– Na internet portalima, kao i društvenim mrežama možemo svakodnevno  pronađemo jako puno ženskih ispovijesti. U većini slučajeva one su jako emotivne, a nekada imamao jako iskrene žene, koje se usude podijeliti priču, baš kao što je ova naša današnja. 

Divljenja vrijedna samohrana majka dobila je priznanje za svoju iskrenost kada je izjavila da je odlučila upisati svog sina s invaliditetom u osamljeni stambeni objekt kako bi ga privremeno izbacila iz glave. Iskreno je opisala izazove s kojima se suočava kao jedina njegovateljica svoja dva sina, od sedam i 12 godina, nakon tragičnog gubitka supruga u nesreći na radnom mjestu prije tri godine.

Unatoč tome, čvrsto je uvjerena da je incident označen kao “nesreća na radu” zapravo bio čin samonanošenja štete, budući da se njezin partner također borio s izazovima odgoja djeteta s “teško teškim invaliditetom. ” Podijelivši svoju priču na Redditu, otkrila je: “Tijekom moje trudnoće primili smo vijest da će se naše dijete roditi s Downovim sindromom. Iako je to predstavljalo svoje poteškoće, bili smo spremni nositi se s tim.

Otkriveno je da ima kromosomsku deleciju, iako se specifični poremećaj neće otkriti zbog njegove rijetkosti. Međutim, ključno je razumjeti da su njegovo trenutno stanje i sposobnosti trajni. Nažalost, on nikada neće napredovati dalje od svog trenutnog stanja, koje se može opisati kao nepostojeće. Primjetan je nedostatak svijesti, što se očituje njegovim nepomičnim pogledom, nedostatkom reakcije na podražaje i očitom neosjetljivošću na buku, dodir ili nelagodu.

On je apsolutna katastrofa. Nedostaje mu sposobnost obavljanja bilo kakvih zadataka. Oslanja se na cjevčicu za hranjenje i potrebna mu je potpora kisikom. Nosi pelene i tako će nastaviti unedogled. Ne govori niti pokušava komunicirati. Nikad nije pustio suzu kao dojenče. Nikada se nije trudio komunicirati s drugima ili svojom okolinom.

Razlog moje nevolje nije to što imam dijete koje ima posebne potrebe ili se smatra nesavršenim. Umjesto toga, to je činjenica da ovaj entitet zahtijeva moju nepodijeljenu pažnju, a opet ne daje nikakav doprinos zauzvrat. Važno je napomenuti da nisam začela dijete koje je manjkavo ili nesavršeno; zapravo, uopće nisam ni začela dijete. Odgovornost za ispunjavanje svakog pojedinog njegovog zahtjeva pada isključivo na moja ramena, obuhvaćajući sve, od brige o njegovim respiratornim hitnim slučajevima i rješavanja problema s njegovom gastrointestinalnom cijevi, do upravljanja infekcijama i sklonosti dekubitusima.

Osim toga, došla je do spoznaje da je nenamjerno zanemarila potrebe svog dvanaestogodišnjeg djeteta zbog ogromnih obaveza u brizi za sina s invaliditetom. Majka je izrazila: “Nemam nikakve ljubavi prema njemu.” Nedostaju mu bilo kakve posebne osobine ili karakteristike koje bi izazvale ljubav. Kao rezultat toga, naš je stariji sin iskusio negativan utjecaj nepostojećeg brata, jer je to zasjenilo svaki aspekt njegova života.

  • Zbog kritičnog stanja njegovog brata, liječnička pomoć koja mu je bila potrebna je odgođena. Kao samac, samo mali dio svog vremena i energije mogu posvetiti brizi. Iako imamo patronažnu sestru, njihova je dostupnost ograničena na 20 sati tjedno i nemamo pravo na dodatnu pomoć. Unatoč mojim težnjama i ciljevima, poput stjecanja diplome prava, morala sam ih staviti na čekanje kako bih dala prednost dobrobiti svoje djece, uključujući mlađe koje zahtijeva stalnu brigu i česte liječničke preglede. Posljedično, moj stariji sin ne može sudjelovati u raznim aktivnostima koje želi zbog zahtjeva stanja njegovog brata i sestre.

U svjetlu okolnosti, donijela je odluku da ga premjesti u ustanovu za medicinsku njegu, gdje će dobiti pažljivu njegu od strane kvalificiranih medicinskih sestara i medicinskog osoblja. Kako se osjećate zbog ove nesretne situacije?