Modni svijet trenutačno doživljava duboku tugu dok se oprašta od legendarnog dizajnera Roberta Cavallija, koji je preminuo u 83. godini života. Njegova živopisna i nepogrešiva ​​estetika neupitno je ostavila trajan utjecaj na područje mode.

Rođen u zadivljujućem gradu Firenci 1940. godine, Roberto Cavalli poznata je osoba u modnoj industriji. Tragično, život njegova oca naglo je prekinut tijekom Drugog svjetskog rata u rukama Nijemaca. U nedostatku očevog vodstva, Robertova majka, Marcella, preuzela je odgovornost za prehranu njihove obitelji koristeći se svojim sposobnostima vješte krojačice. Naime, Marcellin otac, Giuseppe Rossi, bio je cijenjeni impresionistički slikar čija djela koja izazivaju strahopoštovanje još uvijek hipnotiziraju gledatelje u cijenjenom muzeju Uffizi u Firenci.

Njihova je majka odigrala značajnu ulogu u oblikovanju njegova i sestrina odgoja, sama ih je odgojila i ostavila trajan utjecaj na njihove individualne osobnosti. Godine 1957. nalazi se pred dilemom na Umjetničkoj akademiji, rastrgan između toga da nastavi slikarskim stopama svoga djeda ili da se okuša u arhitekturi, zanimanju koje ga je jako fasciniralo.

Poznati modni dizajner Roberto Cavalli nije štedio u ispunjavanju želja i snova svoje voljene partnerice Sandre Nilsson. Unatoč značajnoj razlici u godinama između njih, Roberto i Sandra dosljedno izražavaju svoju nepokolebljivu predanost jedno drugome i duboku sreću koju proizlaze iz svoje veze. Dodatno, javnost je bila ugodno iznenađena kada su par snimili fotografi dok su uživali u izlasku na plažu, što je izazvalo veliku pozornost zbog otkrivenih kupaćih kostima koje su odjenuli.

Tijekom intervjua za magazin Novella 2000. godine, Roberto je otkrio ohrabrujuću vijest o dolasku dječaka u Firencu. Roberto je bio duboko dirnut dubokim iskustvom svjedočenja novorođenčeta odmah nakon rođenja. Beba, nazvana Giorgio u čast Robertova pokojnog oca koji je tragično stradao u masakru u Cavrigliji od strane nacista dok je Roberto bio malo dijete, neosporno je dar. Svijet je ostao zapanjen ovim otkrićem, jer je zaista fascinantno da je Roberto, koji je od Sandre stariji 45 godina, ponovno prigrlio očinstvo.

Od 2008. Roberto i Sandra su u privrženoj vezi koja je započela kada je Sandra imala samo 23 godine. Posljednjih godina Sandra, koja radi kao model, pruža podršku i brigu o Robertu, dizajneru, koji se suočava s velikim zdravstvenim problemima.

Šaputanje se proširilo među zlim pojedincima, sugerirajući da je Sandra sama brinula o svakoj njegovoj potrebi, čak i do mijenjanja pelena. No, šokantna vijest o djetetu para sve je ostavila bez riječi. U znak zahvalnosti, dizajner je Sandri darovao vlastiti privatni otok, koji uključuje ekstravagantnu vilu s četiri spavaće sobe, luksuznu lovačku kuću, pjenušavi bazen, prostrano golf igralište i razne druge raskošne pogodnosti.

Kad su se životi Cavallija i Sandre ukrstili, počelo je zadivljujuće novo poglavlje u njezinoj karijeri modela. Dizajner ju je obasuo ekstravagantnim darovima i odveo na brojne egzotične lokacije, osvojivši joj pritom srce. Iako je velika razlika u godinama izazvala čuđenje u javnosti, njihova ljubavna priča opstala je i odvijala se svima pred očima.

Rođena Šveđanka, Sandra je na svoj modni put krenula s 14 godina, a posljednjih 15 godina družila se s poznatim modnim dizajnerom Robertom Cavallijem.

Godine 2006. Sandrina ljepota stekla je opću prepoznatljivost kada je proglašena najljepšom ženom u Švedskoj, a sljedeće godine našla se na cijenjenoj naslovnici časopisa Playboy.

Njezina osebujna ljepota, obilježena prodornim plavim očima i oskudnom smeđom kosom, neuobičajenom u nordijskim krajevima, privukla je pozornost skauta jedne francuske modne agencije kada je imala samo 14 godina.

Tijekom svog profesionalnog puta osvojila je niz prestižnih nagrada i titula, kao što su Miss EU, Miss Bikini svijeta i Miss Havaja, što je na kraju kulminiralo željenom počasti da bude okrunjena oličenjem ljepote u Švedskoj, ostavljajući neizbrisiv trag kroz njezin izvanredan doprinos kao Playboyev model.

Susrevši se s Cavallijem, našla se uronjena u raskoš, o čemu svjedoči veličanstvena gesta cijenjenog modnog dizajnera koji je nedavno obilježio svoj 83. rođendan poklonivši svojoj djevojci otok u Švedskoj s raskošnom vilom. Točnije, Roberto je stekao vikinško uporište iz 11. stoljeća, smješteno na osamljenom privatnom otoku, po značajnoj cijeni od 3 milijuna eura, a sve na Sandrino zadovoljstvo.

Svojim putovanjem Sandra Nilsson stekla je cijenjenu titulu zakonite vlasnice otoka u svojoj domovini, koji je povoljno smješten u neposrednoj blizini Stockholma.