Kako stižu prvi udari vjetra i prohladni dani, osobe sklone infekcijama sinusa nailaze na izazove. Među neizbježnim pokazateljima upale sinusa je i glavobolja za koju se i najjači lijekovi često pokažu neučinkovitima.

Infekcije sinusa nastaju kada upala ometa normalnu drenažu sinusa, uzrokujući nelagodu, pritisak i poteškoće s disanjem. Otkrijte područje prirodnih lijekova kako biste otkrili učinkovita rješenja za probleme sa sinusima. Ako želite iskoristiti prednosti udisanja pare hrena, počnite tako da naribate žlicu hrena i stavite je na zagrijani štednjak prije spavanja. Napravite improvizirani šator tako da preko glave prebacite veliki ručnik i nagnete se nad štednjak kako biste udisali revitalizirajuću paru. Za najbolji ishod, uključite se u ovu terapijsku rutinu dosljedno u trajanju od pet dana.

Za kombinaciju koja se može pohvaliti pikantnom esencijom hrena uz okus vinskog octa, započnite tako da sitno naribate dio svježeg hrena i potopite ga u vinski ocat. Nastavite s prijenosom ove smjese u dobro zatvorenu bocu zapremine pola litre. Ostavite smjesu da miruje na sobnoj temperaturi deset dana, povremeno je lagano protresajući. Nakon što taj vremenski okvir istekne, sudjelujte u udisanju mirisne pare koja izlazi iz bočice u više navrata tijekom dana, posvetite petominutni interval svakoj seansi.

Iskusite olakšanje od upale sinusa i glavobolje korištenjem obloga natopljenog mješavinom vinskog octa i hrena. Prije spavanja stavite ovaj oblog na čelo ili potiljak u trajanju od pet dana. Snažan i pikantan miris spoja hrena i octa pruža terapeutsku utjehu. Kako biste u potpunosti iskoristili blagodati ljekovitih svojstava hrena, počnite s ribanjem 50 grama ovog moćnog korijena. Nakon toga pomiješajte s 5 decilitara vode i stavite da prokuha. Nakon što je proces vrenja završen, postavite glavu iznad lonca, ogrnite se ručnikom i udišite pomlađujuću paru.

BONUS TEKST

Osjećate li umor, letargiju i nedostatak energije nakon buđenja? Možda ove simptome pripisujete pojavi proljetnog umora. Međutim, važno je biti oprezan jer ovi pokazatelji mogu biti znakovi upozorenja na značajniji temeljni problem.

Usred raširene rasprave o proljetnom umoru, ključno je biti oprezan i prepoznati da umor može ukazivati na temeljne zdravstvene probleme značajnije prirode. Nedovoljna prehrana, sjedilački način života, komplikacije sa štitnjačom, anemija i kronične bolesti među potencijalnim su čimbenicima koji pridonose vašoj nemilosrdnoj iscrpljenosti.

U slučaju da imate osjećaj umora i osigurate dovoljnu količinu sna, ključno je uzeti u obzir dijabetes kao potencijalni faktor. To je posebno važno za osobe starije od 45 godina, one s prekomjernom težinom ili one s obiteljskom predispozicijom za dijabetes.

Simptomi depresije obuhvaćaju više od samog emocionalnog stresa; mogu se očitovati kao umor i stalni osjećaj umora. Ovo stanje mentalnog zdravlja nadilazi osjećaje tuge i može predstavljati fizičke znakove, uključujući stalnu iscrpljenost, poremećaje u obrascima spavanja i smanjeni apetit.

  • Kako biste poboljšali svoje opće blagostanje i održali optimalnu razinu energije, preporučljivo je uključiti veću količinu svježih namirnica u svoju prehranu, osobito onih koje obiluju vitaminom C. Osim toga, bitno je dati prednost konzumaciji vitamina B kompleksa i vitamina D, jer igraju vitalnu ulogu u jačanju živčanog sustava i održavanju zdrave energetske ravnoteže. Preporuča se ograničiti unos šećera i prerađene hrane kako biste spriječili nagli val energije praćen brzim padom i osjećajem iscrpljenosti.

Bavljenje tjelovježbom još je jedna opcija koju treba razmotriti. Iako možda nije najprivlačniji izbor, održavanje dosljedne rutine tjelesne aktivnosti ima potencijal uvelike poboljšati vaše emocionalno stanje i potaknuti vašu vitalnost. Preporuka je da svakodnevne šetnje na otvorenom pređu u naviku, pišu Vijesti.me.