Mladi koji trebaju riješiti stambeno pitanje sve se više odlučuju za izgradnju kuće u odnosu na kupovinu stana. Živimo u takvom vremenu da se do montažne stambene kuće može doći vrlo lako i za veoma malo novca u odnosu na kupovinu stana.

Stanovi u novoj izgradnji koštaju i do 3.000,00 EUR/m2 što zaista nije mala cifra. Ukoliko mladi bračni par pristane na kupovinu stana od 50m2 onda im treba i do 150.000,00 EUR-a, dok bi za izgradnju montažne kuće potrošili samo oko 10.000,00 EUR-a. Razlika je svakako očigledna.

u Sjedinjenim Američkim Državama ovakve kuće se prave već odavno i pokazale su se kao veoma ekonomična investicija. U zadnje vrijeme ovakve kuće su sve popularnije i na balkanu. Naravno problem je ekonomičnost i najtraženije su one od 70 m2. Što je i dovoljno za jednu porodicu sa dvoje djece.

Kuće se rade ispunjenim panelima koji se uklapaju jedan u drugi i spajaju se gredama. Cijena i izgled ovakvih kuća su privukle mlade, tako da se očekuje u narednih 10 godina smanjenje izgradnje stambenih zgrada i povećanje izgradnje montažnih kuća.

Da li se i vama sviđaju ovakve kuće i da li biste nekada poželjeli živjeti u jednoj ovakvoj kući umjesto što živite u nekom zagađenom gradu na 17 spratu u 48m2 ?
Pišite nam svoje odgovore u komentare.