Izbjegavajte pomfrit, hrenovke i slične proizvode jer su napravljeni od najgorih vrsta mesa i sadrže opasne sastojke.

Pretpostavljamo da većina još uvijek koristi mikrovalne pećnice koje su inače u mnogim zemljama zabranjene jer njihovo zračenje oštećuje hranu i stvara kancerogene tvari.

Većina vas vjerojatno koristi kupovne juhe koje se lako pripremaju, ali pune štetnih sastojaka koji mogu ozbiljno naštetiti vašem zdravlju.

Osim kupovnih juha, kobasice, hrenovke, pomfrit i sl. sadrže vrlo otrovne tvari, među kojima je i kalijev glutamat koji šteti mozgu, srcu i općem zdravlju. općenito. kalijev glutamat ili E621; Bijeli konzervans se koristi u velikim količinama u gotovo svim vrstama hrane.Ali da se radi samo o mesu, to ne bi bio problem.

Jer u paštetu se puni koža, kosti, papci i hrskavica. Više od pola pite je voda. Tu su i masnoće, kožice, škrob i razni začini te naravno emulgatori i druge kemikalije, dok je za pojedine vrste mesa jedva 30 posto. Sve pite sadrže mnogo soli, a one koje se nalaze u crijevima su još štetnije od pita iz konzerve. Međutim, ne morate se zauvijek odreći svoje omiljene sorte. Pripremite ga kod kuće i onda ćete znati u što se upuštate.

margarin

Drugi popularni namaz, margarin, proizvodi se od biljnih ulja ekstrahiranih iz suncokreta pomoću kemikalija. Visoke temperature tijekom prerade ulja uništavaju sve vitamine i antioksidanse koje ulje sadrži te dovode do stvaranja slobodnih radikala koji mogu uzrokovati značajnu štetu. na stanice i povećava rizik od raka.

To su ulja koja su nezdrava od samog početka. A dodavanjem novih kemikalija margarin se pretvara u čvrsto, prepoznatljivo stanje, što je vrlo štetno. I zato kruh
namažite maslacem umjesto margarina.

sir u listovima

Ovaj sir nije napravljen od čistog sira, to znate.Pravi se od ostataka procesa proizvodnje sira. Sadrži samo 50 posto sira, a ostali sastojci su voda, mast, emulgatori i umjetna bojila kako bi proizvod što bolje izgledao.

Ovaj sir sadrži dvostruko više soli od običnog sira. A salo? Sadrži ga više od bilo kojeg drugog mliječnog proizvoda.