U javnosti prepoznat kao bivši suprug pjevačice Goce Tržan, Ivan Marinković nakon razvoda otisnuo se u sfere realityja. Pojavljivanja u tim emisijama učinila su ga poznatom figurom, a trenutno sudjeluje u jednoj od njih, nastavljajući svoj pohod u svijet medija i javne zabave.

  • Ivan Marinković je na javnoj ispovijedi priznao svoju kontinuiranu borbu s alkoholizmom. Rasprave oko njegova osobnog života i potencijalne upletenosti u poroke intenzivirane su ovim otkrićima. Marinkovićeva borba s ovisnošću o alkoholu dugogodišnja je tema o kojoj se otvoreno pozabavio gostujući u televizijskoj emisiji Zadruga.
    Ivan je ispričao svoj osobni put, otkrivajući da je 2015. godine preživio potresnu tragediju gubitka supruge. Od 2014. do 2016. našao se zarobljen u destruktivnom krugu prekomjerne konzumacije alkohola. Međutim, na kraju je došao do prekretnice i odlučio nastaviti s liječenjem, krenuvši samotnim putem prema izlječenju. Unatoč neizvjesnosti koja ga je čekala, Ivan je ostao odlučan, potpuno svjestan da bi i jedno pivo, u kombinaciji s njegovim okolnostima, imalo štetne posljedice.

Kako bih utažio svoju želju za alkoholom, svjesno sam odlučio suzdržati se od konzumiranja ovih supstanci. Tijekom sljedeće tri do četiri godine prepustio sam se svakodnevnom piću. Nije bilo ograničeno samo na večernja društvena okupljanja; nego sam radije konzumirao alkohol tijekom cijelog dana. Od trenutka kada bih se probudio, nastavio bih sa svojom dnevnom rutinom, navigirajući s jednog mjesta na drugo, sve dok sam bio pod utjecajem. Sposobnost Ivana Marinkovića da se odupre svom poroku bila je uvelike smanjena, a otkrio je i točan datum svog posljednjeg alkoholnog pića.

Tijekom mog liječenja od alkoholizma, imao sam priliku komunicirati s raznolikom skupinom pojedinaca koji su se svi borili s istom bolešću. Uistinu je teško artikulirati, ali zamislite situaciju u kojoj se mlada žena u svojim dvadesetima i dobro obrazovani znanstvenik nađu na liječenju po treći put. Unutar ove postavke dobivamo niz uputa jer smo obaviješteni da je pridržavanje ovih smjernica ključno za naš put prema oporavku.

Nakon odlaska iz te sredine, vaše mjesto stanovanja prolazi kroz nevjerojatnu metamorfozu. Stoga postaje apsolutno bitno distancirati se od mjesta na kojem ste nekada pili, jer ga društvo doživljava kao utjecajan faktor. Štoviše, od iznimne je važnosti izbjegavati druženje s osobama koje piju. Došao sam do spoznaje da sam nadišao potrebu za alkoholom kao mehanizmom suočavanja, nadmašivši fazu u kojoj sam vjerovao da je neophodan. Tijekom treninga često sam se odavao pušenju, ali to, srećom, nije predstavljalo nikakav problem. Nikada nisam aktivno donio odluku o prestanku pušenja jer nisam bio spreman to sebi priznati. Međutim, kada budem mogao artikulirati isti osjećaj, bit ću potpuno spreman”, samouvjereno je izjavio.

Poznajem osobu koja me premašuje godinama za dva desetljeća. U mladosti se pretjerano opijao i kockao, pijući punu litru alkohola svake noći. Međutim, od tada se odrekao tih navika i suzdržao se od pića i pušenja. Njegov utjecaj na mene bio je dubok, jer mi je prenio neprocjenjivu mudrost da se može postići sve što se zamisli bez oslanjanja na vanjske čimbenike. U početku me moj suprug morao pratiti posvuda kako bi osigurao da ostanem postojan u svojim nastojanjima. Trenutačno moj podrum krasi niz rakija i vina, ali više ne sudjelujem u njihovoj konzumaciji.

Dok sam sudjelovao u raznim aktivnostima, našao sam se sjediti na vozačkom sjedalu, u iskušenju da se upustim u sumnjivo ponašanje. Ipak, uspješno sam odolio iskušenju i zahvalan sam na tome. Odjednom mi zvoni telefon, prikazujući nepoznati broj. Obično bih zanemario takve pozive, ali ovaj put me je nadigrala znatiželja. Na moje zaprepaštenje, glas s druge strane je izjavio: “Trenutno sam u zatvoru.” Pojedinac na vezi bio je pjevač iz lokalnog establišmenta koji je prije nekoliko godina doživio prometnu nesreću bez smrtnog ishoda. Nakon incidenta prisustvovao je suđenju i određene su mu obveze izvješćivanja. Nažalost, nije ispunio ovaj zahtjev, što je rezultiralo njegovom sadašnjom nevoljom. Ovu pripovijest ispričao je Marinković, koji je završio ovim završnim riječima.

Među pojedincima, prevladavajuća nesavršenost je nesposobnost da se odupru iskušenju nakon čega slijedi racionalizacija. I ja sam podlegao ovoj zamci unatoč brojnim upozorenjima o izazovima s kojima ću se suočiti. U početku sam se uspio suzdržati od bilo kakve konzumacije, ali kako su se približavali rani jutarnji sati, preplavio me osjećaj panike. Međutim, od te večeri pa sve do ovog trenutka ostao sam u potpunoj apstinenciji, nisam popio ni gutljaj.