalost bila fatalna. Škola je odmah reagovala, pružila prvu pomoć učeniku i pozvala hitnu pomoć.

Nakon ovog događaja, škola je pružila podršku učenicima, zaposlenima i roditeljima, poštujući procedure za postupanje u kriznim situacijama. Kontaktirana su i nadležna ministarstva i policija, a istraga će otkriti pravi uzrok smrti. Prema nezvaničnim informacijama, zatražena je obdukcija.

Drugi deo teksta govori o zdravstvenim komplikacijama vezanim za kardiovaskularne bolesti, koje su među vodećim uzrocima smrti u svetu. U Srbiji, veliki broj odraslih osoba pati od ovih bolesti, a mnogi nisu svesni problema. Visok krvni pritisak često nema vidljive simptome, što dodatno otežava otkrivanje. Profesorka Vesna Stojanov ističe značaj zdravog načina života, umerenog unosa soli i alkohola, kao i redovne fizičke aktivnosti za prevenciju ovih bolesti.