Glumica Milica Milša, poznata po ulozi Ade Kanački u seriji “Igra sudbine”, nedavno je privukla pažnju javnosti svojim dijetalnim uspjehom. Iako je ranije bila prepoznata kao jedna od najljepših i najzgodnijih glumica, tokom posljednjih godina dobila je značajan broj kilograma. Međutim, prošlog ljeta odlučila je promijeniti svoj način prehrane, što joj je omogućilo gubitak deset kilograma u kratkom vremenskom periodu.

Milica je odlučila potpuno eliminirati iz svoje prehrane namirnice koje sadrže proste šećere i bijelo brašno. Također, značajno je smanjila porcije hrane. Primijetila je dramatičan gubitak težine, što je odmah primijetila po garderobi koja joj je postala velika.

Za doručak, Milica konzumira ovsenu kašu, jaja ili integralne pirotske pogačice, dok za ručak preferira junetinu ili teletinu s povrćem. Posebnu pažnju pridaje večeri, ne preskače je i konzumira salatu, palentu sa sirom ili integralnu tjesteninu. Također, ima tri užine tokom dana, ne izbjegava slatkiše, ali bira zdrave alternative poput proteinskog pudinga sa čia sjemenkama ili zdravog čokoladnog moussea.

Milica ističe da nije sprovodila strogu dijetu, već je vodila računa o svom zdravlju i nije prakticirala gladovanje. Iako se obično savjetuje izbjegavanje večere tokom dijete, ona nije slijedila to pravilo. Prva nedelja joj je bila najteža, ali je istrajala jer je znala da će njen trud dati fenomenalne rezultate.