– Rođena 14. lipnja 1973. u Žitoraži, selu koje se nalazi u južnoj regiji Srbije, Svetlana Ceca Ražnatović, ranije poznata kao Veličković, omiljena je srpska pop-folk pjevačica.Kada bni danas krenuli da nabrajamo njene hitove, trebalo bi nam jako dugo vremena. Slijedi i  priča o njenom ljubavnom, ali i poslovnom životu….

Njezini vjerni obožavatelji dodijelili su joj razne simpatične nadimke, poput “Ceca nacionale”, “kraljica turbo-folka”, “majka nacije” i “srpska majka”, koji služe kao dokaz njezine ogromne popularnosti. Sada je dosegla prekretnicu da napuni 50 godina. Kako prenosi Biografija.org, na Cecino odrastanje utjecalo je zanimanje njezinih roditelja. Njezina majka, Mira, radila je kao prosvjetna djelatnica, dok je njezin otac prvo radio kao mehaničar prije nego što je krenuo u politiku i na kraju postao predsjednik općine.

Uz Cecu je bila i njena mlađa sestra Lidija, koja je rođena samo jedanaest mjeseci nakon nje. Obitelj je živjela i kod bake i djeda Čedomira i Velike, koji su imali značajnu ulogu u njihovom odgoju. Ceca je od malih nogu pokazivala izuzetan razvoj, progovorila je sa samo šest mjeseci, a prve korake napravila sa samo devet mjeseci. Njezin talent bio je očit kada je s devet godina prvi put stala na pozornicu, osvojivši publiku svojom izvedbom u školskoj predstavi.

Međutim, povremeno su je mučile financijske poteškoće, prisiljavajući je da se odrekne autobusne karte i umjesto toga pješači kući nakon nastupa u obližnjim selima. Naime, jednom je prilikom otkrila kako je u jednom vikendu zaradila vrtoglavih 700 maraka, dok je mjesečna plaća njezine majke iznosila tek 25 maraka. Unatoč odličnom uspjehu u osnovnoj školi, unatoč protivljenju majke, umjesto daljnjeg školovanja donijela je odluku o pjevačkoj karijeri.

Prijelomni trenutak na Cecinom profesionalnom putu dogodio se u ljeto 1987. kada joj se putevi ukrštaju s Mirkom Kordićem, renomiranim harmonikašem, skladateljem i aranžerom. Bilo je to u restoranu gdje bi povremeno zapjevala, ali samo kad bi joj stariji kolege dopustili. Mirko je, pronicljivo prepoznavši njezin izniman talent, tražio dopuštenje njezinih roditelja da je dovede u Beograd.

  • U filmu “Nečista krv” tumači ulogu Koštane, lika iz romana Bore Stankovića. No, zbog zahtjeva njenog budućeg supruga Arkana, film je izašao tek šest godina kasnije. Arkan je inzistirao da se izbace intimne scene koje je snimila s Radetom Šerbedžijom. Godine 1993. započela je plodonosnu suradnju s Marinom Tucaković i Aleksandrom Radulović Fut, koja je rezultirala mnoštvom hitova s ​​vrha top lista. Uz Marinu i Futu, doprinos njihovoj suradnji dao je i Dino Merlin. Izniman uspjeh zajedničkog truda kulminirao je koncertom za pamćenje na stadionu Tašmajdan, gdje su nastupili pred 12.000 ljudi.

Njezin brak doveo je do nagađanja da će se prestati baviti glazbom, no 1995. izdala je izuzetan album koji je te glasine opovrgao. Ovaj album, koji je posvetila svom suprugu, jedan je od vrhunaca njezine karijere. Prvobitno planirajući izdati novi album sredinom 1999. godine, planovi su joj odgođeni zbog NATO agresije na Srbiju. No, 27. prosinca veselo je proslavila svoju desetogodišnjicu u glazbenoj industriji velikim događajem u hotelu Interkontinental.

Unatoč tim izazovima, album je ipak postigao golem uspjeh i prodan je u velikim količinama, iako je kasnije otkriveno da su neke pjesme plagijat. Godine 2001. trijumfalno se vratila na pop scenu s novim albumom “Decenija” koji je izdala Grand produkcija. Uz naslovnu pjesmu, album je sadržavao još devet pjesama, uključujući “Zabranjeni grad”, “Brže, brže”, “39.2”, “Dargane moj”, “Daržaču pravo”, “Bruka”, “Batali”, “Tačno je,” ” i “Nemoj mi dolaziti.” Album je uglavnom sadržavao iskrene balade posvećene njezinom pokojnom suprugu, uz dodatak pjesme u techno stilu pod nazivom “39.2.” S impresivnom nakladom od 800.000 primjeraka, brzo je postao najprodavaniji album na Balkanu.

Započevši svoju turneju u rodnoj Žitorađi, Ceca je krenula na putovanje po raznim europskim gradovima među kojima su Beč, Stuttgart, Zürich i Pariz. Veliko finale dogodilo se 15. lipnja 2002., dan nakon njezina 29. rođendana, izvanrednim solo nastupom na Maracani, osvojivši publiku od 90.000 vjernih obožavatelja. Ovom izvanrednom uspjehu dorasli su samo Ceca i Zdravko Čolić. Koncert je bio iskrena posveta njenom suprugu, jer je na pozornicu ponosno izvela sina Veljka i kćer Anastasiju. Spektakl je svoj vrhunac doživio spektakularnim vatrometom. Ceca se okitila u dvije primamljive kreacije Zvonka Markovića koje su izazvale i pohvale i kritike.

Godine 2006. Ceca je održala svoj drugi značajan solistički koncert, ovoga puta na Ušću, osvojivši zadivljujuću publiku od 140.000 obožavatelja. Na tom je događaju svijetu predstavila svoj najnoviji album. Prvi romantični partner za koji se doznalo bio je Vladan Lukić, nogometaš Zvezde. Pjevač je imao priliku upoznati njegove roditelje, no njihova je veza bila kratka. Vladan joj je priznao ljubav, dok je Ceca izjavila da njihova veza nije opstala zbog njegove sklonosti da pristaje na svaki njen hir, bez asertivnosti koju je ona željela.

  • Čeznula je za snažnom, zapovjednom prisutnošću koja bi potvrdila dominaciju odjekujućom šakom po stolu. Pokazujući jasnu sklonost prema problematičnim i svadljivim pojedincima, pjevačica se upustila u romantičnu vezu s Vladanom Bojovićem poznatijim kao Amonijak, čiji je život tragično prekinut 1992. godine. Nakon te nesretne veze, upustila se u vezu s Dejanom Marjanovićem Šabanom , koji je 1996. doživio sumornu sudbinu, nemilosrdno ubijen neposredno ispred vlastite rezidencije. Izražavajući kako se bori da obuzda svoj divlji duh, priznala je da je i nakon tri mjeseca zajedničkog života ostala neukrotiva.

No, gotovo deset godina kasnije, Hara je iznio optužbe na račun Cece, tvrdeći da mu je nanijela zlo, pa čak i dovela do njegovog zatočenja u logor tijekom rata. 11. listopada 1993. Ceca i Džej zajedno su nastupili na priredbi koju je organizirala Srpska dobrovoljačka garda. Unatoč strahu kad naiđe na barikade, Cecine kolege izvođači ohrabrili su je da nastavi. U restoranu u Erdutu prvi put se susrela s Arkanom, a brzo se zaljubila u njega, unatoč početnoj suzdržanosti zbog glasina o njemu, uključujući i onu da ju je ošišao. Ni sam Arkan nije očekivao ozbiljnu vezu, a kamoli brak s Cecom, jer je smatrao da njezina kratka kosa i tjelesna građa od 48 kilograma nisu u skladu s njegovim uobičajenim preferencijama.

Nakon toga se poznata pjevačica pridružila Arkanovoj političkoj stranci, Stranci srpskog jedinstva (SSJ), a roditelji su je srdačno primili prilikom njegovog posjeta Žitorađi. No, Ceca je prije toga uputila oštro upozorenje roditeljima koji ne odobravaju njenu vezu sa zapovjednikom, rekavši: “Ako se svi odlučite sukobiti, ja ću se ipak udati za njega jer ga izuzetno cijenim. U vremenu koje je uslijedilo misli su mu se sve više vrtjele oko pjevačice, uz njezino bodrenje kroz telefonske razgovore i diskretna druženja u središtu zabave.

Čak bi ga darivala čokoladicama i od milja ga zvala Bucko, dok bi on nju uzvraćao zovući Cecko. Vrijedi napomenuti da je tijekom njihovih susreta Arkan još uvijek bio u braku s intelektualkom Natalijom Martinović, čiji je brat tragično stradao zajedno s njim u borbi. Arkanov brak sankcionirali su crkveni dužnosnici zbog činjenice da su njegove prethodne zajednice bile civilizirane. Svjedoci su bili Maja Pavić, novinarka RTS-a koja je tragično stradala zajedno s Radoslavom Ćentom Čaldovićem, i Borislav Pelević, bivši Željkov ratni suborac i predsjednik Stranke srpskog jedinstva. Proslavu je svojim prisustvom uveličalo 800 uzvanika.

Čekao ih je raskošan ručak sa slatkim jelima poput guščje jetre, jaja punjenih kavijarom, pršuta, Waldorfske salate, lososa, “kolbert” filea, purećih medaljona i niza od preko 100 slatkih kolačića. Da se ne zaboravi, sama svadbena torta bila je teška impozantnih 70 kilograma. Giovanni di Stefano, polarizirajući talijanski poduzetnik, velikodušno je pokrio cjelokupni trošak vjenčanja, ukupno 100.000 maraka, kao dar od srca za novopečeni bračni par. Značajnu prigodu u stvarnom vremenu prenosilo je impresivnih 36 novinskih kuća, poput “BBC-a”, “CNN-a” i TV Pink, a dodatno je dostupna i VHS snimka vjenčanja.