– Od kako je preminuo Šaban Šaulić, njegova kćerka Ilda se skoro u potpunosti povukla sa glazbene scene. Jednostavno se posvetila obitelji, a spontani pobačaj koji je imala prije dvije godine doprinjeo je tome, da se više ne bavi sa pjevanjem….

Majka Šabana Šulića stekla je široko priznanje i slavu u gradu Šapcu. Odjek Šabana Šulića, cijenjene ikone narodne glazbe, odjeknuo je cijelom bivšom Jugoslavijom. Ipak, duboko obožavanje Šapčana nadmašilo je bilo kojeg uglednog pojedinca. No, ova činjenica ne treba čuditi kada se uzme u obzir nepokolebljiva Šaulićeva odlučnost da se vrati u rodno mjesto i Mahalu, gdje trenutno živi njegova sestra Sarajka i gdje je do smrti živjela Šabanova majka Ilduza. Novinari su u društvu Šabanovog rođaka Hasana Dudića krenuli u obilazak kvarta u kojem su ova dva čovjeka provela svoje formativne godine.

Cijelo vrijeme ovog posjeta susjedi su gorljivo izražavali svoje duboko divljenje poznatoj legendi narodne glazbe. Uz to, s velikim oduševljenjem govorili su o Šabanovoj majci, koja je, kako navode, u Šapcu stekla značajnu slavu. Prema pričanju susjeda, Ilda je bila izuzetna osoba poznata po svojoj altruističkoj prirodi. Nesebično je raspodijelila svoje bogate resurse među onima u svojoj blizini, idući do te mjere da je djeci iz susjedstva nudila početnu berbu trešanja svake sezone.

  • Njezina duboka ljubav prema glazbi zasjala je dok je radosno sudjelovala u slavlju, odajući počast nadarenim glazbenicima počastivši ih svojom nazočnošću i svesrdno sudjelujući u plesu i pjesmi. Nedvojbeno je da ju je volio svaki član zajednice. Sarajka, Šabanova sestra, duboko se divi svojoj majci i pohvalno govori o njoj. Osim toga, nedavno je otkrila dosad neotkrivenu tajnu. Sarajka otkriva da je njena majka imala duboku naklonost prema čovječanstvu i iskazivala ogromno poštovanje prema raznim praznicima, iako je bila muslimanka.

Aktivno je sudjelovala u tradiciji bojanja jaja i njihove razmjene sa susjedima, običaju koji se često povezuje s različitim vjerama. Nadalje, majka je često upućivala svoje molitve Svetoj Petki i Svetoj Petki, tražeći njihovu intervenciju za ispunjenje njezinih želja. Zapanjujuće, u roku od samo tri dana, njezine su molitve bile uslišane kada se Sabana pojavila na majčinom pragu. Unuka poznatog pjevača Šabana nosi ime Ilda, u čast svoje bake. Poznavaoci Šabanove majke mogu potvrditi da je ona jedna od najljepših žena u Šapcu.

Uvriježeno je mišljenje da unuka nije naslijedila samo bakino ime nego i njezinu izuzetnu ljepotu. Vizualni dokaz, u obliku fotografija, omogućuje stvaranje vlastitog mišljenja o ovoj temi. Nakon udaje za Bojana Vučkovića, Ilda Šulić smjestila se u novoj rezidenciji na Bežanijskoj kosi. Dok pjevačica rijetko zaviri u unutrašnjost svoje prostrane vile koju dijeli sa suprugom i kćeri Emmom, otvoreno priznaje da svaki kutak krasi s obiljem ljubavi. Unatoč prostranoj okućnici vile i obilnom hladu, Ilda i Bojan su se namjerno odlučili za stvaranje malog utočišta radosti usred netaknute prirode, uz rijeku.

Tijekom najtoplijih dana u godini, pjevačica i njezin suprug, koji duboko cijene vodu i prirodu, odlučuju pobjeći iz užurbanog grada i prepustiti se zajedničkoj strasti. Za uživanje je dovoljno imati kuću uz rijeku i posjedovati samo jedan čamac. Ilda cijeni svaku priliku da provede vrijeme sa svojom majkom Gocom, sestrom Sanelom i bratom Mihajlom, čineći ovo mirno mjesto na obali pravim utočištem od užurbanog grada i njegovih vrućina.