– Pavel Globa je definitivno jedan od najboljih evropskih astrologa, i njegovi horoskopi su jedni od najčitanijih u današnje vrijeme. Svi oni koji vjeruju u horoskop, defintivno vole ovakve teme, a slijedi i lijepa priča za dva znaka…

Pavel Globa, poznati ruski astrolog s četiri desetljeća iskustva na tom području, široko priznat u bivšim sovjetskim republikama, nedavno je predvidio uspješnu i izdašnu godinu pred svim znakovima zodijaka 2024. U kineskoj astrologiji nadolazeća 2024. godina označena je kao godina Zelenog stabla i Zmaja. Ova povoljna kombinacija donosi obilje postignuća, sreću i unosne financijske prilike za pojedince rođene pod horoskopskim znakovima Vodenjaka i Riba. Sada ćemo istražiti sažeti pregled onoga što vaš horoskop sprema za nadolazeće razdoblje od dvanaest mjeseci.

Pripremite se za neke uzbudljive promjene, Vodenjače! Uzbudljive transformacije su vam na pomolu. U bliskoj budućnosti Vodenjaci će razjasniti svoje želje i korake potrebne da ih ostvare. Budite uvjereni da će svaka odluka koju donesete polučiti pozitivne rezultate i donijeti vam neizmjernu sreću. Novo poglavlje za kojim ste čeznuli upravo će se otvoriti u vašem životu! Bez obzira u kojem smjeru odabrali ići, on će vas odvesti prema obilju i prosperitetu. U 2024. godini osobe Ribe krenut će na putovanje koje nalikuje zadivljujućoj priči, ispunjeno trijumfom u svakom aspektu života, bilo da se radi o području poslovanja, financija ili osobnih veza.

Iznenađujuće, vaš profesionalni put doživjet će nepredviđen zaokret, nudeći i prilike i prepreke zbog kojih se možete zapitati je li vaše trenutno zanimanje u skladu s vašom istinskom strašću. Međutim, kako se ljetni mjeseci budu približavali, među Ribama će se javiti sve veća sklonost da napuste nezadovoljavajuće poslove, krenu u nove karijere ili se čak upuste u sferu poduzetništva. Svi sukobi ili nesuglasice koje su nekada postojale nestat će u zaborav, utirući put skladnim i zadovoljavajućim odnosima.

BONUS TEKST:

dodatni sadržaj Smješten u jugoistočnoj Europi, Balkan služi kao epicentar jugoistočne Europe, ponoseći se bogatstvom povijesnog značaja, kulturne baštine i prekrasnim krajolicima. Obuhvatajući zemlje poput Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Albanije, Bugarske, Grčke, Rumunjske i dijela Turske, ovo zemljopisno prostranstvo zaokupilo je interes povjesničara, antropologa, turista i zaljubljenika u prirodu zbog njegovu izvanrednu raznolikost i upečatljive kontraste.

  • Iliri su živjeli u zapadnom dijelu Balkana, dok su Tračani zauzimali istočni dio. Obje ove civilizacije ostavile su značajan trag na arheološkom i kulturnom krajoliku. Prisutnost napredne civilizacije očituje se kroz dobro očuvana ilirska naselja i utvrde pronađene u Albaniji i Crnoj Gori. Stari Grci su duž obala Egejskog i Jonskog mora osnovali gradove-države poput Atene, Sparte i Soluna. Njihovi doprinosi kulturi, filozofiji, umjetnosti i znanosti poslužili su kao temelj zapadne civilizacije.

Trenutno značajna arheološka nalazišta uključuju Delfe, Epidaurus i Akropolu u Ateni. Rimsko Carstvo započelo je osvajanje Balkana tijekom 2. stoljeća prije Krista, što je rezultiralo uključivanjem većeg dijela Balkanskog poluotoka u rimsku provinciju Ilirik. Istaknuti gradovi poput Sirmija (Sremska Mitrovica), Salone (Solin) i Drača (Durrës) postali su značajna središta unutar Rimskog Carstva. Nakon pada Rimskog Carstva, istočni dio Balkana integrirao se u Bizantsko Carstvo. Utjecaj bizantske kulture i pravoslavne vjere igrao je značajnu ulogu u oblikovanju Balkana. Prepoznatljivi bizantski arhitektonski stilovi, koje karakteriziraju njihove crkve i samostani, prevladavaju diljem regije, osobito u Grčkoj, Srbiji i Makedoniji.

Tijekom 6. i 7. stoljeća, Slaveni su migrirali na Balkan, donoseći svoju jedinstvenu kulturu i tradiciju u regiju. Ubrzo su osnovali vlastite dinastije i kraljevstva, uključujući Prvo i Drugo Bugarsko Carstvo, kao i Kraljevinu Srbiju i Kraljevinu Hrvatsku. Tijekom 14. stoljeća Osmansko Carstvo je krenulo u pohod na osvajanje Balkana. Ova dominacija trajala je brojnim stoljećima, što je rezultiralo značajnim promjenama u kulturi, religiji i arhitektonskom krajoliku.

Značajni gradovi poput Sarajeva, Beograda, Sofije i Skoplja nastavljaju predstavljati mnoštvo otomanskih građevina, uključujući džamije, mostove i hammame. Kulturno bogatstvo Balkana je poznato, jer služi kao raskrižje na kojem se stapaju različite vjere, jezici i običaji. Pravoslavlje U kulturnom i duhovnom postojanju balkanskih naroda, pravoslavna crkva zauzima istaknuto mjesto. Arhitektonska i umjetnička remek-djela, poput Hilandara na Svetoj Gori, Studenice i Žiče u Srbiji, Rile u Bugarskoj i Meteora u Grčkoj, pokazati raskoš pravoslavne baštine. islam Balkan je uveden u islam u periodu osmanske vladavine. Džamije, medrese i tekije nalaze se širom regije.

Služeći kao središte islamske kulture na Balkanu, Sarajevo je dom poznate Gazi Husrev-begove džamije. Stoljećima su židovske zajednice napredovale na Balkanu, ostavljajući trajan kulturni utjecaj koji je vidljiv u postojanju sinagoga u istaknutim gradovima poput Beograda, Sarajeva i Dubrovnika. Ova arhitektonska čuda služe kao dokaz bogate i značajne baštine židovske kulture u regiji. Balkanska regija može se pohvaliti bogatstvom folklora i nacionalnih tradicija, koje karakterizira njihovo bogatstvo i raznolikost.

Tijekom vremena, tradicionalne nošnje, narodne pjesme i plesovi poput srbijanskog kola, bugarskog hora i grčkog rebetika brižno su čuvani i prenošeni s koljena na koljeno. Obilježavanje ove tradicije vidljivo je kroz brojne pučke fešte i manifestacije, poput srpske Guče i bugarske Koprivštice, koje privlače mnoštvo posjetitelja i entuzijasta koji cijene i njeguju ljepotu tradicijske kulture. Jezici Jezična raznolikost istaknuta je karakteristika balkanske regije, sa širokim spektrom jezika koji se govore širom.

U tom području prevladavaju slavenski jezici, uključujući srpski, hrvatski, bugarski i makedonski. Osim toga, prisutnost grčkog, albanskog, rumunjskog i turskog jezika dodatno oslikava povijesnu i etničku raznolikost regije. Balkan je stekao reputaciju svojom prirodnom ljepotom koja oduzima dah, privlačeći posjetitelje iz cijelog svijeta svojim prekrasnim planinama, rijekama, jezerima i obalama. Ovaj očaravajući krajolik učinio je regiju vrlo traženom turističkom destinacijom.