Na Redditu je žena podijelila svoje nedavno iskustvo, izražavajući svoju frustraciju nakon što je otkrila da ju je sestra namjerno isključila s proslave objave trudnoće. Iako takva situacija može biti razumna pod određenim okolnostima, za ovu konkretnu ženu, to je postao eklatantan primjer dvostrukih standarda.

S 37 godina bila je u vezi s Rajanom koji ima 36 godina. Ovo joj je drugi brak, budući da je prvi završio kada ju je bivši suprug izdao oženivši vlastitu sestru nedugo nakon razvoda. Ovaj uznemirujući događaj ne samo da je doveo do raspada njezina braka, već je također uzrokovao značajnu napetost u njezinom odnosu sa sestrom. Jasno je da su se njezina sestra i bivši suprug namjerno odlučili isključiti je iz svojih života, što je rezultiralo time da ona nije pozvana na njihovo vjenčanje.

Unatoč vremenu koje je prošlo, posljedice ove uznemirujuće situacije i dalje ostaju za ženu i njezinu obitelj. Neugodno joj je i željna da izbjegne bilo kakve susrete, još uvijek osjeća posljedice u prisustvu svoje sestre i bivšeg muža. Međutim, priča se ovdje ne završava.

Nakon nekog vremena imao sam zadovoljstvo upoznati Rajana i sada smo u sretnom braku već nekoliko godina. Nedavno sam primila radosnu vijest da čekam dijete, što me ponukalo da organiziram intimno druženje za naše roditelje, Rajanovu sestru i nekolicinu odabranih dragih prijatelja. Nažalost, moja sestra i bivša partnerica nisu bile uvrštene na popis gostiju, kako je objasnila.

Nakon što je otkrila zabavu, sestra je odmah poslala poruku u kojoj je izrazila osjećaj isključenosti iz obitelji i naglasila svoju ulogu djetetove tete, što je detalj od značaja.

U pokušaju da razjasnim razlog njezinog isključenja i izrazim želju za skladnim obiteljskim druženjem pokazalo se da nije uspjela shvatiti bit mog objašnjenja. Da bi se stvari dodatno zakomplicirale, moja je majka stala na njezinu stranu, tvrdeći da je izbjegavanje jedno drugog na neodređeno vrijeme nepraktično rješenje.

Zaključivši svoju objavu pitanjem vlastite zdrave pameti, uvjeravanje je dobila od korisnika Reddita koji su potvrdili da zapravo nije luda.

Jedna joj je žena napisala da će osobu koja je spavala s njezinim mužem obavijestiti da se više ne smatra dijelom njezine obitelji. Općenito se slagalo da je ova žena posjedovala divljenja vrijednu sposobnost da zadrži pribranost i govori s poštovanjem u takvim okolnostima.

BONUS TEKST

Prema Luku Koriju, registriranom dijetetičaru, konzumiranje hrane koja je bogata kalorijama, ali nema esencijalnih vitamina i minerala, najštetnija je radnja koju netko može poduzeti za svoje zdravlje.

Dijetetičar raspravlja o raznim namirnicama, uključujući peciva, kolače, sokove, mesne proizvode i prženu hranu. Ove namirnice često su pune natrija i dodanog šećera, što može imati štetne učinke na zdravlje i dovesti do teških bolesti. No, dijetetičarka pojašnjava da ne zagovaraju potpuno izbjegavanje ovih namirnica. Umjesto toga, predlažu da ih konzumirate samo u rijetkim prilikama.

Čvrsto je uvjeren da ove tri namirnice nikako ne bi smjele biti uvrštene u redovitu prehranu ni pod kojim uvjetima.

Prema Koriju, većina smrznutih pizza sadrži prekomjerne količine kalorija, natrija, šećera i zasićenih masnoća, a nedostaju im esencijalni hranjivi sastojci.

Konzumacija gaziranih pića u velikim količinama nevjerojatno je zgodna, ali može dovesti do značajnog unosa kalorija i šećera.

Prema njegovoj tvrdnji, to može rezultirati povećanjem tjelesne težine i raznim drugim zdravstvenim komplikacijama.

Unutar Orijevog popisa postoje visokokalorične opcije poput slanine, kobasica i mesnih delicija koje sadrže obilje zasićenih masnoća, zajedno s tragovima nitrata koji imaju potencijal pridonijeti razvoju određenih bolesti.

Kori naglašava važnost održavanja raznolike i hranjive prehrane, naglašavajući važnost ne fokusiranja samo na izbjegavanje određene hrane.

Prema riječima nutricionistice, Večernji prenosi da postoje dvije vrste prehrane: uravnotežena i neuravnotežena. Ključno je napomenuti da niti jedna pojedinačna namirnica ne može samo uzrokovati debljanje ili negativno utjecati na zdravlje. Ključ leži u tome kako različite namirnice doprinose ukupnoj prehrani. S obzirom na mnoštvo čimbenika uključenih u naše svakodnevne prehrambene navike, postoje brojni načini za uspostavljanje zdravih obrazaca prehrane. Stoga je bitno da svaki pojedinac pronađe stil prehrane koji najbolje odgovara njegovim potrebama.