Slovi za jednu od najatraktivnijih voditeljica na našim prostorima, Nikolina Pišek unatoč svojim 60-ima održava mladolik izgled. Njezina besprijekorna tjelesna građa, na kojoj čak i mlađe žene izazivaju zavist, nije slučajna. Njezin savjet traže mnoge žene koje su znatiželjne o njezinoj rutini vježbanja i tajni koja stoji iza njezina izgleda, otkriću koje je nedavno podijelila s njima.

Tijekom brojnih godina posvetio sam se usavršavanju svojih vještina. Međutim, moj napredak je bio ometan tijekom posljednje dvije godine kao rezultat niza događaja koji su poremetili moju redovnu rutinu vježbanja. U početku, tijekom razdoblja od šest mjeseci, nisam se mogao uključiti u svoju praksu zbog silne tuge. Ipak, trenutno sam u procesu ponovnog uspostavljanja svoje rutine i vraćanja. Tijekom nedavne interakcije s jednim od mojih obožavatelja, pitali su me o mojim navikama pušenja. Kao odgovor, pojasnio sam da nisam pušač, iako postoje prilike kada mogu podleći iskušenju u prisustvu ugodnog društva, savršene glazbe i opuštene atmosfere.

Jedno od pitanja je bilo i što i kako jede.

Voditeljica je odgovorila izjavivši da je njihova rutina doručka pomalo nekonvencionalna. Odlučuju potpuno preskočiti doručak jer im nije zgodno kada su u žurbi. Tijekom dana konzumiraju malu količinu hrane jer se više ne žele osjećati opterećeno. Umjesto da jedu meso, odlučuju se za proteinske suplemente i u prehranu unose kolagen. Uz to, konzumiraju znatnu količinu povrća.

Nikolini se obratio pratitelj koji je izrazio interes za savjetom o mršavljenju prije važnog događaja.

– Osigurajte hladnjak katancem. Uklonite sve ugljikohidrate. Smatram da je isprekidani post koristan – ograničavajući svoj prozor za jelo na 6 do 8 sati svaki dan, a ostatak postim. Pišek je preporučio osiguravanje dovoljne hidratacije za pokretanje limfnog sustava.

Jedan od Nikolininih pratitelja pohvalio je njezin izgled, istaknuvši da unatoč visini i težini izgleda fantastično. Nikolina je odgovorila da svoje srednjoškolske traperice smatra svojim “kontrolnim trapericama” – sve dok u njih još može stati, osjeća se zadovoljno. Napomenula je i da se ne vaga.

Na upit o mojim prehrambenim navikama i preferencijama, mogu pouzdano potvrditi da hranu doista konzumiram, i to prilično velike količine. Dopustite mi da vam pružim ilustraciju ukusnog i hranjivog obroka. Zamislite delikatni omlet, pažljivo pripremljen s ukusnom mješavinom sira i špinata, popraćen osvježavajućom salatom od cipla. Nikolina ju je u opisu ispod fotografije prigodno nazvala “Divotica”. Za pretpostaviti je da je, osim genetske predispozicije, njezina posvećenost tjelesnom treningu odigrala značajnu ulogu u održavanju njezine zavidne vitke građe tijekom godina.

BIOGRAFIJA

Podrijetlom iz Zagreba, Hrvatska, koja je tada bila dio Jugoslavije, Nikolina Pišek pojavila se na televizijskoj sceni u mladoj dobi od dvadeset godina, nakon uspješnog završetka studija dizajna na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Njezina prisutnost postala je prepoznatljiva diljem Hrvatske jer je krasila ekrane Hrvatske radiotelevizije (HRT), osvajajući publiku svojim pojavljivanjem u raznim zabavnim, tračerskim i lifestyle emisijama.

Sudjelujući u HRT-ovoj autoriziranoj emisiji “Ples sa zvijezdama” udružila je snage s partnerom Ištvanom Vargom. Uz Mirka Fodora 2008. godine vodila je zabavnu emisiju “Na domaćem terenu”. Također, vodila je Operaciju trijumf, In magazin, hrvatsku adaptaciju reality showa Farma, te emisiju Red Carpet Light. Dvije sezone uzastopno je vodila farmu u suradnji s Miom Kovačić, s kojom je prethodno vodila In magazin.

Karijeru je započela u Srbiji kao voditeljica reality showa Veliki Brat. U listopadu 2011. godine Nikolina je sklopila ugovor s televizijom Pink gdje je preuzela ulogu voditeljice raznih emisija. Prelaskom na televiziju B92 2013. godine preuzela je mesto voditeljke emisije “Bulevar B92”. Vrativši se na televiziju Pink 2015. godine, uz Snežu Velkov vodila je backstage druge sezone glazbenog natjecanja X Factor. Tijekom 2016. godine preuzela je ulogu voditeljice emisije Exclusive na TV Prva.

Nikolina je 2018. godine sklopila ugovor s Hepi televizijom preuzimajući ulogu voditeljice. Iste godine imala je priliku suvoditeljica emisije Soba sreće uz Ivana Bauera.

Do rujna 2022. preuzela je ulogu voditeljice Donna talk showa na Una televiziji uz Dejanu Rosuljaš i Baju Bange Namkose. Osim toga, od ožujka 2023. preuzela je i ulogu voditeljice hrvatske inačice popularnog američkog glazbenog reality showa Maskirani pjevač na RTL televiziji.