Proces organizacije vjenčanja može predstavljati značajne prepreke, zahtijevajući veliku predanost i besprijekornu usklađenost svakog aspekta. Međutim, komplikacije nastaju kada se članovi obitelji, posebice svekrva, uplete u narativ, što rezultira neugodnom situacijom.

Nažalost, niz nepovoljnih okolnosti zadesio je mladu ženu kao izravna posljedica petljanja njezine “zlonamjerne” svekrve. Čini se da postoji duboko neprijateljstvo između svekrve i šogorice, zbog čega novozaručeni par stalno odgađa svoje vjenčanje, ne samo jednom, dvaput ili triput, već u četiri odvojena navrata! Kako prenosi Mirror, ona odgovornost za ovu nevolju pripisuje svom zaručniku, koji je dopustio svojoj majci da se pretjerano uključi u pripreme vjenčanja, smatrajući ga odgovornim za situaciju.

Nakon pažljivog razmišljanja, shvatila je da ne želi biti s muškarcem koji nema otpornu osobnost. Posljedično, suočila se s teškim izborom prekida svoje sedmogodišnje veze i, naravno, odustajanja od organizacije vjenčanja. Na Redditu je mlada žena izrazila nedoumice u pogledu svoje dugogodišnje veze s gospodinom s kojim je u braku sedam godina i zaručena tri godine. Ona pomno proučava njihovu vezu zbog načina na koji se njezin zaručnik odnosi prema njihovoj zajednici.

  • Prvotna namjera djevojke i njezina partnera bila je da se njihovo vjenčanje nastavi na zakazani datum, sve dok njegova majka nije intervenirala i nagovorila ga da odgodi vjenčanje. U početku, djevojka nije uspjela otkriti probleme u njihovoj vezi. Nesvjesna nadolazećeg nemira, svekrva je nastavila naglašavati važnost rješavanja hitnijih stvari, poput stanovanja i financija. Činilo se da su se neprestano nizale prepreke zbog kojih je inzistirao na odgodi vjenčanja dok se “problem” ne riješi. Najnovija prepreka bila je čekanje da njihova sedmomjesečna kći navrši tri godine kako bi mogla ispuniti ulogu cvjećarice. Djevojka je izrazila duboku tjeskobu u vezi s ovom uznemirujućom situacijom.

Kako bi osigurali nesmetan proces planiranja vjenčanja, izdvojili su dodatna sredstva isključivo za mjesto održavanja, prema savjetu mladoženjine majke. Ključni trenutak dogodio se tijekom večere, uz prisutne obje majke, kada je buduća mladenka pitala vlastitu majku o izboru haljina za djeveruše. Taj je upit iznenadio mladoženjinu majku, natjeravši je da izrazi čuđenje i pitanje zašto je nisu obavijestili da je dizajn haljine već odlučen. Osjećajući se povrijeđenom nedostatkom komunikacije, naglo je prekinula sastanak i nakon samo 20 minuta otišla kući.

Nakon toga, budući suprug posjetio je rezidenciju njezine majke kako bi riješio problem s kabelom. Po povratku se vidjelo da je doživio veliku neugodnost. Naposljetku je pokrenuo temu odgađanja njihova vjenčanja, a kao razlog pripisao nezadovoljstvo svoje majke što nije bila uključena u ceremoniju.

Bez upozorenja sam skinula prsten koji mi je krasio prst i jasno dala do znanja da mi je sve dosadilo, dajući do znanja da više ne mogu tolerirati daljnja odgađanja. Brzo mi je pokušao vratiti prsten na ruku, ali ja sam to odlučno odbila. Moja nekoć žarka želja da se udam za njega potpuno je nestala, što me potaknulo da skupim svoje stvari i potražim utjehu vraćajući se u utješnu prisutnost svoje majke, izražavajući svoje osjećaje s najvećom iskrenošću.

Sadržaj, koji je bio distribuiran na različitim platformama društvenih medija, izazvao je značajnu količinu komentara, ostavivši mnoge pojedince zadivljene ponašanjem majke. Postoje brojni primjeri koji jasno pokazuju kako pojedinac stavlja majčino stajalište iznad svega. Sve dok postoji veza između pojedinca i njegove majke, koju simbolizira pupčana vrpca, postojat će osjećaji samoće. Uspostavljanje granica postaje ključni zadatak koji pojedinac mora poduzeti. Brojni komentari koji se odnose na ovu temu naglašavaju da se treba nastojati natjecati s majkom. Kakva su vaša osobna razmišljanja o ovom pitanju? Što mislite koja je strana u pravu u ovom scenariju?