Esmeralda je definitivno prva sapunica sa ovih prostora koja je zaludila cijeli Balkan. Međutim, odmah poslije nje se pojavila hit serija “Mala nevesta”, koja je inače produkcijski rađena u Indiji, a ostaće upamćena po tome što se prikazivala pune tri godine.

U aprilu 2016. godine otkrivena je Patriša Barendži kako visi na plafonskom ventilatoru. Od tada, njena smrt je ostala zagonetna zagonetka.

U trenutku njene tragične smrti, Patriciju, koja je imala samo 25 godina, otkrio je beživotnu u njihovom stanu njen dečko Rahul Raj Singh, koji je odmah prenio ovu informaciju medijima.

  • Sing je potom ispričao kako su živeli, rekavši da su oni živeli u kompaktnom dvosobnom stanu. Sa ključem u posjedu i Singa i Pratiše, osigurali su svoj stan. Međutim, pri ulasku u spavaću sobu, Sing se susreo sa uznemirujućim prizorom – Pratiša je visio sa plafona. Obuzet strahom, Sing nije gubio vrijeme i odmah se obratio svojim susjedima za pomoć. Zajedno su Pratišu brzo prevezli u bolnicu Kokilaben, nadajući se da je još živa. Uprkos ovom tračku optimizma, Singova strepnja ga je sprečila da direktno kontaktira bolnicu. Umesto toga, odmah je obavestio Pratišinu porodicu i odabranu grupu bliskih prijatelja.

Vjerodostojnost ovog narativa dovedena je u pitanje od strane brojnih pojedinaca zbog otkrića tragova na njenom vratu tokom obdukcije, što sugerira da je njena smrt uzrokovana gušenjem od strane nekog drugog, a ne vješanjem.

Prema izvještajima, par se upustio u žestoku raspravu dok je bio u gradu, koja je na kraju eskalirala do tačke kada je Rahul snažno udario svoju vjerenicu u lice.

Prema pisanju lokalnih medija, Pratiša je dobio šamar i nakon toga pao na zemlju. Posmatrači su bili zaprepašteni kada su svjedočili nedostatku pomoći njenog vjerenika da joj pomogne da se popne sa asfalta. Tragično, vest o njenom samoubistvu pojavila se nekoliko sati kasnije. Otkriveno je da je glumica doživjela ogromno poniženje zbog javnog skandala. Njihova ljubavna priča je zapanjujuće ličila na zadivljujuću indijsku bajku. Kako su dani prolazili, njihova nekada harmonična veza postajala je burna, opterećena težinom zategnutih odnosa i mnoštvom izazova koji su proizašli iz njihovih planova za brak, kao i neodobravanjem njenih prijatelja i rodbine prema njenom izabranom partneru.

Izražavajući sumnju u zvaničnu priču, Ajaz Khan, kolega preminule, podijelio je s novinskom agencijom ANI svoje uvjerenje da njena smrt nije samoubistvo, već čin ubistva s predumišljajem.

Nakon što je Pratiša ušao u romantičnu vezu sa Rahulom, počela je da se distancira od svojih prijatelja, kao što su drugi primetili. Čak su kružile i glasine da je emocionalno odvojena i da je u drugačijem mentalnom stanju. Nedugo prije nego što je otkrivena u svom stanu, u suzama je posegnula za prijateljicom, očajnički tražeći pomoć. Roditelji Patricije pokrenuli su sudski postupak protiv njenog verenika, navodeći njegovu umešanost u njenu smrt. Kao odgovor, on je podnio protivtužbu, tvrdeći da su je roditelji iskorištavali radi lične koristi i javnog priznanja. Ishod ovog pravnog spora ostaje nepoznat široj javnosti.

Okolnosti smrti zanosne Pratiše i dalje su obavijene velom misterije, a na oproštajnom skupu koji je prethodio njenoj sahrani, bila je okićena u venčanici koju je lično odabrala za svoje predstojeće venčanje.

  • Identitet Male nevjeste ostaje misterija. Poreklom iz Tatanagara, u svet je ušla 10. avgusta 1991. godine, a svoj prvi prodor u carstvo glume napravila je sporednom ulogom u seriji “Rakt Sambandh”, nakon čega je usledila uloga Vanija u seriji “Yeh Rishta Kya Kehlata Hej”. Nakon rigorozne konkurencije, izabrana je za ulogu Anande u “Maloj nevjesti” i svoj uspjeh pripisala njenom neospornom talentu.

Nakon svjetskog uspjeha serije, učestvovala je u plesnoj emisiji, ali je na kraju odlučila da se povuče, navodeći kao razlog svoju nelagodu tokom proba.

Nakon svog boravka u rijalitiju “Big Boss”, gdje je pokazala izvanredan takmičarski duh, pridružila se rijalitiju “Power Couple” zajedno sa svojim partnerom Rahulom Raj Singhom. U mladosti od 25 godina njen život je došao do tragičnog kraja. Zvanična odluka za njenu smrt bilo je gušenje.