– Kakva su vremena došla, jednostavno mlađa populacija ne želi da radi, jer svi žele danas da budu influenceri. Zato poljoprivredni poslovi sve više padaju, a osobe koja imaju velika gazdinstva, jednostavno ne mogu da nađu radnike, čak ni za velike dnevnice….

Potraga za bogatstvom na sve moguće načine dobro je poznata pojava u našem društvu, s pojedincima koji pribjegavaju nekonvencionalnim metodama kako bi stekli značajne svote novca. Iznenađujuće, čini se da je ova činjenica većini smetnula s uma, osim jednom pojedincu koji nije zaboravio. Ova se priča vrti oko pojedinca koji je došao do zapanjujuće spoznaje o sve većem broju usamljenih pojedinaca u današnjem društvu, posebice među muškarcima, ističući transformativnu moć čak i najmanjih djela pažnje u podizanju njihova duha. U potrazi za financijskom stabilnošću i željom za pružanjem pomoći, odlučio je svoje vrijeme provedeno s drugima naplaćivati ​​putem video ili audio poziva.

Čineći to, želio je dati veću svrhu njihovim životima i pomoći im da shvate da nisu sami u ovom ogromnom svijetu. S ponosom je govorio o svojim mjesečnim primanjima od 30.000 eura, svoti koju je stekao svojim marljivim radom u ovom konkretnom poslu, i dalje primijetio:

Mišljenja drugih mi nisu bitna kada je riječ o financijskim koristima koje će to donijeti. Većina pojedinaca sumnjala je u izvedivost njegovih tvrdnji, zbog čega je uputio poziv za privatne poruke kako bi dao iscrpno objašnjenje. U međuvremenu, u Srbiji je počela berba borovnica, što predstavlja unosnu priliku za one koji traže veću zaradu. Potražnja za radnicima u to je vrijeme konstantno visoka, s izvješćima da se jedna osoba može pohvaliti zaradom do 80 eura dnevno.

U ovo doba godine kada malina, borovnica i jagoda ima u izobilju, ovi su sezonski radnici vrlo cijenjeni, a njihova je vrijednost mnogima nemjerljiva, pa se isplati uložiti izdašnu naknadu. Zoki je uvelike ušao na TikTok i dokazao da griješe svi oni koji su sumnjali u isplativost branja borovnica. Fotografija prikazuje upadljivu hrpu novčanica od 2.000 dinara postavljenih uz sanduke prepune vrijednog “plavog zlata”, učinkovito prenoseći poruku da ovaj pothvat donosi unosne nagrade. Prema njegovoj računici, ako se ovaj posao obavlja svakodnevno cijeli mjesec, zarada će premašiti 2000 eura. Priliku da mu se pridruže mnogi su tražili, ali nažalost ponuda u valjevskom kraju je već istekla.

  • Ali njegove ambicije tu ne završavaju; sprema se i za berbu malina u Arilju, koja bi trebala početi za nekoliko dana. Sada su dani listanja knjige za inspiraciju za ime djeteta davno prošli. Umjesto toga, obitelji se mogu obratiti savjetnicima za imenovanje beba koji pomno proučavaju ljestvice popularnosti, analiziraju trendove i daju personalizirane preporuke za imena. Ovi stručnjaci nude svoje usluge po cijeni, a neki ih naplaćuju i do 10.000 USD. Kako roditelji sve više žele da se njihova djeca istaknu i razviju individualne identitete, ono što se nekada smatralo hirovitim trendom isključivo za bogate i slavne sada postaje sve raširenije.

Tijekom mjeseca svibnja Franceska Farago, poznata influencerica koja je popularnost stekla pojavljivanjem u više Netflixovih reality showova, otkrila je izbor potencijalnih imena za blizance koje ona i njezin partner s nestrpljenjem očekuju. Heart, Orca, Afternoon, Lyrics i Baby bili su izrazito nekonvencionalne prirode. Mišljenja o tome bila su podijeljena, a neki su pojedinci izrazili uvjerenje da su predložena imena previše nekonvencionalna, a Faragov opis onoga što bi imena trebala sadržavati smatran je pretjerivanjem. U današnje vrijeme nekonvencionalna imena više nisu ekskluzivna za slavne osobe.

Davne 2004. godine, kada je Gwyneth Paltrow odlučila nazvati svoju kćer Apple, izbor je naišao na veliko čuđenje. Međutim, u današnje vrijeme nije neuobičajeno naići na djecu koja nose imena koja su se nekada smatrala običnim riječima, poput imenica ili priloga. Prema konzultantima s kojima je razgovarao Business Insider, nedavno je došlo do promjene koja je proširila parametre za ono što se kvalificira kao ime, što je u konačnici pogodovalo njihovom poslovanju. Stef Kofield, također poznata kao Names With Steph, priznala je da postoje određene stvari koje čak i ona smatra previše ekstremnima, kako je podijelila s BI. Godine 2022.

Morgan Tim, porijeklom iz Illinoisa, osnovala je vlastitu tvrtku za savjetovanje o imenovanju beba nakon što ju je inspirirala njezina strast za skupljanjem starih godišnjaka, sudjelovanje u podredditu Name Nerds i opsežno istraživanje raznih foruma za imena beba. Prema njezinim riječima, značajan broj njezinih klijenata imao je moderna imena iz 80-ih ili 90-ih i bili su odlučni izbjeći da njihovo dijete bude označeno kao “Jessica L”, “Matthew R” ili “Hannah S. Prema njezinim riječima, to je temeljni razlog zašto među pojedincima raste fascinacija davanja manje konvencionalnih imena.

U svojoj ulozi savjetnice, Jessie Pake dosljedno je pokazivala duboku fascinaciju imenima, često se upuštajući u rasprave s prijateljima u školi i gledajući popularne YouTube kanale koji istražuju ljestvice popularnosti imena, posebno ona koja ističu najpopularnija imena za dječake i djevojčice svake godine . Prema Pakeu, prije dva desetljeća jedinstvena imena smatrala su se više “luksuzom” koji su si mogli priuštiti samo bogati i slavni, kojima je na prvom mjestu njihov imidž i društveni položaj.