– Hanka Paldum je jedna od najdugovječnijih pjevačica u cijeloj regiji. Njena karijera započinje, sada već davne 1982 godine, a odmah se na prvom albzumu znalo da će da bude pjevačica svjetskoga kalibra. Danas se može reći da je postala pravi bosanski evergrin, nešto poput Safet Isovića.

Danas je od posljedica moždanog udara preminuo poznati muzički producent Muradif Brkić, koji je bio i prvi suprug kraljice sevdalinke Hanke Paldum. Danas se opraštamo od profesora Muradifa Brkića, cijenjenog bivšeg direktora “Sarajevo diska”, koji je preminuo nakon hrabre borbe s bolešću i posljedicama moždanog udara. Izražavam iskrenu sućut njegovoj obitelji i voljenima u ovom teškom trenutku. Neka nas Gospodar svima utješi, a Muradifu pravedno nagradi za dobrotu koju je kroz život širio.

  1. Ovim riječima Hanka je izrazila zahvalnost svom bivšem partneru. Njegovim odlaskom bosanskohercegovačka glazbena scena doživjela je značajan gubitak. Ostala je praznina odlaskom najizuzetnijeg glazbenog producenta, vizionara s nenadmašnim razumijevanjem glazbenih prilika na ovim prostorima. Umijeće je stjecao od najboljih diskografa i producenata Jugoslavije, koji su mu s vremenom priznali superiornost i visoko ga cijenili. Muradifova velikodušnost i privržena podrška proširila se na brojne mlade pjevače, glazbenike i tekstopisce, koji nastavljaju uživati ​​u slavi njegovog kreativnog utjecaja, uključujući i mene.

Neka njegova duša nađe utjehu u najljepšem kraljevstvu neba, zaštićena Božjom milošću. Ove riječi iz srca napisala je Hanka Paldum, popraćena dragim fotografijama. Zbog svoje izuzetne ljepote i glazbenog talenta, Hanka Paldum je bila cijenjena kao jedna od najatraktivnijih i glazbeno najdarovitijih djevojaka u Sarajevu, što je privuklo brojne udvarače. Kako prenosi Hayat.ba, uprkos brojnim obožavateljicama, na kraju se odlučila za Muradifa Brkića zbog njegovih šarmantnih manira.

U njihovom prvom susretu, on je studirao književnost dok je ona još išla u srednju školu. U početku su njihove interakcije bile ograničene na svakodnevno putovanje od kuće do škole. No, kako je vrijeme prolazilo, počeli su se prepuštati zajedničkim trenucima uz šalice kave i osvježavajuće limunade. Na kraju su 1976. godine izmijenili zavjete u šarmantnom bosanskohercegovačkom gradiću Duvnu, upravo u mjestu gdje je njezin suprug proveo svoje formativne godine. Nakon rođenja sina i kćeri, njihova bračna zajednica se razvrgnula, a ona je izjavila da više ne doživljava istu razinu podrške svog supruga.

Osim toga, podijelila je svoje uvjerenje da treba izbjegavati davanje moći i slave muškarcima zbog njihove nepostojanosti i sklonosti društvenim iskušenjima u noćnom životu. U početku je njihova ljubav imala magični kvalitet, ali je Hanka na kraju rekla da je Muradif izuzetna osoba. No, spomenula je i da je njihova ljubav došla do kraja, što je rezultiralo prijateljskim razvodom. Kraj braka za nju nije predstavljao izazov, ali vijest da je njihov zajednički sin doživio prometnu nesreću bila je jednako uznemirujuća. Nakon što je njezin sin doživio prometnu nesreću i nakon toga zatvoren, otvoreno je priznala golemu poteškoću s kojom se suočila. Hanka je u jednom trenutku izjavila da joj je, kao i svakoj majci, teško nositi se sa svojom situacijom. Međutim, ona odlučuje zadržati svoje emocije skrivene.

Unatoč činjenici da mnogi pojedinci iskorištavaju njezinu nesreću, ona odbija razmišljati o prošlosti. Iako Hanka priznaje da je njezin sin fizički dobro, ona također priznaje da ga zatočeništvo sprječava da uistinu bude dobro. U jednom intervjuu Hanka se prisjetila perioda kada je gradila svoju karijeru. Živo se sjećala da on nije bio njezin najodaniji pristaša; zapravo, upravo suprotno. Paldumova je zajedno s majkom ispričala kako ju je Muradif stavio pred izbor između braka i glazbe, ne ostavljajući joj druge mogućnosti. Tijekom intervjua za Story pjevač je otvoreno iznio svoje viđenje odanosti i poštovanja.

Na pitanje je li dotični malo ispred glazbe, pjevač je odgovorio izravno i iskreno – ustvrdio je da to nije tako. Pjevač je istaknuo svoju privrženost istinoljubivosti, objasnivši da je uvijek zadržao stav poštenja, nespreman da vara druge. Nadalje je izrazio svoje uvjerenje da će ostati lojalan sve dok se nekome divi, ali kad to divljenje prestane, distancirat će se i konačno razići. Zanimljivo, pjevač je dodao kako on nikada nije bio taj koji je prekidao vezu; nego je uvijek druga strana bila ta koja je odlučila otići.

Nakon razvoda od Muradifa, Hanka je donijela odluku da se uda za Fuada Hamzića. Međutim, ova zajednica je bila kratkog vijeka, trajala je samo sedam godina, jer je pjevačica shvatila da njezin suprug nema ni poštovanja ni odanosti prema njoj. Iznoseći svoje buduće namjere, jasno je dala do znanja da ne planira ponovno stupiti u brak. Svojim posljednjim objavama na Instagramu s pokojnim bivšim supružnikom pokazala je svoje najveće divljenje koje gaji prema njemu, osobito u ulozi oca njihove djece.