Neki ljudi kažu da je ljubav slijepa i bez obzira na godine. U očima mnogih nije veliki problem kada je muškarac mnogo stariji od partnerice, ali suprotno se smatra sramotnim. Tijekom predsjedničkog mandata Donalda Trumpa, mnogo se raspravljalo o različitim aspektima Prve dame Sjedinjenih Država. Jedan aspekt koji je nesporan, međutim, je značajna razlika u godinama između nje i njezina supruga. Dok su neki mislili da to nije ništa vrijedno pažnje, drugi su vjerovali da to ima veze s osobnim okolnostima para.

Razlika u godinama između francuskog predsjednika Emmanuela Macrona (39) i njegove supruge Brigitte (64) privukla je pozornost javnosti, zbog čega se njihova veza našla pod lupom. Putevi Emmanuela i Brigitte prvo su se ukrstili u prestižnoj privatnoj školi, gdje je ona radila kao učiteljica, a on kao 15-godišnji učenik.

Točan trenutak kada je njihova romansa procvjetala ostaje misterij, ali vrijedi napomenuti da je nedugo nakon Emanuelova dolaska Brigitte donijela odluku o prelasku u drugu ekskluzivnu obrazovnu ustanovu. Ovaj potez je potaknuo nagađanja da se možda pokušavala distancirati od svoje sve veće ljubavi prema njemu. Zanimljivo, Emanuel je igrom slučaja bio u istom razredu kao i Brigittina kći, koja je s mamom uzbuđeno podijelila vijest o novom učeniku. Vrlo je moguće da je i sama mlada djevojka razvila sklonost prema njemu. Prema medijskim izvješćima, tada 17-godišnji Emanuel hrabro je svojoj učiteljici, inače udanoj ženi s troje djece, hrabro izjavio da će se vratiti po nju i na kraju je oženiti. Istini za volju, 2007. godine, nakon desetljeća duge veze, Emanuel je ispunio svoje obećanje. Unatoč njegovoj mladosti, šarmu, uspjehu i uglednom odgoju, njegovi roditelji, koji su općenito bili otvorenog uma, oštro nisu odobravali tu vezu.

Vjerovali su da je njihov sin savršen “ulov”, ali ne za 24-godišnjakinju. Situacija je eskalirala do te mjere da je Emanuelova majka dogovorila sastanak s Brigitte, pozivajući je da se barem suzdrži od bilo kakvog uplitanja dok on ne navrši 18 godina.