Lepa Lukić, proslavljena pjevačica narodne glazbe, nedavno je otkrila kako namjerava sastaviti oporuku kojom svoje bogatstvo stečeno u slavnoj 50-godišnjoj karijeri namjerava ostaviti u nasljedstvo svom rođaku Radisavu. Međutim, postoji jedan uvjet koji se mora ispuniti. Nakon što je pjevačica umrla, njen brat će naslijediti restoran, dva stana, kuću i svu Lepinu ušteđevinu, s tim da on preuzima odgovornost za dobrobit mačke Mazi.

  • Lepa, koja gaji duboku ljubav prema mački koju je primila u svoj dom prije gotovo deset godina, otkrila je da je pripremila oporuku u kojoj je opisala svoje želje za buduću brigu o mački. Prema pravnom dokumentu koji je povjeren njezinom odvjetniku, Lepa je odredila svog nećaka Radisava za skrbnika koji će brinuti o Mazinoj dobrobiti. Osim što će se brinuti o Mazinim potrebama i obasipati je nježnošću, Radisav će također naslijediti svu Lepinu imovinu i imovinu stečenu tijekom njenog života.

Lepa je u intervjuu za “Informer” izrazila duboku povezanost i naklonost prema svojoj mački, koju smatra čudom i tretira kao svoje dete. Ova snažna veza navela je Lepu da preuzme odgovornost da se pobrine za dobrobit svoje voljene mačje družice čak i nakon što ona pređe u sljedeći život. Od 2011. Lepa i Maz dijele blizak odnos, žive zajedno kao majka i kćer. Lepa je također spomenula da s Mazom komunicira na način koji podsjeća na razgovor između dva čovjeka.

  • Iako posjeduje izvanrednu inteligenciju, njezin intelekt nadmašuje čak i moj! Za razliku od drugih mačaka, ona nikad ne izlazi na stol dok ja uživam u obroku. Umjesto toga, ona izražava svoje želje ispuštanjem nježnog “Mijau”. Kao odgovor, pitam: “Draga moja, molim te, obavijesti me o svojim željama, podijeli sa svojom majkom ono što želiš.” Zajedno, putujemo do mjesta gdje se nalazi njezina zdjela za hranu, gdje je marljivo punim peletima za njezinu konzumaciju.

Kad se zasiti, povlačimo se u spavaću sobu, gdje ja gasim svjetlo, a ona se graciozno penje na krevet, strpljivo čekajući moje društvo dok tonemo u san. Da živim sam, ne bih ni sanjao o odlasku! S Mazom pored sebe, samoća jednostavno ne postoji. Lepa Lukić, rođena kao Lepava Mušović 16. siječnja 1940., srpska je pjevačica poznata po autorskim i novokomponiranim pjesmama. Poreklom je iz sela Miločaj kod Kraljeva.

  • Nažalost, tragedija se dogodila u mladosti kada je njen otac Radisav poginuo u saobraćajnoj nesreći kada je ona imala samo dvije i po godine. Godine 2007. umrla je i njezina majka Milosija u nevjerojatnoj 94. godini života, a potom i njezin stariji brat Ratko 2006. godine. Odrastajući u siromaštvu, Lepa i njezina obitelj često su muku mučili s stavljanjem hrane na stol. Dok je njen brat Ratko ostao smiren, Lepa je nestašna narav često dovodila do toga da upada u nevolje i da biva disciplinovana.

S deset godina već je preuzela odgovornost obavljanja svih kućanskih poslova kako bi pomogla svojoj zaposlenoj majci. Lepa je kao dijete uživala u pjevanju pred ogledalom, stvarajući vlastitu koreografiju kojom je uljepšavala svoje nastupe. Kao svog idola gledala je pjevačicu Nadu Mamulu.

  • Lepin talent nije prošao nezapaženo. Majka ju je vodila na natjecanja na kojima je stalno izlazila kao pobjednica. Sudjelovala je i na radijskim audicijama koje su se održavale svakog prvog u mjesecu. Iako se njezin brat u početku protivio Lepinom putu, majka i ona uspjele su ga uvjeriti da se predomisli. Dok je sudjelovala u berbi grožđa u Aleksandrovcu, zatekla se kako pjeva kada joj je prišao kompozitor Petar Tanasijević. Ponudio joj je priliku da snimi pjesmu “Od izvora dva putića”.

S velikim entuzijazmom potpisala je ugovor s producentskom kućom PGP RTB. U sklopu dogovora osigurali su joj stan u Sarajevskoj ulici, s tim da će ga platiti prihodima od prodaje rekorda. Istini za volju, tu je obvezu uspjela ispuniti u idućih godinu dana. Živo se sjeća dolaska u Beograd samo sa svojim snovima i odlučnošću da uspije. Godine 1965. u suradnji s Gvozdenom Radičevićem snimila je nekoliko pjesama, među kojima su “U večeri lagane”, “Gdje si sad kad bi znala”, “Reci mi na rastanku dragi”, “Sunce svanulo”, “Čim diraš lice devojko“, „Često sebe pitam“ i „Tri su ljeta prošla“….