Čak i nakon proteka vremena od stravičnog događaja, Kosta kontinuirano pokazuje potpunu odsutnost kajanja ili introspekcije, manifestirajući svoju ravnodušnost svakodnevno. Nakon razornog masakra u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, Kosta Kecmanović je hitno prebačen na Kliniku za neurologiju i psihijatriju za djecu i mladež u Beogradu, gdje se i dalje liječi.

Unutar granica svoje sobe, dječak je pažljivo smislio plan prije nego što je izvršio razorni masakr. Precizno je odabrao način ulaska u školu tog kobnog jutra, brižno birajući svoj arsenal oružja i određujući svoje ciljeve.

Iako se očekivalo da će pokazati niz emocija nakon što postane svjestan veličine svojih djela i patnje koju je nanio deset obitelji, Kosta je zadržao uznemirujuću odsutnost bilo kakvih vidljivih emocija.

Tijekom istrage, Kosta je pokazivao dosljednost u svom ponašanju. Čak i kada su mu postavljana pitanja o njegovoj ulozi u zločinu, odgovarao je smireno, zadržavajući hladan i distanciran stav.

Osoblje je bilo iznenađeno kada Kosta nije pokazao nikakvu vidljivu reakciju nakon što je prvi put vidio svoju majku u bolnici, unatoč široko rasprostranjenom očekivanju da će njegovo ponašanje promijeniti nakon susreta s članom obitelji. S njom je komunicirao kao da je potpuni stranac.