Već dulje vrijeme željna manekenka aktualne ere, Bela Hadid, javno se izjašnjava o svojoj namjeri da se povuče iz manekenske industrije. Primarni čimbenik iza ove odluke je nevjerojatno obilje modela u industriji. No, dok taj trenutak ne dođe, ona ostaje u potpunosti predana marljivom promoviranju svog osobnog brenda.

Nedavno je slavna Bela Hadid viđena u Cannesu kako se prepušta zasluženom opuštanju u cijenjenom hotelu Eden Rok. Tijekom svog boravka, samouvjereno je isticala svoju besprijekornu tjelesnu građu, odjenuvši niz modernih i sitnih kupaćih kostima. To nas je navelo na razmišljanje: kojeg se režima prehrane pridržava cijenjena Bela Hadid?

Bela, koja je u početku imala oko 63 kilograma, silno je željela skinuti koji kilogram. Doći do trenutne težine od 54 kilograma nije bio jednostavan zadatak. Krenula je na izazovan put koji je uključivao hranjivi plan prehrane i rigorozan režim vježbanja, što je u konačnici rezultiralo postizanjem besprijekorne tjelesne građe.

Bela je svojedobno podijelila svoje iskustvo stalnog mijenjanja težine, s beskrajnim ciklusom dobivanja i gubljenja kilograma. Međutim, sada kada je postigla nevjerojatno vitku figuru, žudi za vraćanjem nekadašnjih oblina.

Bela je uspješno skinula kilograme slijedeći ovaj plan prehrane:

U svojoj potrazi za zdravijim načinom života, donijela je svjesnu odluku da iz svojih dnevnih obroka izbaci brzu hranu poput pizze i hamburgera. Osim toga, znatno je smanjila unos slatkih poslastica. Kako bi još više poduprla svoju predanost, praktički je eliminirala ugljikohidrate iz svoje prehrane, umjesto toga odlučivši se za pristup bogat proteinima.

Tako je skoro svaki dan jela:

jogurt
humus
borovnice
kupine
maline
štapiće celera
šargerepu
puter od indijskog oraha
Doručak: Jaja i kobasice, bez hleba.

Ručak: Losos i bareno povrće, malo smeđeg pirinča.

Užina: Celer ili orašasto voće

Večera: Salata bez dresinga ili bareni kelj ili drugo bareno povrće.

Bela Hadid uključuje smoothie od zelenog đumbira u svoju prehranu bogatu proteinima za dodatne nutritivne prednosti.

U svojoj težnji za zdravim načinom života, Bela Hadid crpi inspiraciju od svoje majke Jolande Hadid, koja je također model. Kako bi održali dobrobit, obitelj Hadid pridržava se prakse suzdržavanja od jela nakon 18 sati, što se pokazalo kao učinkovita metoda za postizanje mršavljenja.

BONUS TEKST

  • Apiterapija, ključna komponenta prirodne medicine, obuhvaća korištenje pčelinjih proizvoda za liječenje specifičnih zdravstvenih stanja, kao i njihovo uključivanje u svakodnevnu prehranu za promicanje dobrobiti i prevenciju bolesti kod ljudi i životinja. Primjena pčelinjih proizvoda u apiterapiji nadilazi oralnu konzumaciju i uključuje lokalizirane tretmane, kao što su lokalna uporaba meda za pomoć u zacjeljivanju rana koje sporo zacjeljuju, otopine propolisa za suzbijanje gljivičnih infekcija na stopalima i herpesa, terapijska primjena pčelinji otrov za reumatske bolesti i uključivanje matične mliječi u kreme protiv starenja, među ostalim primjerima.

Bitno je naglasiti da pčelinjim proizvodima organizam ne može odoljeti, za razliku od sintetičkih proizvoda. Kompleksan sastav i sinergijski učinci pčelinjih proizvoda čine ih neprocjenjivim u očuvanju zdravlja i liječenju raznih bolesti. Popularnost pripravaka koji sadrže med, pelud, propolis i matičnu mliječ sve je veća zbog njihovog blagotvornog djelovanja na organizam.

  • Učinkovitost meda kao ljekovite tvari ovisi o kalibru meda i specifičnom biljnom izvoru iz kojeg potječe. Zbog svog osebujnog sastava, med posjeduje vrijedna antimikrobna i antioksidativna svojstva. Štoviše, med služi kao visoko probavljiva hrana koja trenutno nadoknađuje osiromašene razine energije, dok njegova produljena konzumacija pridonosi poboljšanoj fizičkoj izdržljivosti i mentalnoj ravnoteži. Sirovi med i propolis sadrže fitonutrijente koji su pokazali potencijal u prevenciji razvoja raka. Nadalje, kombinirani utjecaj flavonoida prisutnih u medu, propolisu i peludi, kada se koriste zajedno s drugim lijekovima, značajno utječe na prevenciju i liječenje tumora.

Dokazano je da redoviti unos meda povećava prisutnost korisnih antioksidansa u krvotoku, koji imaju antibakterijska svojstva.

Tradicionalni lijekovi odavno su prepoznali ljekovita svojstva meda u ublažavanju simptoma gripe i prehlade. Opsežna istraživanja su uvjerljivo pokazala da med služi kao optimalni prirodni zaslađivač za osobe s dijabetesom tipa 2 i povišenim razinama kolesterola.

  • Ljekovita svojstva meda su višestruka, jer ne samo da pospješuje apsorpciju i učinkovitost lijekova, već i pročišćava organizam eliminirajući štetne tvari. Njegove terapeutske prednosti proširuju se na liječenje različitih stanja, uključujući gastritis, čir na želucu i crijevne infekcije, kao i regulaciju lučenja želučane kiseline i detoksikaciju jetre. Med se također koristi u liječenju ginekoloških problema, ublažavanju jutarnjih mučnina i liječenju respiratornih bolesti kao što su kronični bronhitis, bronhijalna astma, rinitis, alergijski rinitis, faringitis, sinusitis i laringitis. Nadalje, pomaže kod anoreksije ili gubitka apetita, normalizira rad crijeva, ublažava zatvor i pomaže kod hemoroida.