U nastavku vam donosimo provjeren trik koji možete i sami da isprobate na svojoj mašini za pranje posuđa.


Većina vas danas ima mašine za pranje posuđa ali smo siguni da većina Vas ne zna za ovaj trik! O čemu se zaista radi možete pogledati u nastavku teksta.

Obično mašinu za pranje posuđa koristimo samo da pranje posuđa, i rijetko razmišljamo o alternativnim naičinima korištenja koji bi mogli da nam olakšaju svakodnevni život ,a samim tim bi dobili i na uštedi vremena.

Tiktokerka Markiza nam je snimila jedan zamiljiv video u kojem je pokazala da mašinu za posuđe možete koristiti za fermentaciju tijesta.

@markizaliving

Testo može da naraste u mašini za sudove? 😳 Trik na koji nikada ne biste pomislili, a provereno radi 😅 #masinazasudove #testo

♬ A Different Kind of Blues – IAMJJ

Trik na koji nikada ne biste pomislili, ali radi! tako je navela tiktokerka.

Ova jednostavna metoda joj je uštedjela oko 40 minuta a ona nije krila oduševljenje nakon snimljenog videa.Trik je izazvao znatiželju mnogih ljudi i samo je pitanje vreena kada će i ostali da se počnu koristiti ovim trikom.

Tiktokerka je ubacila tijesto u staklenu posudu (obavezno mora biti staklen) i prekrila je providnom folijom. Nakon toga uključila je mašinu a nakon 10-ak minuta tijesto je značajno naraslo.

Da li se i vama sviđa ovaj video trik ? da li ćete i vi isprobati ovaj trik kod kuće?