Večeras će se održati drugo polufinale Evrovizije, kada će se publici predstaviti preostalih 14 kandidata.

Danima se na internetu vodi debata o tome ko će braniti boje Srbije u Malmeu, a zvanični kandidati će biti objavljeni kada se finale odigra u subotu. Vraćamo vas na Beoviziju pre 20 godina, kada je pobedio Željko Joksimović sa pesmom “Lane moje”.

U to vrijeme festival nije mogao proći bez skandala, a obilježilo ga je i učešće Jelene Karleuše u pjesmi “Moli me”, oko čijeg učešća se diglo puno polemika, a na kraju je nagradila 11. mjesto, žiri Uključili su Goca Tržan, Dušan Ercegovac, Jelena Ilić, Velibor Zolak, Biljana Krstić, Josip Boček, Silvana Đurašević i Slobodan Marković (predsednik žirija), kao i publiku koja glasa

Te godine su Goca Tržan i Jelena Karleuša otišle u rat. Goka je rekla da bi bilo šteta da Jelena misli da je bolja od Ivane Pavlović, koja je te godine bila druga na pomenutom festivalu. O njenoj umešanosti se priča već mesecima, a Karleuša je tokom posete Minimaxu rekla nešto što još uvek viri na društvenim mrežama.

-Mislim da nisam bolji, to je samo stvar ukusa. Ko je to rekao? – pitala je Jelena, Minimax je odgovorio: – Goca Tržan – Minimax odgovor. – Nikad čuo. kako? A Drok…? Nikad čuo za to – dodao je JK. Ipak, ostaće upamćena i reakcija predsednika žirija, kompozitora i aranžera Slobodana Markovića, koji je tokom glasanja javno „prozvao“ svoje kolege koje su nastup JK ostavile bez bodova, pohvalio je njen nastup.

Slobodan Marković je pesmi “Moli me” dao ocenu 7, a publika 6. Ali to nije bilo dovoljno za plasman u finale.