Nakon devet godina braka i rođenja sina Jakše, Anđelka Stević Žugić razvodom je 2020. službeno okončala vezu s ugostiteljem Darijem Prpićem.

Razvod koji je uslijedio nakon gotovo deset godina braka izazvao je veliku buru u regionalnim medijima. Osobito se to dogodilo nakon što se doznalo da je glumica novu ljubav i sreću pronašla s Markom Žugićem, dugogodišnjim prijateljem njezina bivšeg supruga. Sada su u braku i imaju jednogodišnju kćer Čarnu.

Iskustvo razvoda može biti nevjerojatno bolan životni događaj, a razina traume se pojačava kada zbog statusa javne osobe postane predmetom javnog nadzora. No, Anđelka tvrdi da je iz ove teške životne faze uspješno izašla zadovoljna i sigurna u svaku svoju odluku.

U vrijeme te mučne medijske halabuke, najvažnije mi je bilo da ta osoba nije poremetila niti jedan trenutak mog života niti izazvala bilo kakvu sumnju u moja uvjerenja ili izbore. Prirodno je da netko bude pogođen takvim događajima i da propituje prirodu čovječanstva, ali srećom, zbog moje zrelosti i introspekcije, to se nikada nije infiltriralo u naše kućanstvo ili našu dnevnu rutinu. To nije bacilo sjenu na našu obiteljsku dinamiku. To mišljenje dijeli i Anđelka, koja tumači ne samo Joku već i cijeli “profesionalni tim” likova koji uključuje njezinu majku, baku, najbolje prijateljice, psihologa i astrologa.

Vrijedi istaknuti kako je glumica stupila u brak s voljenim partnerom Markom Žugićem, a u svibnju je rodila kćerkicu Čarnu. Vjenčanje je obavljeno na tajan način i može se reći da je samo nekolicina odabranih, uključujući njihove uže obitelji i intimni krug, bila upućena u ceremoniju.

BONUS TEKST

Osjećate li umor, letargiju i nedostatak energije nakon buđenja? Možda ove simptome pripisujete pojavi proljetnog umora. Međutim, važno je biti oprezan jer ovi pokazatelji mogu biti znakovi upozorenja na značajniji temeljni problem.

Usred raširene rasprave o proljetnom umoru, ključno je biti oprezan i prepoznati da umor može ukazivati na temeljne zdravstvene probleme značajnije prirode. Nedovoljna prehrana, sjedilački način života, komplikacije sa štitnjačom, anemija i kronične bolesti među potencijalnim su čimbenicima koji pridonose vašoj nemilosrdnoj iscrpljenosti.

U slučaju da imate osjećaj umora i osigurate dovoljnu količinu sna, ključno je uzeti u obzir dijabetes kao potencijalni faktor. To je posebno važno za osobe starije od 45 godina, one s prekomjernom težinom ili one s obiteljskom predispozicijom za dijabetes.

Simptomi depresije obuhvaćaju više od samog emocionalnog stresa; mogu se očitovati kao umor i stalni osjećaj umora. Ovo stanje mentalnog zdravlja nadilazi osjećaje tuge i može predstavljati fizičke znakove, uključujući stalnu iscrpljenost, poremećaje u obrascima spavanja i smanjeni apetit.

Kako biste poboljšali svoje opće blagostanje i održali optimalnu razinu energije, preporučljivo je uključiti veću količinu svježih namirnica u svoju prehranu, osobito onih koje obiluju vitaminom C. Osim toga, bitno je dati prednost konzumaciji vitamina B kompleksa i vitamina D, jer igraju vitalnu ulogu u jačanju živčanog sustava i održavanju zdrave energetske ravnoteže. Preporuča se ograničiti unos šećera i prerađene hrane kako biste spriječili nagli val energije praćen brzim padom i osjećajem iscrpljenosti.

Bavljenje tjelovježbom još je jedna opcija koju treba razmotriti. Iako možda nije najprivlačniji izbor, održavanje dosljedne rutine tjelesne aktivnosti ima potencijal uvelike poboljšati vaše emocionalno stanje i potaknuti vašu vitalnost. Preporuka je da svakodnevne šetnje na otvorenom pređu u naviku, pišu Vijesti.me.