– U nastavku našeg današnjega članka govorimo o možda najpopularnijoj srpskoj glumici Indiri Radić. Ima par pjesama koje su postale može se reći evergrini i postale su antologijske. Slijedi i mini životna priča o njoj….

Pjevačica Indira Radić rođena je 14. lipnja 1966. godine u bosanskom selu Dragalovci, nedaleko od Doboja. Radichi je dobila hindsko ime “Indira” (što znači “svijetla, divna ili cvijet od cvijeća”) u čast indijske premijerke Indire Gandhi, štovanje njenog oca prema Indiri Gandhi. Političko sudjelovanje je fascinantno. Punjenje diska, prolazak kroz osobni pakao Budući da joj je život zasićen medijima, a pjesme pune klubove, malo tko zna da je pop zvijezda ranih 90-ih prošla kroz pravi pakao.

U medijima je i danas malo poznato da je Indira sina Severina rodila s 25 godina, a identitet oca djeteta nikada nije otkrila. Indira se početkom devedesetih s tek rođenim djetetom, mužem i majkom preselila iz Bosne u Srbiju, kako bi pobjegla od sukoba koji su tinjali na tim prostorima. No, kada je Severin imao četiri godine, otac ga je bez Indirinog znanja odlučio odvesti natrag u Bosnu. Sina je odveo bez pitanja i majci su ga vratili tek nakon suđenja. Severin se udala 2014. godine, a Indira je danas baka dvoje unučadi.

  • Ovo je bilo najpopularnije 2000-ih Indira je bila najpopularnija i najprodavanija pjevačica u zemlji 2004. i 2005. godine, kada je nastupala pred brojnom publikom diljem Balkana. Ističu se i osobni koncerti u Zagrebu i Beogradu 1997. i 2004., zatim dva kasnija koncerta u Sofiji te veliki koncerti u Ohridu i Ljubljani. 2005. godine osvojila je nagradu za najbolju pjevačicu Balkana na festivalu Estrada i nagradu za Vruću pjesmu godine (travanj). Godine 1992. snimila je svoj prvi samostalni album “Nagrada i Kazna” ekskluzivno za producentsku kuću “Južni vetar”. Indiri je za snimanje prvog albuma izdvojeno 20.000 maraka, no zbog izbijanja rata u Jugoslaviji taj koridor je zatvoren i nije ga mogla dobiti.

Nakon izdanja Južnog vetra, Indira je objavila album Idi iz života moga za PGP RTS. Najupečatljivija pjesma na albumu je “Sve da volim ona me učila”, koja ima izrazito patriotsku poruku, prenosi Espreso.rs. promijenila je vjeru Dijete miješanog braka u Bosni, Indira se obratila na svoja vjerska uvjerenja i ponosno se identificirala kao pravoslavka kada je snimila pjesmu “Rodila me srpska majka”. Jeziva istina iza najtužnijih pjesama Uspješnica Indire Radić “Zmaj” krije potresnu životnu priču koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Mladić i djevojka zaljube se u srednjoj školi, a deset godina kasnije svoju ljubav planiraju okončati brakom. Međutim, djevojka se razboljela. Imala je terminalni rak gušterače. Otkazali su vjenčanje i ona je u bolnici napisala pismo s točnim riječima ove pjesme i zamolila ga da je pročita kad umre. Te se noći napio, otvorio pismo, a kad je ujutro stigao u bolnicu, bila je mrtva. Pismo je čuvao 15 godina prije nego što ga je prodao Marini Tucaković, koja je prvo željela da ga sklada Svetlana Ražnatović.

Ova pjesma. Međutim, Grande je izvijestio da je pjesmu otpjevala Indira, koja je postala njezina osobna iskaznica. Pjevačica, koje već neko vrijeme nema u javnosti, nedavno je u kamere Courier TV-a izjavila da je donijela neočekivanu odluku – više neće nastupati na dočeku Nove godine. – Dane provodim najnormalnije, slušam glazbu, biram pjesme i živim kao sav normalan svijet. Kao što znate, prije sam se često pojavljivao u medijima, sada kad sam ostario ne mogu se pojavljivati ​​toliko često, a nemam ni razloga. Našao sam svoje mjesto i sada je red da se pojave neki mladi ljudi – kaže pjevač.