– Svakako da je najveći problem kaada uđete u kupatilo, ta famozna wc šolja koja koliko god da je čistili, uvijek ima neke nečistoće. Osvježivači su pravo riješenje za to, ali nema baš neki dugi rok trajanja….

U slučaju da vam je zaliha sredstva za čišćenje WC školjke sve manje, imamo odličan prijedlog. Pazite da držite kutiju u kojoj se nalazi uložak za čišćenje i nemojte ga baciti. Umjesto toga, učinite ovo! Pridržavajući se uputa YouTube kanala JECA SVAŠTARICA možete osigurati da vaša WC školjka ostane čista i ugodno mirisna dulje vrijeme.

Za učinkovito rješenje pokušajte upotrijebiti obične gel kapsule koje se obično nalaze u perilicama posuđa za osvježenje vaše toaletne školjke. Nakon što se punjenje za osvježivač viseće WC školjke potroši, jednostavno stavite kapsulu u predviđenu kutiju. Nakon toga se kapsula više puta probuši iglom. Jednostavno slijedite svoju uobičajenu rutinu vješanja osvježivača zraka u WC školjku i bit ćete spremni. Sa svakim ispiranjem oslobađa se gel za čišćenje koji učinkovito čisti WC školjku, vraćajući joj izgled u prvobitno stanje. Da biste pristupili dodatnim pojedinostima, pogledajte video priložen na kraju članka.

Više je razloga zašto su gel kapsule za pranje suđa učinkovite u čišćenju WC školjki. Jedan od glavnih čimbenika je prisutnost surfaktanata unutar ovih kapsula. Remeteći površinsku napetost prljavštine i ulja, te ih tvari učinkovito odvajaju od površine WC školjke, olakšavajući njihovo uklanjanje ispiranjem. U tim tvarima prisutni su enzimi. Zahodi su mjesta gdje enzimi igraju ključnu ulogu u razgradnji organske tvari, uključujući čestice hrane i bakterije.

U ovim tvarima prisutne su kiseline. Sa svojim snažnim svojstvima, kiselina učinkovito uklanja sav nakupljeni kamenac i hrđu s površine vaše WC školjke. Ovi proizvodi sadrže dezinficijense. Zahodi se mogu učinkovito očistiti od bakterija i plijesni uz pomoć dezinficijensa. Ova bomba od sode bikarbone, napravljena od samo tri jednostavna sastojka, učinkovito neutralizira kiselinu i uklanja sve neugodne mirise. U kombinaciji sa sodom bikarbonom, limunska kiselina učinkovito uklanja mrlje i naslage kamenca.

Doživite osnažujuću aromu eteričnih ulja koja pružaju ugodan i revitalizirajući miris. Za pripremu ovog recepta trebat će vam otprilike 1 i 1/3 šalice sode bikarbone. Potrebna je mjera od pola šalice limunske kiseline. Jedna čajna žličica vode. Ukupno treba upotrijebiti 30 kapi eteričnog ulja lavande. Preporučena količina bi bila 30 kapi eteričnog ulja paprene metvice. Preporučena doza eteričnog ulja citrusa je 30 kapi. Imajte na umu da postoji opcija ili upotrijebiti mješavinu ostala tri ulja ili jednostavno odabrati jednu vrstu. Na koji se način priprema?

Pomiješajte sodu bikarbonu i limunsku kiselinu u zdjeli. Zatim dodajte vodu i eterična ulja u mješavinu. Za ublažavanje utjecaja prekomjernog pjenjenja tijekom procesa proizvodnje, korištenje raspršivača koji pretvara vodu u osjetljivu maglicu može biti učinkovito rješenje. Pažljivo pomiješajte sve sastojke na nježan način. Kako bi se osigurala optimalna konzistencija, važno je da smjesa ne bude pretjerano suha, već da učinkovito održava svoj oblik. U slučaju da se smjesa čini pretjerano suhom, jednostavno dodajte malu količinu vode u raspršivač.

Nakon toga pripremljenim silikonskim kalupom utisnite smjesu u oblik. Nakon što se ostavi da se suši nekoliko sati, može se nastaviti s opreznim odvajanjem od kalupa, čineći ga spremnim za upotrebu. Jednostavnim postavljanjem bombe u WC školjku možete bez napora svjedočiti uklanjanju prljavštine i neugodnih mirisa. Neka vam se sreća nasmiješi!