– Prije dva dana cijela Srbij se frapira, kada je čula za info da je preminula i majka jednog od ubica malene Danke Ilić. Jednostavno, iako je prošlo više od mjesec i po dana od nestanke Danke Ilić, cijeli slučaj je još uvijek pod prizmom, a svi očekuju info, gdje se zapravo nalazi tijelo male djevojčice.

Jučer je na novoustrojenom Zlotskom groblju, uz prisustvo policije, obavljen sahrana Svetlane Dragijević. Na lice mjesta stigle su prve osobe osumnjičene za tragično ubojstvo Danke Ilić, Dejan Dragijević i Radoslav, sin i suprug oštećene. Obojica su ispraćena iz policijske postaje s lisicama na rukama, pod budnim okom snaga reda. Iako je bilo samo nekoliko očevidaca, izvijestili su da je Dejan djelovao izuzetno pribrano i smireno, ne pokazujući vidljive znakove uznemirenosti ili zabrinutosti. Na uznemirujuće distanciran način, činilo se da nije pogođen majčinom smrću.

U prisustvu pogrebnika koji su okruživali lijes njegove majke, gdje je Svetlana trebala biti položena na počinak, zadržao je mirno držanje, čak se nasmiješio i kimnuo. Njegovo lice nije odavalo nikakve znakove tuge, boli ili suza. Umjesto toga, odisao je aurom potpunog spokoja, kao da je svijet oko njega utonuo u tamu. Nije bilo nimalo iznenađujuće svjedočiti njegovom nonšalantnom stavu. Iako je razgovarao s jednom osobom vani, policija nije uspjela izvući mnogo informacija od njega. Ove detalje ispričao je jedan od retkih prisutnih kada je Svetlana Dradijević sa sinom Dejanom i suprugom Radoslavom stigla da zapali sveće i isprati je u večnost, piše Telegraf.

  • Potom su Dejan i Radoslav Dragijević, po nalogu tužioca VJT u Zaječaru, uz pratnju policije vraćeni u zatvor. U društvu pedesetak pojedinaca iz općine Zlot, kao i njezinih najmilijih, ispraćena je pokojna Svetlana Dragijević, koja je tri dana ranije tragično preminula, moguće od srčanog udara. Kako bi se utvrdio tačan razlog njene prerane smrti, sudski vještaci su obavili obdukciju u Opštoj bolnici u Boru. Podsjećamo, točno 40 dana nakon stravičnog gubitka mlađeg sina Dalibora Dragijevića u policijskoj stanici u Boru,

Svetlana je i sama otišla s ovog svijeta. Mještani Zlota svjedočit će danas na posljednjem ispraćaju Svetlane Dragijević, majke Dejana Dragijevića, koja je priznala srceparajući zločin ugašenja života dvogodišnje Danke Ilić 26. ožujka ove godine u Banjskom polju. . Prije samo šest tjedana obitelj Dragijević pogodila je tragedija kada je prerano preminuo njihov voljeni mlađi sin Dalibor Dragijević. Ovaj gubitak je posebno poražavajući s obzirom na to da je dan prije smrti pomagao bratu u transportu djetetovih ostataka u policijsku stanicu u Boru. Obitelj će danas obilježiti 40. obljetnicu Daliborove smrti.

U blizini Banjskog polja kod Bora 26. marta nestala je djevojčica Danka Ilić, koja je imala samo dvije godine. Nakon opsežne potrage koja je trajala deset dana i temeljitog istraživanja svih dostupnih tragova i dokaza, nadležni su lišili slobode Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića, mještane sela Luke i Zlota. Ove osobe trenutno su pod sumnjom da su djevojku navodno udarile vozilom i nakon toga njezino beživotno tijelo stavili u prtljažnik automobila prije nego što su ga odložili na odlagalište. Nažalost, još uvijek nije otkriveno gdje su posmrtni ostaci djevojčice. Dejan je priznao da je ugušio djevojku, dok je Srđan priznao da je bio suučesnik, ali je odlučio šutjeti tijekom cijelog sudskog postupka.

Nakon privođenja Dalibora Dragijevića, sina Svetlane, priveden je i njezin suprug zbog sumnje da je pomagao u uklanjanju posmrtnih ostataka djevojčice. Zbog toga ostaje u pritvoru uz Dejanova oca i Dalibora Dragijevića. No, tužiteljstvo je najavilo da će on biti privremeno pušten na slobodu kako bi prisustvovao supruginom sprovodu. Obitelj Dragijević još je veći osjećaj tragedije opterećen nesretnim terminom sprovoda Svetlane Dragijević, koji se točno poklapa s 40-im danom od smrti njezina sina Dalibora u policijskom pritvoru.

Ionako sumornoj sudbini obitelji Dragijević pridodaje se zapanjujuća slučajnost koja dodatno produbljuje mrak. Situacija je bila složenija, samo nekoliko dana nakon hapšenja Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, Dankin deda Milan Ilić našao se u srcu Bora, okružen ožalošćenim građanima koji su se okupili da zapale baklju u čast pokojnoj Danki. Preplavljen naletom emocija, u suzama je pritisnuo usne na fotografiju svoje unuke i žalosno izgovorio: „Vaša budućnost je ugašena, neka im propast bude sudbina.