Godine 1999. Ivana Sert, zadivljujuća Zaječarka, krenula je na svoj put prema svjetskom trijumfu kada je okrunjena za Miss Beograda. Ne zaustavljajući se na tome, sudjelovala je i na izborima za Miss Jugoslavije i Miss International Globe. Nakon ovih izvanrednih postignuća, donijela je životnu odluku da se preseli u Tursku 2002. godine. Očito je da je ta odluka odigrala ključnu ulogu u oblikovanju njezine budućnosti.

Ivanu je po dolasku u Istanbul dočekao suprug Jurdal Sert, inače sin poznatog investitora Mehmeta Serta. Godine 2004. sklopljen je brak između Srpkinje i imućnog Turčina. Iako se početno razdoblje činilo blaženim, veza se na kraju raspala nakon devet godina. Turski mediji opširno su popratili ovaj razvod visokog profila, a glavni fokus bio je oko skrbništva i financijskih pitanja.

Ivana, srpska manekenka, nedavno je sudu podnijela zahtjev za značajno povećanje alimentacije. Tražila je dodatnih 5000 turskih lira, što je predstavljalo znatno povećanje od 300 posto. Ivana je tvrdila da sadašnji iznos koji prima nije dovoljan da pokrije troškove školovanja njihova sina Ateşa. S druge strane, Sert, njezin bivši partner, usprotivio se tom zahtjevu, tvrdeći da je novac koji je dao namijenjen uzdržavanju njihova djeteta, a ne Ivaninim osobnim troškovima.

U zahtjevu je inzistirala na primanju 15.000 turskih lira kao alimentaciju. Unatoč tome, sud je odredio da će joj od bivšeg supruga biti odobreno 9000 turskih lira u obliku alimentacije. Presuda Žalbenog suda je poništena, a predmet vraćen prvotnom sudu. Nakon dugotrajnog pravnog procesa, Jurdal je na kraju bio dužan Ivani dati iznos od četiri milijuna i 500.000 turskih lira kao alimentaciju.

Ivana je nakon raspada braka odlučila zadržati dosadašnje prezime. Unatoč tome, kako je vrijeme prolazilo, njezina se romantična sreća znatno poboljšala. Još jednom joj je srce zarobio, ovoga puta karizmatični poduzetnik Sezer Demenci. Sezer, koji potječe iz imućne obitelji i vlasnik lanca restorana, pokazao se kao idealan par Ivani.

U prekrasnom ambijentu Maldiva, Sezer i Ivana svoju su ljubav zapečatili vjenčanjem 2021. godine, nakon značajnog razdoblja privržene veze. Sezer je svesrdno prigrlio Ivaninog sina iz prijašnjeg braka, preuzimajući ulogu brižnog oca i podrške. Njihova zajednička iskustva uključuju brojne uzbudljive avanture i drage obiteljske trenutke u kojima zajedno uživaju.

Ne samo da je bila uključena kao članica modnog panela u televizijskim programima poput “Modna policija”, zajedno s Heidi Klum, već i dalje aktivno nastavlja svoju karijeru u modnom dizajnu. Nadalje, 2012. godine napisala je knjigu “Bizimlesin”, koja nudi vrijedne uvide o modi i ljepoti. Ali njezina postignuća tu ne prestaju. Ova zanosna osoba svojim je iznimnim kreacijama dala značajan doprinos i renomiranoj seriji “Seks i grad”.

BONUS TEKST

Osjećate li umor, letargiju i nedostatak energije nakon buđenja? Možda ove simptome pripisujete pojavi proljetnog umora. Međutim, važno je biti oprezan jer ovi pokazatelji mogu biti znakovi upozorenja na značajniji temeljni problem.

Usred raširene rasprave o proljetnom umoru, ključno je biti oprezan i prepoznati da umor može ukazivati na temeljne zdravstvene probleme značajnije prirode. Nedovoljna prehrana, sjedilački način života, komplikacije sa štitnjačom, anemija i kronične bolesti među potencijalnim su čimbenicima koji pridonose vašoj nemilosrdnoj iscrpljenosti.

U slučaju da imate osjećaj umora i osigurate dovoljnu količinu sna, ključno je uzeti u obzir dijabetes kao potencijalni faktor. To je posebno važno za osobe starije od 45 godina, one s prekomjernom težinom ili one s obiteljskom predispozicijom za dijabetes.

Simptomi depresije obuhvaćaju više od samog emocionalnog stresa; mogu se očitovati kao umor i stalni osjećaj umora. Ovo stanje mentalnog zdravlja nadilazi osjećaje tuge i može predstavljati fizičke znakove, uključujući stalnu iscrpljenost, poremećaje u obrascima spavanja i smanjeni apetit.

Kako biste poboljšali svoje opće blagostanje i održali optimalnu razinu energije, preporučljivo je uključiti veću količinu svježih namirnica u svoju prehranu, osobito onih koje obiluju vitaminom C. Osim toga, bitno je dati prednost konzumaciji vitamina B kompleksa i vitamina D, jer igraju vitalnu ulogu u jačanju živčanog sustava i održavanju zdrave energetske ravnoteže. Preporuča se ograničiti unos šećera i prerađene hrane kako biste spriječili nagli val energije praćen brzim padom i osjećajem iscrpljenosti.

Bavljenje tjelovježbom još je jedna opcija koju treba razmotriti. Iako možda nije najprivlačniji izbor, održavanje dosljedne rutine tjelesne aktivnosti ima potencijal uvelike poboljšati vaše emocionalno stanje i potaknuti vašu vitalnost. Preporuka je da svakodnevne šetnje na otvorenom pređu u naviku, pišu Vijesti.me.