Stanovnik Gornjeg Vakufa-Uskoplja Mirsad Zulum ostao je iznenađen kada je u svojoj plantaži lješnjaka otkrio veliku, neobjašnjivu rupu u kojoj se nalazila neočekivana lokva vode. Mirsad priznaje da ne zna uzrok fenomena i ističe da nije sličan ničemu što je do sada vidio. Imajte na umu da je njegova dubina najmanje tri metra.

Kada je pokušao izmjeriti dubinu rupe, često je u nju stavljao veliko kamenje, ali se ta metoda pokazala neučinkovitom jer je u rupu palo samo
kamenčića.Sadržaj se nastavlja nakon objaveIzrazio je zabrinutost i zabrinuto primijetio da je rupa nepoznata za YouTube kanal Srednja Bosna Danas.

“Kad bih se spotaknuo i pao, tko bi me spasio? Tko će čuti moje krike? Mirsad je bio zabrinut, pogleda uprtog u ponor koji zijeva.„Pun je blata; Ne bih se mogao popeti”, dodaje s očitom zabrinutošću.

DODATNO:

PROLJETNI OBIČAJI

Proljeće se zove pramalice, premalice, premalice.
Iako početak proljeća pada na Cvjetnicu, općenito se vjeruje da proljeće počinje na Staru godinu. Josipa (19. ožujka), 1. svibnja i posebno Ulice svetog Jurja (23. travnja).Jurjevo se u narodu često smatra pravim početkom proljeća.
Proljetni običaji su ciklus ili niz običaja od Cvjetnice do Svih svetih koji se odvijaju oko dolaska proljeća. Uskrsni običaji ovdje se posebno ističu pa se o njima posebno govori.

PROLJEĆNI KALENDAR OBIČAJA
. Sveti Gregorio (12. ožujka) je dan kada se odvijaju prvi proljetni radovi i običaji.Zovu ih i Grgurov.
Santa Józefa (19. ožujka) veliki je blagdan i dan kada se zima može vratiti i snijeg može pasti.

Blagovijest (25. ožujka) je dan kojega se pastiri boje jer devetnica, vukovi i zmije mogu oštetiti blago. Zatim, nakon duge zime, vukovi napadaju blago, a zmije napuštaju svoje domove. Naziva se i Blagist.Jurjevo (23. travnja, prije 24. travnja) popularan je početak

proljeća.

Sveti Marko (25. travnja) dan je posvećenja polja. Zatim idu procesije za obranu polja. Poznat je i kao Markovdan, Markowo.Majevica (1. maj) je dan kada se veliko posječeno drvo (maj, maj, majaš), nečim šarenim okićeno, postavlja ispred kuće dobrog čovjeka ili djevojke iz sela. Ovo stablo se ponekad naziva i majsko drvo.