U današnjem članku ćemo pisati o poznatom glumačkom talentu Aleksandru Berček i o njegovoj penziji koju je zaradio tokom svoje glumačke karijere. Poznato je da penzije u Srbiji nisu jako dobre, te mnogi ljudi su primorani da rade dodatni posao kako bi preživjeli.

Glumački talent Aleksandra Berčeka nadaleko je priznat na ovim prostorima, a mnogi ga smatraju jednim od najvećih. Konzistentno dokazuje svoje vještine neprimjetno prelazeći iz jedne uloge u drugu, uvijek iznova osvajajući publiku svojim šarmantnim glumačkim sposobnostima.

Unatoč tome što je 4. rujna napunio 73 godine i otišao u mirovinu, Aleksandar Berček i dalje je aktivno uključen u područje u kojem je ostavio dugotrajan utjecaj. Naše razumijevanje Berčekova lika prvenstveno proizlazi iz nezaboravnih uloga koje je tumačio, za razliku od rijetkih intervjua koje je davao.

U emisiji TV lica kao sav normalan svijet dao je najveći uvid u svoj osobni život, govoreći o svom odrastanju u siromaštvu, roditeljima i obrazovanju. Premda se dotakao teme nasljednika, nije se naveliko upuštao u svoja iskustva sa ženama.

Opće je poznato da je brak sklopio u dva navrata. Njegov prvi brak bio je sa Svetlanom, iz koje su se rodila njihova djeca Nikola i Milica. Drugi brak bio je s Anom, koja je inače Berčekova kolegica s posla i glumica. S Anom dijeli radost roditeljstva s djecom Minom i Milošem.

Nažalost, imao sam ograničene prilike provoditi vrijeme sa svojom djecom tijekom njihovih godina odrastanja. To je za mene izvor velike tuge, ali to je bio splet okolnosti. U iskrenom razgovoru s Tanjom Peternek podijelio je to mišljenje i u šali odgovorio na njezin upit posjećuju li ga djeca u kazalištu.

Čini se da moja djeca ne znaju za moju glumačku profesiju. Nisam ih odgajao s očekivanjem da će me podržati u karijeri. No, sad kad su stariji, povremeno traže ulaznice za filmske premijere.

Ne samo da je dobio tri stipendije, već je još kao student uspio nadmašiti očevu mirovinu.

Mediji su opširno popratili svađu između njega i njegova oca, pripisujući je financijskim stvarima. Tom se temom jednom prilikom pozabavio i sam glumac.

Na drugoj godini, dok sam također pridonosio jednom filmskom projektu, donio sam odluku o kupnji rabljenog filma.

Kad ga je doveo u moju rezidenciju, moj otac, zvani Lala Milicajac, pita: “Zašto si došao ovdje? Čije je ovo vozilo?” Ja odgovaram, izjavljujući da je to moje, na što on uzvraća: “Ne možete tako postupiti.” Nakon toga su sjeli na svoje bicikle i otišli u policijsku postaju da podnesu prijavu protiv mene.

Tijekom drugog intervjua, glumac je spomenuo da su dvojica policajaca, koje osobno poznaje i smatra prijateljima, stigla na mjesto događaja i njegovom ocu nakon pregleda prometa potvrdila vlasništvo nad njegovim automobilom.

Aleksandar Beček trenutno se u 73. godini života nalazi na popisu umjetnika kojima je Vlada Srbije prošle godine dodijelila nacionalnu mirovinu.

Vlada Srbije je na sjednici prihvatila prijedlog Komisije za dodjelu priznanja pojedincima za izuzetan doprinos nacionalnoj kulturi.

Prema pisanju Kurira, ukupno dvadesetak umjetnika, među kojima su Aleksandar Berček, Slavko Štimac, Radoš Bajić i Dejan Savić, dobit će doživotnu redovnu mirovinu poznatu kao nacionalna mirovina u iznosu od 64.730 dinara.