Vladimir Putin će biti predsednik Rusije narednih šest godina! Sa 87,15% datih glasova, prema 80% obrađenih biračkih materijala, aktuelni šef države očigledno je osvojio novi mandat ubedljivije nego ikada ranije. Ukupna stopa glasanja bila je 74,22%. 22.50 – Putin o sukobu sa NATO-om Prema Putinovim riječima, ako izbije sukob velikih razmjera između Rusije i NATO-a, svijet će biti na ivici Trećeg svjetskog rata.

-Mislim da je sve moguće u savremenom svijetu, ali kao što sam rekao svima je jasno da će Treći svjetski rat izbiti punom snagom. “Mislim da gotovo niko nije zainteresovan za ovo”, rekao je Putin odgovarajući na pitanje o vjerovatnoći sukoba punog razmjera između Rusije i NATO-a. 21.50 – Maduro čestitao Putinu Predsjednik Venecuele Nicolas Maduro čestitao je Vladimiru Putinu pobjedu na predsjedničkim izborima u Rusiji.

 

Nešto prije 23:00 sata. Po moskovskom vremenu, Putin je stigao u svoj predizborni štab koji se nalazi u Gostinom Dvoru u Moskvi. Predsjednik je izrazio zahvalnost posvećenim volonterima i osoblju za njihov vrijedan doprinos. Kandidat za ruskog predsjednika, koji je i aktuelni šef države.