– Zvezde Granda su definitivno najgledanija emisija na domaćoj glazbenoj sceni. Svi oni mladi pjevači koji misle da nešto vrijede, prijavljuju se na ovo takmičenje, i tek tada shvate, da li vrijede ili ne. Bosna i Hercegovina je definitivno jedna od glavnih zemalja u regiji, koja uvijek ima nekog jakog favorita….

Proslavljena Šejla Zonić, koja ima 29 godina, stekla je široku afirmaciju angažmanom u popularnom televizijskom showu Zvezde Granda. Nedavno se pojavila kao gost u podcastu, zadubivši se u različite aspekte svog života, uključujući svoje skromne početke, uspješnu karijeru i iskustva sa siromaštvom. Roditelji Šejle, rođene u Njemačkoj, potražili su utočište kada je izbio rat u Bosni.

Prve četiri godine života boravila je u Njemačkoj prije nego što se vratila u Bosnu, gdje su se nastanili u jednom selu. Uz dvije starije sestre koje su se brinule o njoj u ranim godinama, Šejla nije išla u vrtić. Njen glazbeni put započeo je u Sanskom Mostu, gdje je završila osnovno obrazovanje. Od trenutka kad otvori usta, njezin glas postaje melodija, baš kao što on najavljuje. Uronjena u raznoliku lepezu glazbenih žanrova, upijala je zvukove i ritmove. Čak i u dobi od šest godina, bez muke je odsvirala prvu pjesmu koju je čula iz španjolske televizijske serije.

Tokom gostovanja u emisiji “Pričaonica” kod voditeljice Sanje Ćubriluk, Šejla je ispričala kako je sjela za klavir i malim prstima počela prebirati po tipkama i tako proizvodila početne tonove svog nastupa. Odrastanje na selu predstavljalo je kontrastno iskustvo u odnosu na život u gradu. Kao dijete imao sam jaku želju naučiti borilačke vještine, ali nažalost takve mogućnosti u selu nisu postojale. Umjesto toga, moje je vrijeme za igru ​​bilo ispunjeno pijeskom i lutkama. No, s ulaskom u odraslu dob postala sam svjesna potrebe da se afirmiram i svladam izazove koje postavlja okolina.

U to vrijeme se moja čežnja za bavljenjem borilačkim vještinama pojačala. Nažalost, društvene norme nalagale su da djevojčice ne smiju sudjelovati u takvim aktivnostima. Sve što sam istinski želio bilo je steći vještine potrebne da se fizički obranim u slučaju napada. Od malih nogu krenula je u pjevačku karijeru i vrlo brzo zaradila svoju prvu plaću. Kao učenica sedmog razreda svoju je pjevačku nadarenost iskazala u rodnom Trgu. Sa 11 godina debitirala je u Sanskom mostu, osvojivši publiku na dječjem festivalu i priskrbivši dvije prve nagrade.

  1. Tijekom tog razdoblja iskusio sam duboki osjećaj žaljenja dok sam se mučio dok su moji prijatelji uživali u novogodišnjim svečanostima. U to sam vrijeme zaradio svojih inauguracijskih 100 eura. Usprkos tome, unatoč odrastanju u kućanstvu u kojem smo odgajani u uvjerenju da smo siromašni, moja je obitelj zapravo imala vlastiti posao i ništa nam nije nedostajalo. Moji bi nam roditelji davali tjedni džeparac, a ako bih iscrpio sredstva prije sljedeće rate, bilo mi je strogo zabranjeno postavljati bilo kakve zahtjeve. Ove osjećaje izrazio je pjevač. Prije izbijanja koronavirusa skladala je pjesme za svoj album prvijenac i izdala ga.

Međutim, kada je nastupila pandemija, svi njezini nastupi uživo su stali. Kako bi spojila kraj s krajem i završila magistarski rad, zaposlila se kao profesorica vokala. Činilo se kao logično i praktično rješenje, ali nažalost, zahvatio je novi val virusa, ostavivši je bez tog izvora prihoda. U svibnju mjesecu, po povratku u svoje selo, sudbina me je dovela licem u lice s mojim partnerom. Prije ovog susreta, moji prijatelji iz Tuzle su o njemu govorili pohvalno, hvaleći njegove izuzetne vještine policajca i njegovo sveopće obožavanje.

Bilo je to sredinom travnja kada me prvi put zapratio na Instagramu, au svibnju sam podijelila sliku preslatke torte od jagoda koja mu je privukla pažnju. Njegov neposredan i šarmantan pristup me je osvojio. Nakon našeg dopisivanja, donio je hrabru odluku da putuje četiri sata samo kako bi popio kavu sa mnom. U tom trenutku sam znala da je on čovjek o kakvom sam oduvijek sanjala, kako je ispričano u podkastu „Pričaonica. Razlog zbog kojeg se odlučila prijaviti u Zvezde Granda bio je utjecaj njenog supruga. Strah od neuspjeha i osude javnosti oduvijek me pratio.

Međutim, moj prijatelj Armi me uvjerio da je Grand stručnjak za marketing, što mi je impresivno. Ipak, nisam se mogla ne zapitati što misle moji kolege i profesori s fakulteta. Preispitivao sam se i razmišljao o tome što uistinu želim. Vjerovao sam da nisam sposoban sve to postići. Onda se ukazala prilika za audiciju u Bosni i obratila sam se mužu hoće li poći sa mnom.

Taj je trenutak označio početak moga putovanja. Zvijezde Granda su mi obasjale put. Nedavno sam imao priliku nastupiti na jednom vjenčanju gdje sam dobio izdašnu napojnicu. Na kraju sam ga odlučio vratiti jer stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine. Mnogi su komentirali “dogurali ste tako daleko, sad pjevate po svadbama umjesto u koncertnim dvoranama”. Moj odgovor je jednostavan: Tek počinjem zarađivati ​​dovoljno da napredujem u svojoj glazbenoj karijeri, a ne da nastupam u velikim koncertnim dvoranama dok se borim da spajam kraj s krajem.