– U nastavku našeg današnjega članka govorimo malo o higijeni same kuhinje. Jednostavno, to je prostor koji se najviše koristi u toku jednoga dana, a samim time se i najviše prlja u toku jednog dana. 

Tijekom procesa čišćenja kuhinje, jedan od izazova s ​​kojima se suočavamo je suočavanje s tvrdokornim ostacima na gornjim elementima, koje može biti prilično teško ukloniti. Nedostatak specifične metode u zapletu je nevažan i nema nikakvog značaja. Prema portalu vstolovka, ovaj domaći proizvod za čišćenje navodno učinkovito uklanja masne ostatke s kuhinjskih pultova, što ga čini praktičnim rješenjem. Uz pomoć ove izvanredne formule, možete učinkovito ukloniti ostatke ljepila bez nanošenja ikakve štete na podlozi. Slobodno upotrijebite bilo koju vrstu alkoholnog pića za ovaj recept. Ključni faktor koji treba uzeti u obzir je najmanje 40%.

Sastojci: Za ovu mješavinu trebat će vam dvije žlice alkohola, jedna žlica vode i jedna čajna žličica bilo koje vrste deterdženta, poput tekućeg sapuna ili deterdženta. priprema: Nakon pažljivog ulijevanja alkohola u posudu, dodajte vodu, a zatim i sredstvo za čišćenje. Postoji više opcija za čišćenje, uključujući korištenje tekućeg sapuna, deterdženta ili alternativu otapanja naribanog čvrstog sapuna u maloj količini vode. Sve sastojke dobro sjediniti. U slučaju da se koristi čisti alkohol, preporučljivo je pomiješati ga s vodom. Nema potrebe za dodavanjem vode ako je sadržaj alkohola već 40%.

Primjena ovog proizvoda može se izvršiti ili pomoću bočice s raspršivačem ili konvencionalne spužvice. Korištenje ovog DIY rješenja za čišćenje je jednostavno i nekomplicirano. Za učinkovito čišćenje površine jednostavno nanesite otopinu, ostavite da odstoji 5 minuta, a zatim je obrišite krpom. Naravno, tkaninu je potrebno povremeno čistiti uranjanjem u posudu napunjenu vodom. Budite uvjereni, vaši će ormarići biti potpuno besprijekorni. Neprocjenjive savjete dala nam je gospođa Valika iz Trnave, koja za čišćenje kuhinjskih ploha koristi isključivo svoje domaće sredstvo.

U slučaju da se mast ostavi bez nadzora na obližnjim površinama, ona ima potencijal nakupljati prašinu i pretvoriti se u nepoželjan, ljepljivi sloj. Primjeri uobičajenih mjesta na kojima se može pronaći uključuju kuhinjske nape, ručke ladica, donje strane kuhinjskih ormarića, razmake između ormarića u blizini štednjaka, kao i na vratima ili stražnjoj stijenci pećnice. Korištenje vlažne spužve promijenit će boju u bijelu, početi se širiti i razviti ljepljiviju površinu. Umjesto upotrebe štetnih kemikalija, isprobajte ovu ekološki prihvatljivu mješavinu.

Osigurajte da su svi potrebni materijali pripremljeni i da je sve u stanju pripravnosti. Potrebni elementi: Za pripremu pomiješajte 200-300 g sode bikarbone, 3 žlice sredstva za pranje posuđa ili tekućeg sapuna, 2 žlice ulja, 60 ml octa i sok od 2 limuna. Kada se svi sastojci sjedine, ishod bi trebao biti smjesa u tekućem obliku. Nakon namazanja površine kuhinjskog elementa ravnomjerno rasporedite smjesu i ostavite da nesmetano odstoji 5 minuta.

Nakon toga spužvom temeljito očistite područje. Jednostavno upotrijebite meku, vlažnu krpu kako biste bez napora uklonili ostatke. Alternativno, možete ga polirati, ali to nije obavezno. Nakon prvog promatranja, kontrast će biti vidljiv, a linije će zračiti sjajem. Za uklanjanje masnoće iz uskih uglova može se koristiti čačkalica, dok se teško dostupna mjesta u ušima mogu očistiti vatom. Ovo obuhvaća sve. Trenutno je proizvodna linija besprijekorno čista, bez ikakvih tragova masnoće i kamenca.