– U pedesetim godinama probiti se u Holivudu, bilo je jako teško. Nismo imali toliko školovane glumce, a oni koji su osvajali Oskare, mogu se izbrojati na prste jedne ruke….

Četrdesetih godina prošlog stoljeća Mickey Rooney bio je najveća svjetska zvijezda. Već tri godine zaredom najuspješniji je svjetski glumac na kino blagajnama. Osvojio je posebnu nagradu Oscar za dječjeg glumca, a također je bio nominiran za nagradu Oscar za najboljeg odraslog glumca. Laurence Olivier nazvao ga je “najvećim glumcem ikada”.

Trebao se oženiti s Avom Gardner. No, nije samo ona pala na njegove čari, a i on je stekao reputaciju svojim ljubavnim aferama. – Bio je smrtonosan sa ženama i mogao je imati gotovo svaku koju je htio – kaže Avina najbolja prijateljica Lana Turner, koja je prva spavala s Rooneyjem. Njegova nesposobnost da ostane u braku bila je zanimljiva tema za komičare 1960-ih i 1970-ih. S 22 godine Rooney je kratko bio u braku s glumicom Avom Gardner, od kada je iz jedne veze u drugu prelazio brže od prosječne holivudske zvijezde.

  • Imao je drugi brak 1944. s pratećom pjevačicom Elvisa Presleya Betty Jane Reise, koji je trajao pet godina. Imali su dvoje djece, Mickeya Rooneya Jr. i Tima Rooneya, a obojica su s vremenom nastavili glumačku karijeru. Rooney je zatim dobio još jedno dijete sa svojom trećom suprugom, glumicom Marthom Vickers, prije nego što se od nje razveo 1951. (brak je trajao samo dvije godine). Devri i Runi upoznali su se i vjenčali 1952. Ovo joj je drugi brak, nakon razvoda od Dene Dučiča, koji je iste godine osuđen za oružanu pljačku.

(Naknadno je počinio samoubojstvo 1954.) Devri i Runi imali su dvoje djece, a također su se razveli šest godina kasnije. Kasnije je njihov brzi brak i konačan razvod opisala kao “mlade i glupe” i dugo je izbjegavala ponovni brak. Rooney, s druge strane, nije oklijevao ponovno se oženiti, oženivši svoju petu suprugu, Barbaru Ann Thompson (rođenu Caroline Mitchell) 1958., iste godine kada se razveo od DeVryja. Imali su četvero djece i ostali zajedno kada se Barbara Thompson razvela. Godine 1966. ubio ju je srpski kaskader s kojim je bila u vezi.

Policija je nagađala da ju je ubio jer je željela prekinuti vezu, ali nitko ne zna sa sigurnošću jer se Miloš kasnije ustrijelio. Iste godine Rooney se vjenčao s Barbarinom najboljom prijateljicom Maggie Lane, no brak je potrajao samo 100 dana. Nakon toga nekoliko godina nije kročio crvenim tepihom. Godine 1969. oženio se s Carolyn Hackett, s kojom je dobio dvoje djece, prije nego što se razveo 1975. godine. Godine 1978. oženio se svojom osmom i posljednjom suprugom, Jan Chamberlain, i ostali su u braku do njezine smrti 2014. (iako su bili razvedeni).

Razdvojeni od 2012). Ovaj brak trajao je duže od svih prethodnih zajedno! Elizabeth Taylor imala je 14 godina, a Elizabeth Taylor 25 kada se Mickey Rooney upustio u ljubavnu vezu. U jednoj biografiji, jedan od njezinih prijatelja ispričao je autorici da je uhvatila Elizabeth Taylor kako s njim izvodi oralni seks između snimanja Mickeya. Mickeyjeva tadašnja supruga Betty Jane ubrzo se razvela od njega nakon što je otkrila da je Mickey u kompromitirajućem položaju s mladom glumicom.